Actueel op GymPOWER Sportmagazine
Home » Geen categorie » Demo2Dance Deventer laatste tussenstop richting Fantastic Gymnastics
Demo2Dance Deventer laatste tussenstop richting Fantastic Gymnastics
Foto © Han Balk

Demo2Dance Deventer laatste tussenstop richting Fantastic Gymnastics

DEVENTER – In het weekend van 6 en 7 juni 2015 was de laatste Dance2Demo in Deventer. Bijna 1500 dansers, meer dan veertig verenigingen en tijdens alle zes de shows zaten de tribunes van Sportcentrum De Scheg stampvol.

De Dance2Demo’s hebben een laagdrempelig karakter, er zijn geen toelatingseisen. Hierdoor ontstaat een enorme diversiteit aan dansen. Waar de ene groep voor het eerst optreedt in de spotlights van de KNGU Democrew, kunnen andere groepen zich nog één keer zonder stress tonen voor ze opgaan voor de Fantastics Gymnastics finales in Ahoy.

In de oude naam Demogyjada, zat een verwijzing naar Jazzgymnastiek. Dat is niet meer van deze tijd en dus werd het vorig jaar tijd voor een nieuwe naam: Dance2Demo. Dat dansen hot is bewijzen de cijfers. Dit seizoen worden er over het hele land verspreid veertig Dance2Demo’s gehouden. Uit alle dansen worden de vijfentwintigste mooiste, leukste, vertederendste of meest opvallende dansen gekozen voor de Dance2Show die dit najaar wederom in de Deventer Schouwburg zal worden gehouden.

De coördinatie in Deventer was in handen van Chantal Janssen, samen met Ellen Kroezen van de organiserende vereniging SVOD. Dinie Westerhuis praatte de optredens vakkundig en enthousiast aan elkaar. Fotograaf Han Balk maakte voor GymPOWER.nl een fotoreportage.

Meer informatie is te vinden op de website van de KNGU en op de website van SVOD Deventer.

Artikel GymPOWER.nl | Tekst en foto’s © Han Balk