Actueel op GymPOWER Sportmagazine
Home » Geen categorie » Congres "Het coachen van talent" in Almere

Congres "Het coachen van talent" in Almere

ALMERE – NL Coach en Sportservice Flevoland organiseren op vrijdag 4 juni 2010 het congres “Het coachen van talent in het Topsportcentrum Almere in Almere. Het congres start om 16.00 uur en zal ongeveer tot 20.15 uur duren.

De coach is een essentiële schakel in de begeleiding van talenten. Een talent dient professioneel begeleid te worden zodat het talent zo optimaal mogelijk kan worden ontwikkeld. Om een talent te kunnen ontwikkelen dien je als coach met veel aspecten rekening te houden. Wat is een talent en hoe herken je dat een sporter getalenteerd is? Welke vaardigheden heb je nodig om een talent zo optimaal mogelijk te ontwikkelen en hoe ga je om met de verwachtingen en wensen van de ouders? Hoe beïnvloed je als coach de motivatie/drive bij een talent om het maximale uit zichzelf te halen? Al deze vraagstukken worden tijdens het congres “Het coachen van talent” beantwoord.  

Na het plenaire gedeelte door topwaterpolocoach Robin van Galen neemt u deel aan twee van de in totaal vier workshops. De workshops worden interactief ingestoken en er is ruimte voor vragen en discussie. Er worden handvatten aangereikt die u, als trainer/coach, kunt gebruiken in het begeleiden/coachen van talenten.
Het workshopaanbod voor 4 juni is:

 

 • Workshop 1 : Het ontwikkelen van talent
  (door Pim van Lamoen, De Talentenacademie) 
 • Workshop 2 : Talentherkenning 
  (door Laura Jonker, Rijksuniversiteit Groningen) 
 • Workshop 3 : Het mentaal coachen gericht op talentvolle sporters
  (door Matthijs Kruk en Patrick van der Molen, SPORTGEEST) 
 • Workshop 4 : In gesprek met Cor van der Geest over ‘Het coachen van talent’
  (= thematafel met maximaal 10 coaches)  

Klik HIER voor meer informatie over het programma; Klik HIER voor meer informatie over de workshops; Klik HIER om direct in te schrijven voor het congres ‘Het coachen van talent. De kosten om deel te nemen aan het congres “Het coachen van talent” bedragen: 

 • €65 voor leden van NLcoach. 
 • €95 voor niet leden (je bent dan direct lid van NLcoach. Wat de voordelen van het NLcoach lidmaatschap verder zijn, vind je op www.nlcoach.nl). 
 • €50 voor studenten die lid zijn van NLcoach (op vertoon van je studentenpas). 
 • €80 voor studenten die geen lid zijn van NLcoach (je bent dan direct lid van NLcoach. Wat de voordelen van het NLcoach lidmaatschap verder zijn, vind je op www.nlcoach.nl).

Info/log: site Nl Coach