Actueel op GymPOWER Sportmagazine
Home » Springsporten » Springen en Teamgym » Er staat weer mooi traject in de steigers richting EK Teamgym 2018 in Lissabon

Er staat weer mooi traject in de steigers richting EK Teamgym 2018 in Lissabon

RIJSSEN – Er staat weer een mooi traject in de steigers richting het EK Teamgym 2018 in Lissabon. Dit keer wellicht met deelname van drie of vier teams namens Nederland. Na de geslaagde missie in de vorige cyclus waarbij een senior herenteam en een junior mixteam een verdienstelijk resultaat boekten op de EK van 2016, is het enthousiasme en het aantal aanmeldingen verbazingwekkend groot. De sport groeit en de gymnasten boeken progressie. 

Voor de kandidaten voor het junioren mix- en/of damesteam en het senior damesteam van Nederland voor de EK van 2018 werd de testdag op zondag 4 juni 2017 in de sportaccommodatie van Turnschool Rijssen gehouden. In totaal hadden zich 54 gymnasten aangemeld: zesentwintig junior dames, tien junior heren en achttien senior dames. Het begeleidingsteam bestaat (van links naar rechts op de inzetfoto) uit Rick Oude Wesselink, Thirza Prinsen, Kyra Konings en Angelique Smit-Nijen Twilhaar. Katharina Hanebeck (rechts op de foto), assistent-delegatieleider en vertrouwenspersoon, was ook aanwezig op de training namens de LTC Groepsspringen van de KNGU. Door de vele aanmeldingen werd er vijf uur uitgetrokken voor de kwalificatietraining. Team GymPOWER ging op uitnodiging een kijkje nemen en maakte bijgaand beeldverslag.

Aan de hand van deze eerste selectietraining zal het begeleidingsteam gaan bepalen of er één of meerdere teams bij komen, en welke vorm deze zullen hebben. De begeleidingsstaf toonde zich na afloop van de testdag tevreden. Oude Wesselink: “Vorige keer was het een geslaagde missie en dit keer kunnen we daarop voortbouwen. Gezien het aantal aanmeldingen, het enthousiasme en het hoge niveau dat we vandaag zagen, hopen we weer op een mooi traject dat bekroond kan worden op de EK van 2018 in Lissabon. Het zag er veelbelovend uit! Dit is weer een geweldig begin, ook om deze tak van de gymsport te promoten. 

Voor de senior heren is al eerder een testdag gehouden. Ze trainen met achttien heren tot later dit jaar en zullen dan een definitief team met twaalf gymnasten samenstellen. Afgelopen weekend werd de tweede training gehouden. Alle deelnemers zullen gedurende het traject op zoek gaan naar sponsoren om zo de reis naar Portugal te bekostigen. De eerste acties lopen al en je kunt al eenvoudig helpen door je online aankopen via Sponsorkliks te doen, het kost je niks en een percentage van je aankoop gaat naar het team. Daarnaast heeft het herenteam zich al aangemeld voor een actie bij de Koopjesdrogisterij en maken ze hiermee kans op €2000 als ze de meeste stemmen binnen halen. Stem dus hier op het EK senior herenteam.

Meer informatie is te vinden op de website en de Facebookpagina van Teamgym The Netherlands.

Artikel © GymPOWER Sportmagazine | Tekst, interviews, beelden en (beeld)verslag © Theresa Beijn en © Casper Beijn