Actueel GP nieuws
Home » GP Actueel » DansSpektakel Leek trapt in stijl het nieuwe danssportseizoen af
DansSpektakel Leek trapt in stijl het nieuwe danssportseizoen af
Foto © Eric Boonstra-Holland

DansSpektakel Leek trapt in stijl het nieuwe danssportseizoen af

LEEK – Op zaterdag 1 december 2018 werd in de Rodenburghal naast het grootwinkelplein de zevende editie van het DansSpektakel Leek gehouden, één van de eerste grote wedstrijden in het prille danssportseizoen 2018-2019. Het evenement, ooit geïnitieerd door Lenie Waasdorp en Helga Hensens, kende dit jaar onder organisatie van Sikko Cazemier weer een vol programma met driehonderd deelnemers afkomstig uit alle delen van Noord-Nederland, onderverdeeld in twee klasses – beginners en gevorderden – en diverse leeftijdscategorieën. De sfeervol ingerichte zaal zette de deelnemers letterlijk en figuurlijk in de spotlights, waar de dansers boven zichzelf uitstegen tijdens de uitoefening van hun dansen. Het was dan ook het ideale moment voor een eerste krachtmeting.

Voor de meeste dansers is het nog vroeg in het seizoen en moeten de wedstrijden nog beginnen. Het DansSpektakel Leek is voor hen een mooie graadmeter om zo vlak voor aanvang van het seizoen te kijken waar een ieder staat en waar de uitvoering van de dansen nog kan worden geperfectioneerd. Aan de zijkant van de dansvloer hadden de coaches het dan ook zeker net zo druk met de dansen als de sporters zelf met het geven van de laatste aanwijzingen maar ook om bij te schaven daar waar nodig.

De dansers zelf genoten met volle teugen van hun optredens in het nieuwe seizoen voor een volle zaal waarbij de allerjongsten hun ogen uitkeken. Want daadwerkelijk alle leeftijdsklassen waren vertegenwoordigd in Leek van jong tot oud. De dag begon dan ook met de jongsten vanaf zes jaar en eindigde in de middag met de laatste groep tot achttien jaar. Onder de deelnemers bevonden zich groepen maar ook kleinere samenstellingen zoals duo’s in ook weer alle leeftijdsgroepen.

Poster © DansSpektakel Leek 2018

Poster © DansSpektakel Leek 2018

Het wedstrijdschema werd strak aangehouden. De organisatie toonde zich na afloop tevreden met het vlotte verloop van het evenement en het enthousiasme van de deelnemers. “De afgelopen jaren wisselt het deelnemersveld jaarlijks maar dit jaar zagen we weer een stijgende lijn ten opzichte van voorgaande jaren, hetgeen een stimulans blijft om met dit evenement door te blijven gaan de komende jaren.” Naast deelnemers was er aan publiek en supporters ook geen gebrek en was de zaal volledig gevuld met fans alsmede alle stoelen die keurig voor het publiek in theateropstelling waren opgesteld bij de dansvloer.

Voor alle deelnemers was er een welverdiende medaille en de prijswinnaars konden allen met een welverdiende beker huiswaarts keren. De reactie van die jongen op de inzetfoto, toen deze groep hoorde dat ze gewonnen hadden, was geweldig. Elke wedstrijd telt! Daarnaast had de organisatie voor elke deelnemer een aandenken na afloop, een mooie herinnering aan hun deelname aan de het DansSpektakel Leek. Het startschot voor het dansseizoen is gegeven met de aftrap van het Dansspektakel Leek, dat haar plek in de sportkalender heeft vastgeprikt en alweer kan uitkijken naar de achtste editie in 2019.

Meer informatie en beelden zijn te vinden op de Facebookpagina van het DansSpektakel Leek en de website van organisator Sikko Cazemier.

Artikel onder persaccreditatie van © GymPOWER | Tekst, interview en beelden © Eric Boonstra-Holland | Poster en video © organisatie DansSpektakel Leek 2018