Actueel GP nieuws
Home » GP Actueel » Devona Wateringen sluit seizoen af met einddemo van topklasse
Devona Wateringen sluit seizoen af met einddemo van topklasse
Foto © Casper Beijn

Devona Wateringen sluit seizoen af met einddemo van topklasse

Video met beelden © Nathalie van den Beemt en © Casper Beijn

WATERINGEN – De Einddemo van Devona Wateringen toonde met twee shows in het weekend van 7 en 8 juli 2018 de grote klasse van de club. Sporthal VELO in Wateringen werd omgetoverd tot een groot turntheater. De show, met brug-, vloer-, balk- en sprongoefeningen op mooie eigentijdse muziek, acrogym en minitrampolinespringen van de hand van zussen Nathalie en Valerie van den Beemt en hun team, was veelzijdig en liet zien hoe mooi turnen gepresenteerd kan worden. Van de allerjongsten tot de senioren. De show oogstte veel lof en de turn(st)ers vonden het geweldig om zich zo aan het eind van het seizoen te kunnen presenteren aan een groot publiek. Bij het bezoek aan de club ter ere van Nederlands kampioen MBO Turnen Liselotte van Steen in mei 2018 kreeg GymPOWER de uitnodiging en daarom ging GymPOWER-sportjournalist Casper Beijn er een kijkje nemen.

Foto © Casper Beijn

Foto © Casper Beijn: fragment Einddemo 2018

Veel ogen waren dit weekend gericht op Thialf Heerenveen, waar de interland annex EK-kwalificatiewedstrijd plaatsvond, maar in het land gebeuren er nog veel andere bijzondere dingen op turngebied. Voorzitter Mirjam Strang: “Voor ons is dit altijd een enorm enerverend weekend, dat al met de voorbereidingen in mei begint, met de steun van heel veel vrijwilligers. Het Demoteam van vijf personen werkt nauw samen met de trainsters en dat alles werkt toe naar de climax van dit weekend.”

Foto © Casper Beijn

Foto © Casper Beijn: Scott Hoogenboom (midden) en springmaten

De einddemo van Devona Wateringen zou je zelfs een galavoorstelling kunnen noemen. Met prachtige choreografieën van de hand van Valerie van den Beemt, die dit voor elkaar kreeg naast het traject naar NK- en Bondsfinale, stalen turnsters, acrogymnasten en topspringers de show. Op de beats en chorussen van Harry Styles, Calvin Harris, David Guetta en Adèle volgden de vele turnelementen elkaar in rap tempo op. Zus Nathalie van den Beemt toont zich als trainster een groot organisator met een bijzonder goed oog voor detail.

Bijzonder is de levensgrote airtrack, de Airgym Big Floor gehuurd bij Airgroup Industries BV, die de vele artistieke mogelijkheden op het gebied van turnen en acrogym mogelijk maakte en de einddemo gelijk het cache van een Vegas-show meegaf. De jongens van Stichting Topturnen Haaglanden & Westland (STHW), medeleden van Devona en twee weken terug heel succesvol in Ahoy, alsook de springers onder aanvoering van Scott Hoogenboom, hadden een prominente plek in de show op vloer. Respect voor wat Hoogenboom laat zien na zijn lange en zware blessures. De originaliteit en klasse van de groepsdemo’s zullen de scouts van de nieuwe editie van Holland’s Got Talent zeker opvallen.

Foto © Casper Beijn

Foto © Casper Beijn: turnsters Devona

Devona laat met deze einddemo zien wat een moderne (gym)sportclub sterk maakt. Gevoel voor kwaliteit en show, een eigen kledinglijn en een grote groep volgers op de social media die goed bediend worden vanuit de club zelf. Ieder die over het turnen in gesprek raakt met hoofdtrainsters Van den Beemt wordt geraakt door hun passie, determinatie en openheid. Op zo’n showmiddag zie je dat dat ook naadloos bij alle andere train(st)ers en begeleiders past en het is hartverwarmend hoe hartelijk iedereen wordt ontvangen.

Er is zelfs een internationaal publiek, want de nieuwe leden blijven toestromen bij de vereniging, ook Engelse en Franse en ouders van andere origine. De honderden gymnasten, moe van een lang seizoen, waarvan de toppers speciaal geëerd werden – daarbij groot respect voor de prestatie van Bondskampioene Jeugd, tweede divisie, Noa Talboom – stralen nog een keer om zoveel mogelijk van hun kunnen aan ouders en publiek te tonen.

Meer info over de Einddemo 2018 van Devona Wateringen en de club is te vinden op haar website en Facebookpagina. Het beeldverslag van GymPOWER volgt nog op het Youtubekanaal van de Sportredactie van GymPOWER.

Artikel © Sportredactie GymPOWER | Tekst en verslag © Casper Beijn, met dank aan © Nathalie van den Beemt voor de verstrekte foto’s (zie video).