Actueel GP nieuws
Home » Geen categorie » Drie GymXL turnsters naar landelijke Bondsfinale

Drie GymXL turnsters naar landelijke Bondsfinale

AMERSFOORT – Tijdens de halve finale derde divisie in Leek hebben GymXL turnsters Jonna Veenendaal, Florence Mol en Franka Kloosterman een startplaats veroverd voor de landelijke bondsfinale in Utrecht.

Veenendaal en Mol begonnen goed op vloer en sprong. Op brug schitterden beide turnsters, Veenendaal zelfs met 13.700 punten. Bij balk sloegen de zenuwen toe. Mol, die de gehele wedstrijd in de top drie van het klassement verkeerde, eindigde uiteindelijk nipt naast het erepodium. Met een vierde en zestiende plaats in een groot en sterk deelnemersveld hebben beide turnsters zich gekwalificeerd voor het NK.

Kloosterman leek in de tweede wedstrijd last van zenuwen te hebben maar wist toch een stabiele meerkamp neer te zetten, met hier en daar wat kleine schoonheidsfoutjes. Bij sprong imponeerde ze met een goede overslag en een salto. Op brug valt er nog wat bij te schaven aan de oefening, op balk turnde ze een prachtige oefening zonder val. Uiteindelijk bereikte ze een verdienstelijke  vierde plaats waarmee zij dus ook een startplaats in de bondsfinale.

Dat alle drie turnsters de Bondsfinale hebben gehaald is een mooie prestatie waar de trainers van Gym XL zeker trots op zijn. Meer informatie is te vinden op de website van Gym XL Amersfoort.

Artikel GymPOWER/Info Gym XL Amersfoort © foto