Actueel op GymPOWER Sportmagazine
Home » Geen categorie » Dornbirn verkoopt brood om deelnemen Wereld Gymnaestrada 2019 mogelijk te maken

Dornbirn verkoopt brood om deelnemen Wereld Gymnaestrada 2019 mogelijk te maken

DORNBIRN – Wie nu op vakantie gaat in het Oostenrijkse Dornbirn en omgeving vindt er niet alleen rust en ontspanning in de groene bergen en dalen, maar ook een nobele actie van de ambachtelijke bakkers in deze regio. ‘Brood en Spelen’ hebben ze wel heel letterlijk genomen. Ze zijn een actie begonnen waarbij met elk verkocht brood geld wordt ingezameld voor atleten uit landen die niet financieel voldoende draagkrachtig zijn om deel te nemen aan de Wereld Gymnaestrada van 2019.

Brood in Oostenrijk wordt, hoe anders dan in Nederland, nog overwegend gekocht bij de ambachtelijke warme bakkers. En daar gaat het om! De zestiende editie van de Wereld Gymnaestrada die van 7 tot en met 13 juli 2019 zal plaatsvinden in Dornbirn, is na de Olympische Spelen het grootste meerdaagse sportevenement ter wereld met meer dan 20.000 sporters van elke leeftijd met ruim 50 nationaliteiten uit alle continenten die één week lang samenkomen om één groots verbroederend gymsportfestijn te houden met demonstraties, gala’s en shows in sporthallen, open podiums en stadions. Het evenement dat in 1953 voor het eerst is gehouden in Rotterdam, Nederland, heeft voor 2019 het motto: “Come together, show your colours!” en de Oostenrijkers zien er wel brood in om het mogelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen op aarde.

De Wereld Gymnaestrada gaat op herhaling in Dornbirn, want in 2007 werd het evenement al een keer daar met veel succes georganiseerd. Vandaar dat Oostenrijk met gemak het bid toegewezen kreeg. Ze weten hoe leuk het is en daarom smaakt het naar meer. Van 2017 tot 2019 wordt twee jaar lang brood verkocht, waarbij 50 cent per brood naar het ‘Regenboogproject’ gaat. De Wereld Gymnaestrada is nou eenmaal een bonte en creatieve verzameling mensen, sportdisciplines en culturen, een kleurig sportfeest om er bij te zijn. GymPOWERverslaggevers hebben in ieder geval al vele broodjes gekocht en een steentje bijgedragen aan deze actie voor het realiseren van de Wereld Gymnaestrada van 2017 in Dornbirn. In 2015 was GymPOWER Sportmagazine er als nieuwsmedium voor het eerst bij met een verslagteam. We kijken er nu alweer naar uit!

Meer informatie is te vinden op de website van de Wereld Gymnaestrada Dornbirn 2017 en op de Facebookpagina van de Young Enthusiastic Seniors van de KNGU (YES-groep), een demoshowgroep die al jaren deelneemt aan het evenement en nu ook volop in voorbereiding is op de optredens over twee jaar in Dornbirn. De eerstvolgende training na de zomervakantie is in september 2017. Op ons Youtubekanaal staan diverse filmpjes van de vorige Wereld Gymnaestrada in 2015 in Helsinki, waaronder optredens van diverse Nederlandse groepen waaronder die van de YES-groep.

Artikel © GymPOWER Sportmagazine | Tekst en foto’s © Petra Hoogkamer | Beeldverslag Wereld Gymnaestrada Helsinki 2015 © Casper Beijn en Theresa Beijn