Actueel GP nieuws
Home » GP Sportnieuws » Eerste Dutch Trampoline Open brengt internationale topspringers naar Alkmaar
Eerste Dutch Trampoline Open brengt internationale topspringers naar Alkmaar
Foto uitsluitend verstrekt voor dit persbericht door © Fotopersburo Martin Mooij

Eerste Dutch Trampoline Open brengt internationale topspringers naar Alkmaar

Foto uitsluitend verstrekt voor dit persbericht door © Fotopersburo Martin Mooij

Foto uitsluitend verstrekt voor dit persbericht door © Fotopersburo Martin Mooij

ALKMAAR – In het weekend van 17 en 18 maart 2018 organiseert de stichting ‘Dutch Trampoline Open’ een internationaal toptrampolinetoernooi in sportcomplex De Meent Bauerfeind in Almaar. Tijdens het, door de internationale federatie FIG geaccrediteerde, toernooi zullen professionele trampolinespringers uit de hele wereld hun acrobatische sprongseries vertonen. Met meer dan 400 deelnemers uit zestien landen is de Dutch Trampoline Open in de openingseditie al één van de grootste trampolinetoernooien van Europa. 

Acrobatische sprongseries op het hoogste niveau
Tijdens een wedstrijd laat een trampolinespringer in series van tien sprongen zoveel mogelijk salto’s en schroefrotaties zien. Daarbij moet een zo hoog mogelijke ‘time of flight’ , de tijd die in de lucht wordt doorgebracht, worden gehaald. Ook de uitvoering telt en de oefening moet zoveel mogelijk in het midden van de trampoline worden uitgevoerd. Een jurypanel beoordeelt de oefeningen op al deze punten.

Internatonale en nationale toppers, talenten en teams

Het dak van de topsporthal van Sportcomplex de Meent Bauerfeind is elf meter hoog en dat is niet voor niets. Niet alleen de gehele Nederlandse top is te zien tijdens dit bijzondere evenement, waaronder ook de onlangs voor de EK gekwalificeerde springers. Verschillende Wereldkampioenen, Europees kampioenen en Olympische finalisten nemen deel in Alkmaar dit weekeinde. Zoals Katherine Driscoll en Luke Strong uit Groot-Brittannië en Allan Morante en Marine Jurbert uit Frankrijk.  Maar liefst zeven nationale teams hebben de Dutch Trampoline Open uitgekozen als laatste voorbereiding voor de Europese kampioenschappen. De Europese Kampioenschappen vinden van 12 tot en met 14 april 2018 plaats in Bakoe, Azerbeidzjan.

Foto: Fotopersburo Martin Mooij

Foto uitsluitend voor dit persbericht verstrekt door © Fotopersburo Martin Mooij

Naast de individuele competitie is er dus ook een teamcompetitie en zijn er ook synchroonwedstrijden, waarbij de deelnemers in paren hun sprongseries precies gelijktijdig uitvoeren. Ook jong internationaal talent komt in verschillende leeftijdsklasses aan de start.

Programma Wedstrijden

De Dutch Trampoline Open 2018 staat geprogrammeerd op zaterdag 17 maart 2018 tussen 9:00 en 21:15 uur en op zondag 18 maart 2018 tussen 9:30 en 19:00 uur.

Het zijn lange wedstrijddagen. Op zaterdag worden de individuele voorrondes gehouden tussen 09:00-19:30 uur. De dag wordt afgerond met de teamfinale tussen 20:15 en 21:15 uur.

Op zondag worden de synchroon voorrondes gehouden tussen 09:30 en 12:30 uur. De finales synchroon worden tussen 13:15 en 14:45 gehouden en de individuele tussen 15:15 en 18:15 uur.

De startlijsten zijn te vinden via deze link.

Compleet evenement

Om bezoekers een onvergetelijke ervaring te bieden, zorgt de Stichting Dutch Trampoline Event, met diverse partners, voor extra  activiteiten rondom het toernooi. Samen met het Victoriefonds, Albert Heijn, JOGG Alkmaar en studenten Sport en Bewegen is er een Beweegplein gerealiseerd voor jeugd tot en met 15 jaar. Het Beweegplein is op zaterdag en zondag open van 11:00 tot 18:00 uur. Onderstaand de plattegrond van de eerste verdieping van Sportcomplex De Meent waar alles van het Dutch Trampoline Open zich zal voltrekken.

 

plattegrond eerste verdieping

Toegang en Livestream

De entreeprijs voor het bezoeken van het trampolinetoernooi is €7,50 voor volwassenen en €5,00 voor kinderenEen passe partout voor beide dagen kost €10,00 voor volwassenen en €6,50 voor kinderen. Het bezoeken van alleen het beweegplein is gratis.

Op de Facebookpagina   van de Dutch Trampoline Open, waar alle beelden en informatie up to date gegeven wordt , staat dat er een eigen livestream via Youtube zal zijn met commentaar van de Nederlandse trampolinetopper Carlijn Blekkink, die door de in december opgelopen nekblessure – waar ze goed van herstellende is –  niet kan meedoen dit keer, maar wel zo haar bijdrage kan leveren. Ze vervangt Paul Greaves, de succesvolle Britse trainer/coach van Bryony Page die verrassend het zilver won op de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Hij heeft moeten afzeggen. Overigens is dit ook een primeur voor de Dutch Tampoline Open, livestream met commentaar.

Meer informatie inclusief het complete programma is te vinden op de website en de Facebookpagina van het toernooi.

Artikel © GymPOWER Sportmagazine | Tekst, info en beelden verstrekt door © Stg Dutch Trampoline Event | Foto’s uitsluitend verstrekt voor dit persbericht door © Fotopersburo Martin Mooij