Actueel GP nieuws
Home » Geen categorie » 2e GymPOWER Coachcongres op IAG 2017
2e GymPOWER Coachcongres op IAG 2017

2e GymPOWER Coachcongres op IAG 2017

Voortvloeiende uit het project CoachingPOWER in samenwerking met ‘Naar een Veiliger Sportklimaat’ voor stimulering van positief coachen in de artistieke en gymnastische sporten, organiseert Stichting GymPOWER ook dit jaar het Coachcongres op het internationale IAG sportevent in ‘s-Hertogenbosch. GymPOWER vindt het vanuit haar poot gymsportondersteuning belangrijk om trainers en coaches in hun kracht te zetten en daarom organiseerde Stichting GymPOWER vorig jaar de eerste editie. Het IAG als multidisciplinair evenement dat gehouden wordt in/en om het grootste en modernste sportcomplex ter wereld – De Plek en Maaspoort Sports & Events – en bezocht wordt door duizenden sporters, trainers en coaches uit vele sporten en landen, is de ideale locatie en setting.

Stichting GymPOWER werkt daarin ook samen met de KNGU en andere sportbonden en mag daardoor licentiepunten uitdelen aan de deelnemers. Vorig jaar waren er voor een dagprogramma 6 punten via het certificaat te behalen. Het was een heel geslaagde dag met veel inspiratie, actie en kruisbestuiving. De coaches van de coaches, allen van naam en faam, vonden het zelf ook heel leuk om te doen.

Het GymPOWER Coachcongres bestaat uit drie delen:
1. Communication
2. Innovation
3. Inspiration

1.Bestaat uit inforonden over zaken die interessant zijn voor de randzaken rond het coachen, zoals: eetstoornis (vorige keer heel interessant), veilig sportklimaat, mental coaching en blessuretips.

2.Bestaat uit innovatie technieken uit de eigen sport. Inno Sport Lab ‘s-Hertogenbosch legt de technische mogelijkheden van registreren met audiovisuele middelen uit in de turnhallen.

3.Bestaat uit sport- en trainingsmethoden die de trainingen van trainers kunnen verrijken: minitrampoline, airtrack, pole, rope skipping en fitvormen.

Het is een dag, waarin de coaches zelf actief zijn en veel nieuwe contacten leggen.
Het thema is: ‘Ook coachen kan met sportplezier!’

Het coachcongres 2017 vindt plaats op 25 mei 2017 bij De Plek in ‘s-Hertogenbosch, Marathonloop 7, en inschrijvingen gaan via Stichting GymPOWER. Voorinschrijvingen kunnen reeds worden gedaan of geïnteresseerde kunnen al mailen voor meer informatie. De algemene inschrijving voor alle IAG-activiteiten sluit op 1 maart 2017. Ook dit jaar worden de kosten voor deelname laag gehouden.

Contactpersoon van het organisatieteam van het GymPOWER Coachcongres is Casper Beijn, te bereiken via: coachcongres-gympower@outlook.com. Gebruik het contactformulier op deze website om in te schrijven.

Artikel © GymPOWER Sportmagazine