Actueel GP nieuws
Home » GP Actueel » Alkmaar krijgt met Dutch Trampoline Open sensationeel internationaal trampolinetoernooi
Alkmaar krijgt met Dutch Trampoline Open sensationeel internationaal trampolinetoernooi

Alkmaar krijgt met Dutch Trampoline Open sensationeel internationaal trampolinetoernooi

Foto © Persbureau Martin Mooij

Foto © Persbureau Martin Mooij

ALKMAAR – Elf meter hoog is het dak van de topsportzaal in Sportcomplex de Meent Bauerfeind in Alkmaar. En dat is niet voor niets. Op 17 en 18 maart 2018 zal hier het tweejaarlijkse trampolinetoernooi de Dutch Trampoline Open voor de eerste keer plaatsvinden. Het toernooi is geïnitieerd vanuit de Alkmaarse trampolinevereniging Triffis en wordt gedragen door een eigen, brede stichting om tot volledige potentie te komen. Tot het dak!

Hoe hoger de sprong, hoe meer salto’s en schroeven de atleten kunnen maken tijdens hun oefening van minder dan een halve minuut. Topspringers behalen hierbij hoogten van wel negen meter, te vergelijken met een gebouw van drie verdiepingen. Drievoudige salto’s met meerdere schroeven zijn op dit niveau standaard. Non stop duizelingwekkende actie maakt dat het publiek de adem inhoudt.

Met meer dan vijfhonderd deelnemers afkomstig uit achttien verschillende landen van drie continenten mag de, door de internationale bond FIG geaccrediteerde, Dutch Trampoline Open zich al in de allereerste editie één van de grootste trampolinetoernooien van Europa noemen. Trampolinespringers van internationaal en zelfs olympisch niveau, zullen hun opwachting maken in Alkmaar. Onder de deelnemers zeven nationale teams uit Groot-Brittannië, Spanje, België, Frankrijk, Azerbeidzjan, Israël, Zwitserland en Polen. Veel Europese delegaties gebruiken het toernooi om zich optimaal voor te bereiden op het Europees Kampioenschap wat in april plaats zal vinden in Bakoe, Azerbeidzjan.

Naast de hoofdklasse voor senioren zullen er tijdens dit tweedaags toernooi ook wedstrijden zijn in verschillende leeftijdsklassen voor internationaal talent. Vrijdag is er, na aankomst van de delegaties, gelegenheid tot training in de trampolinezaal en aansluitend een podiumtraining in de wedstrijdhal. Zaterdag is het individuele toernooi en zijn de teamfinales. Op de zondag zal de synchroonwedstrijd gesprongen worden, waarna aansluitend de individuele- en synchroonfinales plaatsvinden.

Kijk voor meer informatie en blijf op de hoogte over de Dutch Trampoline Open op de eigen mediakanalen van het toernooi:

  • de website: http://www.dutchtrampolineopen.com/
  • Instagram: https://www.instagram.com/dutchtrampolineopen
  • Facebook: https://www.facebook.com/dutchtrampolineopen
  • Twitter: https://twitter.com/DutchTrampOpen

Artikel GymPOWER Sportmagazine | Tekst naar persbericht van de organisatie DTO 2018 | Poster © Dutch Trampoline Open en foto © Persbureau Martin Mooij (Uitsluitend voor dit persbericht rechtenvrij)