Actueel GP nieuws
Home » GP Actueel » Crowdfunding voor Demi Brama met fotoboek ‘Leven voor talent’
Crowdfunding voor Demi Brama met fotoboek ‘Leven voor talent’
Foto © Maurice Smeets

Crowdfunding voor Demi Brama met fotoboek ‘Leven voor talent’

Foto © Maurice Smeets

Foto © Maurice Smeets

HUIZEN – Demi Brama, regerend junior Nederlands en vice-wereldkampioene artistic pole en acrobate in opleiding bij Corpus acrobatics, is door fotografen Herma van Dreven en Johan van Dreven geportretteerd in hun fotoboek ‘Leven voor talent’ – Life for talent’. Het eerste exemplaar werd op zondag 16 september 2018 in De-krachtcentrale in haar woonplaats Huizen feestelijk gepresenteerd aan wethouder Marlous Verbeek.

Het jonge talent is afgelopen jaar in haar sportcarrière gevolgd door het echtpaar Van Dreven, die met hun lens haar strijd, prestaties, ontwikkeling en passie in dat tijdsbestek vastlegden en vervolgens er een boek over samenstelden. Het boek maakt onderdeel deel uit van de crowdfundingscampagne voor Brama, die in het paaldansen getraind wordt door haar ouders. Een deel van de opbrengst van het boek is bestemd als financiële steun voor de 16-jarige topsportster die naast succes in de nationale en internationale paaldanssportcompetitie ook Cirque du Soleil als doel heeft.

Op 11-jarige leeftijd toonde Brama tijdens de eerste editie van het IAG in 2013 in Den Bosch op het GymPOWER Open Podium voor het eerst haar paaldanstalent aan de gymsportwereld. Vanaf 2015 kon ze meedoen aan het NK in de categorie jeugd en later bij de junioren, waarbij ze telkens weer de Nederlandse titel in de wacht wist te slepen. In 2018 pakte ze de dubbel met artistic pole en pole sports, wat haar voor beide onderdelen ook de tweede plaats in de wereldrankinglijst bezorgde.

Vanaf 2016 kon ze zich, qua leeftijd, ook voor het WK kwalificeren, wat ze drie jaar op rij deed tot nu toe, bij de jeugd (novices) en bij de junioren. Op het WK van 2018 in Tarragona, Spanje, behaalde ze haar grootste prijs tot nu toe: met een persoonlijk record van 76,4 punten het WK-zilver bij de junioren in de categorie artistic pole. Het scheelde drie puntjes met wereldkampioene Alex Aufderklamm uit Italië.

Met Zoë Timmermans zette ze afgelopen jaar de paaldanssport op de kaart in Holland’s Got Talent door aansprekende showacts neer te zetten. Zowel Brama en Timmermans kregen op GymIT! 2018 een GymPOWER Sportaward voor hun verdiensten voor de paalsport.

Het fotoboek over een jaar uit het leven van Demi Brama is sinds maandag 17 september 2018 verkrijgbaar bij de boekhandels Flevo en Bruna in Huizen en vanaf 21 september 2018 bij boekhandels overal in Nederland en via www.bol.com. Meer informatie over het boek en de presentatie is te bekijken op de Facebookpagina ‘Fotoboek Demi Brama‘ en op Ophuizerhoogte.nl.

Meer informatie over de carrière van de atlete en acrobate zelf is te vinden op de Facebookpagina Demi Brama-pagina.

Artikel © Sportredactie GymPOWER  | Info persbericht management Demi Brama | Foto’s © Maurice Smeets (inzet): Demi Brama op NK Paalssport 2018 in Waalwijk en © Theresa Beijn: Demi Brama in 2016 op haar eerste WK in Londen