Actueel GP nieuws
Home » Coming up @ GP » Bestel nu je kaartjes voor jubileumeditie Turngala Leek 2018
Bestel nu je kaartjes voor jubileumeditie Turngala Leek 2018
Foto © Koen Wieringa NeokComp Fotografie

Bestel nu je kaartjes voor jubileumeditie Turngala Leek 2018

LEEK – Op 10 november 2018 wordt alweer de vijfde editie van het ‘Turngala Leek’ in Sportcentrum Leek, met een middag- en avondshow volgepakt kijkspektakel en bijzondere optredens. Een keur aan Nederlandse en buitenlandse toppers uit diverse artistieke en gymnastische sporten zijn uitgenodigd om het jubileum luister bij te zetten. Met een supergroot overdekt beweegplein met turnstands, terras en toestellen om je uit te leven, maar ook voor de handtekening- en selfiesessie achteraf. Wederom een niet te missen mooi en betaalbaar uitje voor het hele gezin.
De sport- en showliefhebbers krijgen een mooie show voorgeschoteld. Nergens anders zie je zo’n uitgekiende en met zorg gekozen selectie en mix van sport, dans en show, waarbij er echt geturnd wordt en de presentatie deskundig en onderhoudend verzorgd wordt door de ‘nationale turnstemmen’ van Nederland: Hans van Zetten en Erik Boonstra. Zangeres Jennifer Terwel, bekend van The Voice en X-Factor, tekent voor de muzikale live entertainment.  Een groot aantal acts zijn al vastgelegd.

Naast de regionale toppers komen ook weer internationale turnsterren in actie. Vlak na de verrichtingen eind deze maand op de Wereldkampioenschappen in Doha Qatar, welk toernooi ook geldt als Olympisch kwalificatietoernooi voor Tokyo, is het een grote eer voor de organisatie dat ze diverse Oranjeturnsters mag verwelkomen op het Turngala in Leek.
Olympisch en kersverse Europees kampioene op balk Sanne Wevers komt graag weer en neemt zus Lieke Wevers en haar collega’s mee die Oranje aan een historisch EK-brons hielpen: routinier Vera van Pol en de jongste revelatie in het Oranje damesturnteam Naomi Visser. Weer een boost voor alle turnliefhebbers met een flinke scheut ‘Dutch power, elegance & grace’ op de turnvloer van Sportcentrum Leek!
Ook de Dutch Lord of the Rings, Yuri van Gelder, is van de partij, die dit jaar bezig is in de FIG World Challenge Cup-serie met een indrukwekkende comeback, waarbij hij finaleplaatsen en eremetaal behaalde. Eindelijk kan het in Rio de Janeiro uitgestelde Olympisch Duel der Lage Landen geturnd worden, want niemand minder dan mede-Olympiër Dennis Goossens uit België heeft zijn komst definitief bevestigd. Voor het eerst kunnen deze twee krachtpatsers in één show hun spierballen laten rollen aan hun favoriete toestel.

De afgelopen twee jaar maakte heel Nederland ook kennis met de succesvolle teams van Acro Academy Noord-Nederland, een ambitieuze en vooruitstrevende acrogymschool onder leiding van toptrainers Iris Roffel en Jorrit Veenstra. Het doel om in de regio de sportacrobatiek naar een topniveau te helpen is met de eigen teams al ruimschoots behaald. Zowel op NK, EK en WK voor acroteams toonden de AANN-teams hun progressie en passie aan. Wederom zijn ze daarom uitgenodigd voor het Turngala in Leek, dit keer met een groepsact en een duo-act.
Met trots kondigt Turngala Leek ook twee topacts aan die de afgelopen jaren hun kunnen met groot succes etaleerden in Holland’s Got Talent en daarmee acrobatiek en gymsport op de kaart zetten bij een miljoenenpubliek: Quattrobar met en Van der Lei Showproductes (bekend van de showgroep Theatrobatics) onder leiding van Margje van der Lei.  De knappe dames en heren hebben voor de jubileumeditie wederom een komische en/of acrobatische act voorbereid waarin ze de overtreffende trap nemen om het publiek van het Turngala Leek flink te entertainen.
Ritmische gymnastiek staat wederom op het programma van Turngala Leek met een adembenemende performance en laat weer zien dat deze Olympische gymsport leeft in Nederland. Naast de dansoptredens die uiteraard ook niet mogen ontbreken. Zoals die van de dansgroep Lacrimosa van Dansstudio Drachten, onder leiding van Yvonne Ruiter, die zich gekwalificeerd heeft voor de WK 2019 in Orlando, Florida U.S.A., en  waarin voormalig Oranjeturnster Lisa Top met haar groot talent en passie voor beweging haar sportcarrière nieuw leven heeft geblazen.

Het Turngala Leek kent dit jaar weer twee shows, die plaatsvinden om 14:00 en 19:30 uur. Bij Sportcentrum Leek is het gratis parkeren. Voorafgaande aan de shows kunnen bezoekers, jong en oud, zich uitleven op het overdekte beweegplein met turnstands, terras en toestellenDe kaarten voor de show zijn in de voorverkoop online verkrijgbaar voor € 15,00 via de website van het Turngala Leek of de ticketwebsite van VanPlan.
Aan de kassa van Sportcentrum Leek zullen de kaarten ad € 19,50 kosten, mochten de shows nog niet voortijdig uitverkocht zijn. Zorg daarom dat je op tijd bent voor de kaarten en niets mist van deze spectaculaire show dit jaar! Meer informatie over het complete programma en de acts is te vinden op de Facebookpagina en de website van het Turngala Leek.

Artikel © Sportredactie GymPOWER | Tekst © Theresa Beijn | Beelden: inzet foto © Koen Wieringa/NeokComp Fotografie; galerij foto’s © Ruben Wiersma; video’s: © Acro Academy Noord-Nederland en © Casper Beijn/© GP Sports Media