Actueel GP nieuws
Home » AcroGymPOWER » Club #5 in de Spotlight @ AGP: Turn- en Gymsport Dokkum

Club #5 in de Spotlight @ AGP: Turn- en Gymsport Dokkum

Fotocompilatie © Turn- en Gymsport Dokkum

Fotocompilatie © Turn- en Gymsport Dokkum

DRACHTEN – In de Spotlight op AcroGymPOWER deze week Turn- en Gymsport Dokkum. Een vereniging die graag breder kijkt dan de prestatie alleen en zich focust op persoonlijke ontwikkeling. Met ruim 70 acroleden is de club er een om rekening mee te houden. Hoewel er wel al langer aanbod was van recreatief acro binnen de club, gaat de wedstrijdacro nu zijn derde seizoen in.

De club is dan ook trots op zijn brede aanbod voor de leden. Van ouder & kind lessen voor de kleintjes tot lessen voor senioren en van recreatieve lessen tot nationaal niveau – bij deze club kan dat allemaal! Dit wordt natuurlijk mogelijk gemaakt door de top trainers, het bestuur en de vele vrijwilligers die mede verantwoordelijk zijn voor de eigen turnhal van de club. Het team van de club is daarbij mooi divers.

Wilma Schouwstra-Atsma brengt haar jarenlange ervaring in de acro mee, en was binnen Friesland één van de medeoprichtsters van deze discipline binnen het turnen. Ze brengt het ‘acrofamilie’ gevoel bij Turn- en Gymsport Dokkum. Sanne Wolters is zelf nog actief acrogymnaste en is heel sterk in de choreografie. Beiden hebben het acrovirus overgebracht op Suzanne de Beer, die naast de turnsters nu ook de acro-instappers en jeugdteams onder haar hoede heeft.

Een veilig sportklimaat is binnen Turn- en Gymsport Dokkum erg belangrijk. Ze bieden de sporters graag uitdagingen wat betreft niveau, maar dan altijd binnen een veilige omgeving. Klikt het in een team minder minder, dan zijn ze niet bang om zo’n team uit elkaar te halen ook al is het seizoen al bezig: “Een team kan niet groeien wanneer er geen veilige omgeving en vertrouwen in elkaar is. Daarom is het belangrijk dat je dan de stap neemt om naar de individu binnen het team te kijken om zo alle teamgenoten de kans te bieden op eigen wijze verder te groeien. Vaak komt er dan later weer iets moois van. Het kind, de sporter, staat bij onze club altijd op de eerste plaats – de sport komt daarna.”

De leiding laat zich regelmatig bijscholen […] De club richt zich dan ook op een geweldig gezellig en sportief seizoen, met vele leuke en leerzame momenten en activiteiten. Van wedstrijden tot shows, Turn- en Gymsport Dokkum omarmt alles wat hen variatie in het seizoen brengt. De acro-familie kijkt dan ook met veel plezier uit naar het nieuwe seizoen… Het volledige artikel kun je lezen op het blog van AcroGymPOWER.

Artikel © GymPOWER i.s.m. © AcrogymPOWER | Tekst en interview © Martine Hooijenga-Le Duc | Credit foto © A. de Jong