Actueel op GP
Home » GP Reportages op locatie » AVGV Spijkenisse sluit seizoen af met nieuwe Airgym Airtrack
AVGV Spijkenisse sluit seizoen af met nieuwe Airgym Airtrack
Foto © Casper Beijn

AVGV Spijkenisse sluit seizoen af met nieuwe Airgym Airtrack

SPIJKENISSE – Op zaterdag 7 juli 2018 had turnvereniging AVGV Spijkenisse in sportzaal Geranium haar seizoensafsluiting. Een bijzondere en feestelijke dag , waarbij tot grote vreugde van alle turnsters de nieuwe, grote Airgym Airtrack van de club voor het eerst in gebruik namen. Bianca Schinkel, één van de hoofdtrainsters, werd in het zonnetje gezet en ontving als prijs de Airgym Hotspot, wat leidde tot veel gezellige en veilige spring- en sportfun op deze dag.

Nieuwe Airgym Airtrack voor AVGV

Meteen bedachten de AVGV-turnsters tricks en elementen die ze volgend seizoen willen kunnen. De meest enthousiasten toonden al direct een flikflak en arabier, de anderen deden hun eerste series met koprol, als cowboy of als kangoeroe. Met dank aan alle ouders, de sponsoracties en het Deltaport Donatiefonds kwam deze clubwens na lange tijd in vervulling. Voorzitter Hanns van Kruijl vond dat het hoog tijd was dat er nieuw materiaal beschikbaar was voor de trainingen : “Je ziet dat alle clubs om je heen nieuwe materialen hebben. Dan wil en kun je toch niet achterblijven.” 

Trainsters Bianca Schinkel, Nadine de Wit en trainer-moeder Anja waren vooral blij dat het op- en afbouwen nu zoveel gemakkelijker zal worden. Ook zijn veel meer dingen mogelijk met zo’n airtrack in de zaal. Anja: “Het mooie van deze dag is dat je ze los kan laten en ze hun eigen dingen kunnen laten zien.” De Wit had leuke spelletjes bedacht om het een nog leuker feestje te maken voor iedereen, zoals de hoepeldans: “De muziek gaat aan en ze moeten rond de hoepels dansen. Als de muziek uit gaat moeten ze zo snel mogelijk in de hoepel stappen. Ook leuk op zo’n gezellige dag met elkaar.”

Winnaar like-actie Airgym Hotspot: “Veiligheid belangrijk!”

Bianca Schinkel had de like-actie van Airgym Airtrack gewonnen in de maand april en kreeg namens het op de Nederlandse markt snel groeiende bedrijf AirGroup Industries B.V. een Airgym Hotspot uitgereikt. Schinkel zet zich enorm in voor de club, de jong- talenten, de tussenplusgroep en de selectie en vindt veiligheid erg belangrijk. Met de nieuwe aanwinsten in het clubassortiment zal dit helemaal snor komen, want de fabrikant van deze airtracks van Europese makelij let er extra goed op dat het gebruikte materiaal voldoet aan de Europese normen voor veilig gebruik.  Vandaar ook een bewust keus van AVGV om te investeren in de Airgym Airtrack. Alle aanwezigen gaven Schinkel een verdiend groot applaus.

Schinkel vindt dat haar club een plek op de GymPOWER-hotspot zeker verdient: “Omdat we als kleine vereniging heel hard werken met z’n allen. Weinig vrijwilligers, maar die doen heel veel!” AVGV Spijkenisse kende dan ook een geslaagde dag en gaat na de zomervakantie met het nieuwe airmateriaal een seizoen in met veel enthousiasme en nieuwe plannen, zoals de springgroep, proeflessen voor een g-sporter en samenwerking met zustervereniging Sportuna Spijkenisse bij de avondvierdaagse en het Sinterklaasfeest, zoals al eerder door de clubs werd samengewerkt bij  het Prima Vista Toernooi, een turnwedstrijd van het district.

Video Facebookpagina AVGV Spijkenisse

Over de eerste ervaringen met de nieuwe Airgym Airtrack van AVGV Spijkenisse waren de clubleden aan het eind van de dag uitgesproken positief. Turner Jesse verwoordde het als volgt: “Hij is zacht en hard en dat springt het allerfijnst!” Op 9 juli 2018 hadden de maandaggroepen van de club gelijk ook een leuke afsluitende les op de Airgym Airtrack.

Meer weten over AVGV Spijkenisse kan op haar Facebookpagina en website. Meer info over de Airgym Airtracks en prijzenacties kun je vinden op de website en Facebookpagina van AirGroup Industries B.V.

Artikel © Stichting GymPOWER | Tekst en foto’s © Casper Beijn