Actueel GP nieuws
Home » GP Actueel » Derde club in de #Spotlight @ AGP: SV Damwoude
Derde club in de #Spotlight @ AGP: SV Damwoude
Foto © SV Damwoude

Derde club in de #Spotlight @ AGP: SV Damwoude

DAMWOUDE – De derde club in de Spotlight op AcroGymPOWER is SV Damwoude, een Friese club met een breed sportaanbod. Op haar website valt meteen het motto van de club op: “Winnen is leuk maar een goede sportieve basis meekrijgen voor de rest van je leven is leuker.” De club is in 2001 ontstaan door een fusie van beide dorpsverenigingen. Sinds 2001 gaan ze als SV Damwoude door het leven.

De acro-afdeling van SV Damwoude  bestaat uit vijfendertig leden die steeds hun beste beentje voorzetten. De acro-leden zijn verdeeld over meerdere groepen. Harmke van der Heide heeft de junioren en senioren onder haar hoede en bereid hen voor op de wedstrijden. Baukje van Meekeren en Bauke Post trainen samen de instappers op een leuke en creatieve manier. Syta van der Kooi traint het acro-showteam. SV Damwoude vindt acrogym namelijk ook erg leuk als demo- en showsport en ze zouden het dan ook leuk vinden als hier wat meer aandacht voor komt. Hoe mooi is het, dat je met dans, acro- en turnelementen en muziek een verhaal kunt vertellen dat andere mensen raakt! Het gezamenlijk toewerken naar een doel – de show – waarbij je niet in de vaste duo’s of trio’s werkt maar als één grote groep.

Maar ook in de teams blijft altijd plezier voorop staan, hoewel er altijd oog blijft voor groei in de ontwikkeling van de teams. De doelen verschillen dan ook per team: elk stapje is er een vooruit! In de E-junioren stond dit jaar een team van hen zelfs in de bondsfinale…

… Met het succes van de acro-afdeling komt de club nog wel een paar handen te kort, een extra trainer zou dus welkom zijn! Op de website van de club is de vacature terug te vinden. Lees meer over de acrogymafdeling van SV Damoude op het blog van AcroGymPOWER (te vinden op TumblrInstagram en Facebook) en uiteraard ook op de website van de club.

Op het nieuwe blog AcroGymPOWER wordt vanaf september 2018, in samenwerking met GymPOWER, elke vrijdag een club in de spotlight gezet die acrobatische gymnastiek in het sportaanbod heeft. Elke club die zich aanmeldt, zonder onderscheid, beantwoordt dezelfde vragen en krijgt zodoende de kans zich zelf te presenteren. Wil je ook je acroclub of -groep in de spotlights zetten, mail naar acro@gympower.nl of stuur een PB via de social media van AGP.

Op de andere dagen van de week kun je er regelmatig terugblikken op de Nederlandse acrosporthistorie, mooie acrovideos en de laatste updates over acrowedstrijden en acrostages, spraakmakende interviews, aankondigingen en andere leuke weetjes en nieuwtjes over de acrosport. Speciaal voor de acrosportliefhebbers. Een boeiende inkijkje in één van meest prachtige gymsporten die alle goede dingen van allemaal in zich heeft. Van harte aanbevolen!

Artikel © GymPOWER | Originele tekst en interview © Martine Hooijenga-Le Duc | Credit foto © SV Damwoude