Actueel op GP
Home » GP Actueel » 13e Forza Cup: springspektakel van hoog niveau op 3 soorten trampolines
13e Forza Cup: springspektakel van hoog niveau op 3 soorten trampolines
Foto © Forza Cup

13e Forza Cup: springspektakel van hoog niveau op 3 soorten trampolines

GOES – De dertiende editie van de Forza Cup in topsporthal Omnium in Goes was een warme, maar mooie editie met zoals gebruikelijk internationale deelname. Van ‘s ochtends vroeg tot vroeg in de avond lieten tientallen springers hun kunsten zien op de trampoline, dubbel minitrampoline en minitrampoline. De organisatie was zoals altijd in handen van Forza Gymnastica. In totaal deden 450 jongens en meisjes mee. Hoewel het aantal deelnemers dit jaar iets minder was, kregen de kijkers net zo goed springspektakel van hoog niveau voorgeschoteld. 

Team GymPOWER vierde die dag haar tienjarig jubileum in Utrecht en vanwege de Wet van Murphy wist onze fotograaf/verslaggever Goes ook niet te bereiken. Voor dit keer draaiden we daarom de rollen om. Eugène de Kok leverde namens de organisatie van de Forza Cup het verslag voor de website van GymPOWER, waarvoor dank! Forza = POWER!

De minitrampoline stond voor het eerst op het programma. Het nam de plaats in van tumbling. De organisatie van de Forza wil dit onderdeel graag nieuw leven inblazen. De hele dag door was er veel te beleven voor deelnemers en toeschouwers en waren wedstrijdleiding, juryleden en andere vrijwilligers in de weer om alles in goede banen te leiden. Uiteraard gebeuren er bijzondere dingen op zo’n dag en graag benoemen we enkele hoogtepunten Bij de dames was het Sophie van Beek (Hoekse Waard), die met vier verschillende dubbels, hoge ogen gooide op de mini. De 16-jarige Jelle Ooms van Forza sprong er met drie dubbels uit.

Op de dubbel minitrampoline presteerden Forza-leden, zus en broer, Iris en Remo Schrier, die onlangs Nederlands kampioen werd, goed. Beiden werden tweede, respectievelijk achter Teodora Iona-Teoduru (Herentals) en Randy Verheije (Oostburg). Bij de jongste talenten jongens was er een volledig Forza-podium. Kian de Pundert werd eerste, Levi Schrier tweede en Sven Traas derde. De 10-jarige Beau de Munck werd eveneens eerste en de 12-jarige Thijme van Riel nam eveneens goud mee naar huis, evenals Giselle van Riel. Roos van Eijkeren van Forza behaalde bij de allerjongste meisjes een bronzen plak.

Op de trampolines was het niveau van de deelnemers zeer hoog. De jongens en meiden konden in Goes punten halen voor het World Age Group Competition in Sint Petersburg. Nard Tieleman van de organiserende vereniging (zie video) won in zijn categorie en bleef zijn synchroonmaatje Emre Sörman van Flik-Flak Den Bosch voor. Tieleman haalde zijn limiet voor het jeugd-WK echter net niet. In de B-klasse gooiden Bas Dittner, Kian de Pundert, Levi Schrier en Rowan de Pundert hoge ogen.

Bij de senior dames ging Nederlands kampioene Romée Pol (Sparta Ermelo) met de overwinning aan de haal. Zij won goud en haalde bovendien haar limiet. Milco Abrahams deed dat bij de mannen. De springer van TurnOss won goud en haalde de limiet voor Sint Petersburg.

Foto's © Casper Beijn: Arnold Metselaar op zijn laatste NK DMT 2018 in Rotterdam Ahoy

Archieffoto’s © Casper Beijn: Arnold Metselaar op zijn laatste NK DMT in Ahoy -2018

Tijdens de Forza Cup nam Arnold Metselaar op 46-jarige leeftijd afscheid van de sport en Forza. Een groot sportheld uit de gymsport die het goede voorbeeld gaf van doorzettingsvermogen, wilskracht en topsportmentaliteit. Hij heeft jaren gesprongen op het hoogste niveau en haalde ook dit jaar het NK in Rotterdam Ahoy op zijn favoriete discipline: dubbelminitrampolinespringen (zie bovenstaande foto’s). In Goes werd Metselaar op het podium in het zonnetje gezet door het bestuur van Forza Gymnastica.

Meer info inclusief de complete uitslagen is te vinden op de website van Forza Cup. Op naar de veertiende editie, over twee jaar weer, een mooie opwarmer voor de Spelen van Tokyo!

Artikel © Sportredactie GymPOWER | Info, video en foto’s en verslag verstrekt door © Eugène de Kok/© Forza Cup | Archieffoto’s Ahoy 2018 © Casper Beijn