Actueel GP nieuws
Home » Geen categorie » Emotie en turnpower tijdens Special Olympics Regionale Spelen 2017 in Almere
Emotie en turnpower tijdens Special Olympics Regionale Spelen 2017 in Almere
Foto's © Cees van Cuijlenburg - Warming-up

Emotie en turnpower tijdens Special Olympics Regionale Spelen 2017 in Almere

ALMERE – De Special Olympics Regionale Spelen (SORS) in Almere is een boeiend evenement geworden. Bij de turnsporters gingen emotie en power hand in hand. Turnen geeft op elk niveau een grote uitdaging in wedstrijdverband. De feestelijke prijsuitreiking aan het slot leidde tot menig vreugdedansje.

Het was een dag vol plezier, mede door een soepel draaiende organisatie en veel support van het publiek op de tribune. Er was eerst een algemene warming-up, die een mooi beeld gaf van het enthousiasme. De deelnemers met een verstandelijke beperking turnden vol vuur voor een goed resultaat. Zij leefden zich nadrukkelijk in, want dat spatte er aan alle kanten af bij het uitvoeren van de oefeningen. Op de evenwichtsbalk bijvoorbeeld zag je stijl en gratie, op de brug ongelijk – ook voor deze turnsporters vaak een  moeilijk toestel – was hun optreden hartveroverend.

Met de organisatie leverde de KNGU via de werkgroep Aangepast Sporten een belangrijk en werkzaam aandeel. Ook trad een compleet ervaren jurykorps aan onder de bezielende coördinatie van Tineke Mensink. Hierdoor kreeg de tweedelige wedstrijd een vlot verloop in de ruime topsporthal van Almere. Mensink reikte met veel plezier de vele prijzen uit. De turnsters van Turnlust uit Huizen bijvoorbeeld grossierden in medailles tot hun grote blijdschap. De prijsuitreiking is altijd één groot feest voor deze turnsporters.

Volgend jaar staan op 8, 9 en 10 juni in Doetinchem weer de Special Olympics Nationale Spelen (SONS) op het programma. Daar kijken alle turnsporters nu al naar uit! Meer informatie is te vinden op de websites van Special Olympics Nederland en de KNGU Aangepast Sporten en de Facebookpagina van Special Olympics Regionale Spelen Almere 2017.

Artikel © GymPOWER Sportmagazine | Tekst en foto’s met dank aan © Cees van Cuijlenburg