Actueel op GP
Home » GP Actueel » Adembenemend acrospektakel bij NK A junior/senior teams in Ahoy
Adembenemend acrospektakel bij NK A junior/senior teams in Ahoy
Foto's © Martine Hooijenga-Le Duc: Asenior-LiamRene-GVDOSMonster

Adembenemend acrospektakel bij NK A junior/senior teams in Ahoy

ROTTERDAM – In de middag van zondag 24 juni 2018 werden de Nederlandse Kampioenschappen voor de A-lijn in hal 5 van Rotterdam Ahoy vervolgd met de finales voor de junior I en II en senior acroteams in de hoogste wedstrijdlijn. Het was voor de sportliefhebbers weer een marathonzit voor de tweede dag op rij, maar zeker wel het helemaal waard. Acrogym is een kijksport bij uitstek met bij elke oefening weer adembenemend spektakel welke op dit niveau tot wereldklasse kan stijgen. 

Junior I teams 

Bij de Junior I damesgroepen moesten vier teams beslissen over drie podiumplaatsen. Ook hier geen verrassing wat de nummer één betreft. Guusje van Vugt, Lisanne Verbeet en Veerle Martens van Stichting Flik-Flak wisten met een hoge technische scores terecht op de hoogste trede van het podium plaats te nemen. Tussen de tweede en derde plaats werd het aardig spannender gemaakt. Uiteindelijk waren het Danique van Berkum, Yin van Hezel en Lotte Mooren van Sportacrobatiek Zwolle die het zilver omgehangen kregen. Brons was hier voor het trio Yanouk Visser, Jelien Timmermans en Charissa Delfsma van Adonis Sportacrobatiek.

Bij de duo’s waren het Lian Boersma en Amber Bosma van stichting Acro Academy die met hoge technische scores het goud verdiend in ontvangst namen. De nummers twee, Luca Munsterman en Carlijn Gijssendorffer van Sportacrobatiek Zwolle, wisten ook drie strakke oefeningen neer te zetten. Door een foutje bij tempo moest het duo Paris de Leon en Kim van der Bighelaar van SV Doto genoegen nemen met brons.

Junior II teams

Bij de junioren 2 was het bij de damesparen reuze spannend! In de plaatsingswedstrijden waren de teams erg tegen elkaar opgewassen zodat het alle kanten op kon. Uiteindelijk greep het duo Fei Oudhof en Famke van Wieren van Stichting Acro Academy na een nagelbijtend spannende wedstrijd het goud. Zilver was er voor Indy Palsma en Romi Dietrich van Sportacrobatiek Zwolle, op korte afstand gevolgd door Madé Verbrugge en Megan Terlouw van GV DOS Monster.

Bij de trio’s waren Zoe de Wit, Lynn de Bock en Lotte van Vugt van Stichting Flik-Flak de overduidelijke winnaars. Met prachtige oefeningen namen zij een grote voorsprong op de rest. Zilver en brons werd verdeeld onder twee teams van Sportacrobatiek Zwolle. Janelle Koster, Ratna Hulleman en Romy Zwiers wisten vooral dankzij hun combi oefening boven hun clubgenoten Senya Leusink, Danisha Palsma en Yoandi Kingma te komen.

Senior teams

Op naar de senioren. Een teleurstelling was het dat van de vijf Nederlandse senior teams die op de Wereldkampioenschappen hadden gestaan, slechts twee aan deze wedstrijd meededen. De fans moesten zo een staaltje acrogym op wereldniveau op eigen bodem missen. Gelukkig staan er dan altijd teams op om de gaten te vullen. [Zie video GymPOWER @ Beeldspraak Ahoy 2018 – Acrogym: verslaggever © Casper Beijn sprak namens GymPOWER met © Fem van Os, de bovenpartner van het voormalige Flik-Flak trio (met Mariska van de Water en Pleunie van Mook) dat favoriet was voor de titel.]

In dit geval was het het senioren trio van De Leleaart dat met drie schitterende oefeningen niet alleen het publiek maar ook de jury wist te overtuigen. Onder luid gejuich zagen Jiska Schuttert, Linsey van Ekert en Roos Buurman de beslissende scores voor hun combinatieoefening (met een choreografie die één van de publieksfavorieten is) op het bord verschijnen en wisten zij dat de nationale titel binnen was. Tweede in deze categorie werd het trio Lisanne Pronk, Charèll Phijffers en Suzanne Mondriaan van Sportacrobatiek Zwolle, terwijl ook de derde positie voor De Leleaart was: Faye Hubers, Sharon Elshof en Lisanne Elshof wisten het brons te grijpen.

Bij de duo’s wisten zoals verwacht Djenti Verbrugge en Nicole Eykelenboom van GV DOS Monster, het duo dat naar zowel EK, WK als WorldCup geweest was, hun tegenstanders Zefanja Nieman & Josan Huisman voor te blijven. Bij de senioren als kers op de taart ook nog ons herenpaar: Liam Saanen en Rene Visser van GV DOS Monster zijn oude bekenden op het NK maar weten nog jaarlijks te groeien in hun technische scores. Ondanks het gebrek aan tegenstanders dus ook een duidelijke overwinning voor hen!

De complete uitslagen van deze wedstrijd zijn te vinden op de website van gymnastiekunie KNGU. Indien er door de GymPOWER-fotografen en verslaggevers in Rotterdam Ahoy (foto- en film)(extra) beelden van deze wedstrijd zijn gemaakt, worden deze gepost op de onze social media (Facebook, Instagram, Twitter), het youtubekanaal en gepubliceerd in het sportmagazine van GymPOWER.

Artikel © Sportredactie GymPOWER | Tekst en foto’s © Martine Hooijenga-Le Duc onder persaccreditatie van © GymPOWER | Video Beeldspraak Acrogym Ahoy 2018 © Casper Beijn | Inzetfoto video © Ineke Klaassen