Actueel GP nieuws
Home » Geen categorie » Alvast twee finaleplaatsen voor Nederland op eerste dag EK Acro 2017 in Polen
Alvast twee finaleplaatsen voor Nederland op eerste dag EK Acro 2017 in Polen
Foto © Casper Beijn

Alvast twee finaleplaatsen voor Nederland op eerste dag EK Acro 2017 in Polen

RZESZOW – De kop is er af bij de Europese Kampioenschappen Acrogym voor de Junior 2 en Senior teams in Rzeszow, Polen. Vanmorgen hadden de drie Nederlandse junior teams hun eerste kwalificatieronde, waarbij Nederland alvast twee finaleplaatsen wist te behalen.

De Nederlandse delegatieleider Emil Buijs reageerde gelijk na de kwalificatieronde: “Geweldig, het maximaal haalbare voor elkaar gekregen. Het trio als achtste de finale in na ontdubbeling, maar met een geweldig resultaat. Ook het andere trio een geweldige oefening gedraaid, maar ja met een enorm sterk veld. Ze zijn dertiende geworden in de totaalranking zonder ontdubbeling. Ik denk een zeer mooi resultaat. ER kan maar één van de twee door, dat weet je vooraf. Het team dat het beste presteert op het moment suprème, gaat door. Bij de mixparen mooie oefeningen in een sterk deelnemersveld. In het begin dachten we nog even, wat laag gejureerd, maar dat afgezet tegen de hele lijn van de mixparen, dan klopt het gewoon. Ze gaan heel netjes als vijfde de finale in. Daar hebben we ook hoge verwachtingen. Voor Nederland zijn we heel tevreden en we gaan ons opmaken voor een hele mooie middag.” Te beginnen met de Openingsceremonie van het EK.

Het trio Aimeé Tent, Melissa Beekhof en Sidney de Vente zette een verdienstelijke tempo-oefening neer die beloond werd met 25,980 punten. Dit leverde hen een dertiende plaats op. Trio Mare Blaam, Famke van Wieren en Melissa Hulder gaven ook een strakke tempo oefening en kregen 26,820 punten. Aan het eind van de ochtend bleek dit genoeg om vanavond in de speciale tempo-finale te mogen meedraaien! Ook mixpaar Stein Briggen & Britney Bordewijk mogen vanavond finale draaien, maar dan voor balans. Hun prachtige balansoefening werd met 26,810 punten gewaardeerd.

Kim Vrij-Bokma, internationaal jurylid voor Nederland op dit EK, deelde ook haar bevindingen met GymPOWER Sportmagazine: “Om me heen, zoals net in de lunchpauze, krijg ik ook reacties dat Nederland de laatste tijd sterk is gegroeid. Technisch is er niet veel veranderd in de nieuwe code, qua Nederland zitten we aardig op de lijn hoe hier gejureerd wordt. Technisch net iets hoger en dat is beter dan andersom, dat je hier lagere scores hier zou hebben dan in Nederland. Ik heb zelf nu twee jurysessies gehad, damespaar- en damestrio artistiek. Leuk om op dit niveau te doen. Na de kwalificatieronde wordt weer geloot wie waar jureert.”

Deze tempo- en balansfinales voor junioren worden vanavond gehouden tussen 18:00 en 19:00 uur. Voor Nederland waren twee finaleplaatsen ook het maximaal haalbare in deze kwalificatieronde, dus kunnen we spreken van een geweldige start van het vervolg van deze Europese Kampioenschappen. Later meer ook over de teams van de andere landen, rechtstreeks vanuit de Podpromi Hal in Rzeszow, Polen. Later vanmiddag komen nog de twee senior teams van Nederland ook in actie, een damestrio en een damespaar. Wordt vervolgd.

De Europese Kampioenschappen voor Junior II en Senior acroteams in Polen duren tot zondag 22 oktober 2017. Meer over het EK Acrogym 2017, inclusief de complete uitslagen, is te vinden op de websites van de Europese gymnastiekunie UEG en van de Poolse organisatie van het toernooi. Het toernooi is live te volgen via livestream GymTV.online.

Artikel © Redactie GymPOWER Sportmagazine | Tekst  © Martine Hooijenga-Le Duc en © Theresa Beijn | Interviews © Casper Beijn | Foto’s © Casper en Theresa Beijn