Actueel GP nieuws
Home » GP Actueel » De Dolfijn Synchro sluit seizoen in stijl af in Sloterparkbad
De Dolfijn Synchro sluit seizoen in stijl af in Sloterparkbad

De Dolfijn Synchro sluit seizoen in stijl af in Sloterparkbad

DSC04094-006

AMSTERDAM – Op zondag 8 juli 2018 hield De Dolfijn Synchroonzwemmen haar seizoensafsluiting in het Sloterparkbad in Amsterdam, één van de grootste en mooiste zwemaccommodaties van Nederland. Niks heerlijker en leuker met dit weer dan om in het verkoelende water aan de slag te gaan met deze gymnastische en artistieke teamsport. Als je er goed in bent, dan wordt het helemaal mooi kijkspektakel.

De seizoensafsluiting bestond uit twee delen: een onderlinge muziekwedstrijd en een demodeel waarbij uitvoeringen uit de wedstrijden van het seizoen werden gezwommen. Een mooie gelegenheid om nog één keer aan familie, vrienden en supporters te laten zien hoe mooi de sport is en wat ze allemaal kunnen. Zelfs als ze voor de gelegenheid synchroon hun knie moeten intapen of de meest ludieke outfits aandoen. Het ging uiteindelijk toch om de skills, waarvan vele leden van De Dolfijn bedreven in zijn.

De onderlinge muziekwedstrijd is een superleuke traditie waarbij synchroonzwemsters van De Dolfijn in alle leeftijden en niveaus – van beginner tot senior en master – aan het publiek kunnen laten zien wat zij het afgelopen jaar allemaal hebben geleerd. De zwemsters kiezen zelf muziek, verzinnen zelf hun bewegingen en oefeningen en ook de badpakken worden zelf gemaakt. Wat deze wedstrijd ook heel bijzonder maakt, is dat ze zelf ook mogen kiezen met wie ze zwemmen, waarbij alle combinaties mogen.

Wie ook speciaal uitgenodigd was voor de seizoensafsluiting was Anneke Groot, beter bekend bij De Dolfijn Synchroonzwemmen als superoma (90). Compleet met het synchrobadpak van De Dolfijn aan deed ze haar bijdrage met haar salto’s van de hoge duikplank. Groot toonde haar passie en had er zichtbaar veel plezier in. Een groot voorbeeld voor iedereen.

Superoma blijkt ’s morgens vroeg al met oefeningen te beginnen en wandelt daarna tien kilometer in twee uur tijd. Ze fietst en zwemt en maakt dus nog salto’s van de duikplank. Ze is inmiddels een beroemdheid in tv-land. Zowel de NOS, Hart van Nederland als ‘Man bijt hond’ hebben een reportage over haar gemaakt.

De gezellige dag werd afgesloten met een heerlijke ‘Knabbel & Babbel’ voor de zwemsters, hun ouders, broers en zusjes. Onder het genot van een hapje en een drankje werd de zomer ingeluid.

Artikel © Sportredactie GymPOWER | Credits tekst en beelden © Marleen Molenaar en © Ineke Klaassen/© De Dolfijn Synchroonzwemmen