Actueel GP nieuws
Home » AcroGymPOWER » Club #4 in de Spotlight @ AGP: Longa Utrecht

Club #4 in de Spotlight @ AGP: Longa Utrecht

Foto © Manuela Bras

Foto © Manuela Bras

UTRECHT – Deze week staat Longa Utrecht in onze acro spotlight. En met recht, want deze club bestaat komende zomer 80 jaar. Een feit dat zeker niet onopgemerkt voorbij mag, gaan, vandaar dat de voorbereidingen voor een grote jubileumshow in de stadsschouwburg in hartje Utrecht al begonnen zijn. De club kijkt hier enorm naar uit en er wordt veel aandacht op gefocust. 

Longa-Utrecht-logoDit weerhoudt de club er echter niet van ook de nodige aandacht aan haar acro-leden te schenken. Want dat is ook waar de club trots op is: de leden – momenteel zo’n veertig acrogymnasten – steunen elkaar door dik en dun, zijn altijd bereid elkaar te helpen en tips te geven. Niveau maakt niet uit: men traint tegelijk en er is nooit onderlinge strijd.

Longa voelt daardoor als een familie waar iedereen deel van wil uitmaken. Blijvend, want waar veel verenigingen kampen met afstromende leden zodra zij de leeftijd van studeren hebben bereikt, merkt Longa dat leden graag betrokken blijven als sporter, jurylid of trainer binnen de vereniging! De motivatie om deel te blijven uitmaken van de club is hoog.

Hoofdtrainers Manuela Bras kan dan ook rekenen op een grote schare aan assistenten die zelf gymnast zijn of zijn geweest. Loes Biesterbosch draaide zelf op topsportniveau mee, maar ook Ulijn Hopman, Bo van den Bliek, Aniek Douma en Sophie Koole kunnen, net als hoofdtrainer recreatie Amber Knol, bij hun functie bogen op jarenlange acro-ervaring.

Lees meer over de acro-afdeling van Longa Utrecht op AcroGymPOWER (te vinden op TumblrInstagram en Facebook) en uiteraard ook op de website van de club.

 

Artikel © GymPOWER | Originele tekst en interview © Martine Hooijenga-Le Duc | Credit foto © Manuela Bras