Actueel op GP
Home » Geen categorie » Acrotrio S.A.M. zorgt voor uniek crowdfundingsinitiatief: gevarieerde en drukbezochte Dinnershow in Stilohal Zwolle
Acrotrio S.A.M. zorgt voor uniek crowdfundingsinitiatief: gevarieerde en drukbezochte Dinnershow in Stilohal Zwolle
Foto © Casper Beijn

Acrotrio S.A.M. zorgt voor uniek crowdfundingsinitiatief: gevarieerde en drukbezochte Dinnershow in Stilohal Zwolle

Dinnershow Acrotrio S.A.M. Zwolle 2017ZWOLLE – In het kader van de crowdfundingscampagne om deelname aan de EK mogelijk te maken, werd op zaterdagavond 16 september 2017 door Acrotrio S.A.M. van Sportacrobatiek Zwolle (SAZ), bestaande uit Sidney de VenteAimee Tent en Melissa Beekhof, zelf een unieke, gevarieerde en goed bezochte DINNERSHOW georganiseerd in de Stilohal te Zwolle. GymPOWER sprak ze over hun initiatief, hun sportdoelen en hun bijzondere weg naar de Europese Kampioenschappen komende maand in Polen.

Afgelopen jaar beleefden de drie acrogymnastes een bijzonder wedstrijdseizoen, hetgeen ook het laatste voor hen (samen) zal zijn. Na een goed begin kregen ze eind 2016 te maken met blessureleed van één van de onderpartners, waardoor trainen nauwelijks mogelijk was. In januari 2017 herpakten ze zich en naast een goede voorbereiding op de Valentijn Acro Cup in Oosterwolde, de FIAC in Puurs, België, en het IAG in ‘s-Hertogenbosch, konden ze zelfs tot hun eigen grote verrassing goed meekomen op de NK-plaatsingswedstrijden waarin ze zich zowel voor het NK als de EK wisten te plaatsen, door het halen van zowel de hoge als lage EK-limiet. Hun laatste wedstrijd in Nederland werd het NK tijdens Fantastic Gymnastics in Rotterdam Ahoy, waar ze het zilver haalden in de hoogste categorie, bij de junioren 2 in de A-lijn.

Nog steeds vol ongeloof kijken ze terug: “Van nauwelijks kunnen trainen eind december tot nu keihard trainen in voorbereiding op het vormbehoud en het EK in Polen. Ons eerste internationale toernooi en tevens het laatste. Aimee en Melissa stoppen met hun actieve sportcarrière, Sidney stopt als bovenpartner. Het wordt in Rzeszow een knallend afscheid wat ons betreft. De Dinnershow hebben we dan ook niet alleen als crowdfundactie georganiseerd, maar dit is ook een gezellig samenzijn om iedereen te bedanken voor hun support al die jaren dat we zo ver hebben kunnen komen. De weg naar de top is moeilijk, maar deze is mede mogelijk gemaakt door de mensen om ons heen: (oud)trainers en coaches, fysio’s, naaisters, docenten, sponsoren, familie, ouders, vrienden, supporters. We willen ze ontzettend bedanken voor alles, dat we al deze jaren ook op het EK mogen afsluiten.”

Het bijzondere van hun initiatief is dat het mensen uit diverse sporten en disciplines en/of met uiteenlopende interesses bij elkaar bracht, wat de power van de gymsport bloot legde. Het trio kreeg grootse medewerking van vele vrijwilligers, clubgenoten, pupillen en familieleden, maar ook diverse (voormalige) gymsporters en artiesten om van hun Dinnershow een geslaagd en gezellig evenement te maken. Naast Trio S.A.M. werden de demo’s gegeven door professioneel danser en voormalig acrogymnast Max van Aarssen, acrogymgroep TGAV, twirlster Rosa de Vente van Volharding Kampen, dansgroep Hattem ‘Move on’, het acropaar Tessa Ossendorp en Bo Borreman van Hanze Gym Hattem en turner Lars Boerrigter. Trampolinespringer Michael moest zich wegens ziekte afmelden. Ontroerend om te zien hoe gedreven mensen met alle details hun best stonden te doen overal voor deze drie dames: opbouwen en opruimen, in de catering en prijzenhoek, met het speakeren en optreden, als DJ en last but not least at all de support al toeschouwers en consumenten.

Eind van de avond werden de bedragen bekend gemaakt die diverse donateurs en sponsoren beschikbaar hebben gesteld vanuit voorgaande crowdfundacties. In de pauzes en na afloop was er onder de tonen van DJ Denn4ce, naast het smullen van o.a. lekkere pannenkoeken, bitterballetjes, snoepgoed en ander lekkers, ook een speciale verloting van mooie prijsjes en konden gehaakte huisdecoraties gekocht worden (van droomvangers tot kussens, kussens en plaids). Zodoende konden bezoekers een extra bijdrage leveren aan de kosten van het trio om naar Polen af te reizen komende maand.  Het programma in Zwolle werd afgesloten met een gepaste gezellige afterparty op de vloermat. Een mooi crowdfundingsinitiatief van Team S.A.M. die hun acropower toonden om hun sportdoel te realiseren. Zeker voor herhaling vatbaar voor anderen die ook een grote sportdroom koesteren. Het bijzondere is dat de dames dit naast de reguliere trainingen en hun opleiding/school zelf hebben georganiseerd. De twee oudste, beide onderpartners, zijn na de vakantie begonnen aan hun studies in Utrecht en Amsterdam. Dat bracht naast ook extra logistiek met zich mee om alles voor elkaar te krijgen.

Komende zondag 24 september 2017 wordt in dezelfde Stilohal in Zwolle de EK-vormbehoudwedstrijd gehouden onder auspiciën van gymnastiekunie KNGU. Dit is volgens de vooraf aangekondigde procedure het officiële moment waarop de acroteams die zowel het hoge als het lage EK-limiet hebben gehaald in de plaatsingswedstrijden afgelopen voorjaar, kunnen aantonen dat ze ondanks het lange zomerreces vorm en niveau hebben behouden om deel te kunnen nemen aan de komende Europese Kampioenschappen, die tussen 13 en 22 oktober 2017 worden gehouden in het Poolse Rzeszow.

Meer informatie is te vinden op de websites van Sportacrobatiek Zwolle, van het EK acrogym Rzeszow 2017 en van de Europese Gymnastiekunie UEG. Op het nieuwe Youtubekanaal van GymPOWER volgt een compilatie met (film)beelden van de avond. Het verhaal van Acrotrio S.A.M. is terug te lezen in het GymPOWER Sportmagazine nummer 2017-05, dat eind oktober verschijnt.

Artikel en beelden © GymPOWER Sportmagazine | Tekst en verslag © Theresa Beijn