Actueel GP nieuws
Home » Geen categorie » Ook deelname uit Nederland welkom op ‘Trofeo Around Sincro 2017’

Ook deelname uit Nederland welkom op ‘Trofeo Around Sincro 2017’

CESENATICO, Italië – Op 23, 24 en 25 april 2017 wordt in Cesenatico voor de tiende keer de ‘Trofeo Around Sincro’ georganiseerd, een groots synchrozwemtoernooi waaraan ploegen meedoen uit o.a. Spanje, Zwitserland, Frankrijk en thuisland Italië. Reikhalzend wordt uitgekeken naar deelname uit Nederland, nu de sport hier vleugels heeft gekregen. Jose de Bruijn, trainster bij Seven Sporting Club uit Savignano sul Rubicone, staat het organisatieteam bij. Aan GymPOWER Sportmagazine vertelt ze over het toernooi en de passie voor haar sport die ze met de volgende generaties deelt. Er wordt hard gehoopt op deelname uit Nederland.

A-TAS1-©NicolaBisacchiDe Bruijn laat de prachtige poster van ‘Trofeo Around Sincro 2017’ zien en vertelt er enthousiast over. “Dit internationaal toernooi wordt georganiseerd door Around Sport. Het is verdeeld over drie dagen en is voor soli, duetten, trio’s, ploegen en combi’s, in alle leeftijden vanaf 6 jaar tot en met Masters. Vorig jaar deden 800 synchroonzwemsporters mee. De balletjes zijn vrij, dus geen verplichten figuren. Ik werk mee om het contact met Nederland te onderhouden. Het reglement, programma en andere informatie kunnen we ze opsturen. Het  zou hartstikke leuk zijn als er ook Nederlandse ploegen aan ons toernooi mee komen doen! ” 
Wat is haar band met synchroonzwemmen? “Ik ben geboren in Nijmegen waar mijn moeder en de rest van de familie woont. Als jong meisje zwom ik bij NZC in mijn geboortestad en heb daarna de dansacademie in Arnhem gedaan. Ik woon al veertig jaar in Italië en ben één van de trainsters bij Seven Sporting Club in Savignano sul Rubicone, aan de Italiaanse kust. Vlakbij Rimini en op 150 km van Venetië.” Ideale omstandigheden voor deelnemers en bezoekers van dit toernooi!
Foto © Nicola Bisacchi

Foto © Nicola Bisacchi

Ze woont en werkt in het paradijs! “Hier is het fantastisch, vlak bij zee en vlak bij de bergen! Ik zit al 20 jaar in het trainersvak. Bij de club geef ik samen met mijn dochter training aan 30 meiden van 3 tot 20 jaar. Ze trainen drie keer in de week, twee uur in het water en twee uur landtraining per week. Onze club en ploeg bestaat al veertig jaar. Vorig jaar werd de ploeg van Around Sincro 9de op de Italiaanse Kampioenschapen en de combo (10-11 jaar) werd 10de. Ons motto is en blijft: sporten met plezier!”

Volgt ze de synchrozwemsport in Nederland? “Heb contact gehouden met Cadans uit Beuningen en Aqua-Novio ’94 uit Nijmegen. Ook met Ineke van De Dolfijn uit Amsterdam, wiens dochter Liza Foppen in Team Nederland zwom. Zij heeft me geïntroduceerd bij Cadans. Twee jaar geleden hebben we een uitwisseling gehad met die club. Ze zijn hier een week geweest. Dat was erg leuk! Nu we het internationale ‘Trofeo Around Sincro’ in Cesenatico helpen organiseren – in het zwembad van onze club hebben we geen tribune – en er zoveel ploegen uit Europa op afkomen, moest ik gelijk aan Nederland denken. De sport groeit er zienderogen en dit is een mooi veld om de krachten te meten!”

A-TAS2-©NicolaBisacchi

Foto © Nicola Bisacchi

Waarom is het synchroonzwemmen dé sport voor haar? De Bruijn laat diverse leuke foto’s zien van haar club en de Trofeo Around Sincro die Nicola Bisacchi, al tien jaar de officiële fotograaf van het toernooi, ter beschikking heeft gesteld voor publiciteit over het toernooi. Haar kleindochter zwemt inmiddels ook mee in de Around Sincro-ploeg: “Dat is het meisje dat springt!”, wijst ze trots aan. Synchroliefde in drie generaties 🙂 “He ja, ‘sincro’ is een verslaving…” Een leuke verslaving dan, daar is ze het wel mee eens!

Bij deze geven we de uitnodiging door aan alle synchrozwemclubs van Nederland 🙂 Meer informatie over het Trofeo Around Sincro 2017 en Seven Sporting Club is te vinden op de website van organisator Around Sport.
Artikel © GymPOWER Sportmagazine | Tekst en interview © Theresa Beijn | Foto’s gemaakt door © Nicola Bisacchi (zie zijn fotowebsite voor meer info) en verstrekt door Jose de Bruijn.