Actueel GP nieuws
Home » GP Actueel » Acrogym Ter Apel besluit eerste seizoen met showavond ‘Animals’
Acrogym Ter Apel besluit eerste seizoen met showavond ‘Animals’
© Danny Broese van Groenou

Acrogym Ter Apel besluit eerste seizoen met showavond ‘Animals’

TER APEL – Op zaterdagavond 30 juni 2018 organiseerde de jongste acroclub van Nederland, Acrogym Ter Apel de avondvullende show ‘Animals’ om het eerste seizoen passend af te sluiten. Overdag kwamen twee ouders namens de club helemaal naar GymIT! in Utrecht, maar daarna verzette het feest zich naar het hoge noorden. De club deelde met GymPOWER haar belevenissen op deze heuglijke dag.

Om 8:00 uur stond de opbouwploeg klaar. In aantal uren werd de zaal omgetoverd tot een avontuurlijke setting waarin het thema van de show ‘Animals’ (= Dieren) centraal stond. In de middag werd een generale repetitie gehouden gevolgd door een lopende band aan schminkende en haren doende ouders. Heel bijzonder dat twee moeders tijd vrij maakten om ’s middags bij de GymPOWER-inspiratiedag in Utrecht te zijn.

Seizoenssluiting-2018-Acrogym-Ter-Apel-4De zaal ging open om 18:00 maar om 17:40 stond de eerste rij al voor de deur! Stipt 18:30 uur begon het avontuur. Trainsters Iris Middelkamp en Aimée Tent openden de show samen met de liefst tweeëndertig deelnemende gymnasten uit Ter Apel. Act na act werd een avontuurlijke setting weergeven waarin de sporters in iedere act een andere diersoort aannam. De aller jongsten werden begeleid door Sanne Wubbels in een geweldige beren-act! Daarnaast waren deze jonge sporters weer te zien in een vissen act en later nog in een Tarzan-act.

Voor de pauze was er nog ruimte voor een gastoptreden verzorgd door (voormalige) acrogymnastes c.q. acrobates Wietske van der Tol, Bente Berendsen, Melissa Beekhof, Yin van Hezel en hoofdtrainster van de club, Aimée Tent. Samen zetten ze een monsterachtige act neer namens Van Der Lei Showproducties. De tweede helft van de show werd met name ingevuld door de wedstrijdgroep van Acrogym Ter Apel. Met sprongen, lenigheid, paaltjes en acrogymelementen werd de show compleet gemaakt.

Vlak voor het einde van de show was er nog ruimte voor een bijzonder optreden van herenturner Lars Boerrigter. Met een geweldige oefening op vloer verraste hij het publiek. Tussendoor kwamen ook assistenten Chantal Wijnholds, Marit Brinks en Demi Weggemans in actie. Een grote diversiteit van acts, sporters en trainsters zorgden voor een groot spektakel! Met 250 bezoekers mag de showavond als meer dan geslaagd beschouwd worden. De trainsters en het bestuur van de club zijn terecht trots op het resultaat!

Meer over de showavond ‘Animals’ en het sportaanbod van Acrogym Ter Apel is te vinden op de Facebookpagina en de website van de club.

Artikel © Sportredactie GymPOWER | Tekst © Theresa Beijn met info en foto’s verstrekt door © Acrogym Ter Apel | Foto’s gemaakt door © Danny Broese van Groenou