Actueel GP nieuws
Home » Geen categorie » Europees kampioenes Ellie en Beckie Downie samen met Oranjeturnsporters op Turngala Leek 2017
Europees kampioenes Ellie en Beckie Downie samen met Oranjeturnsporters op Turngala Leek 2017
Foto © Maurice Smeets

Europees kampioenes Ellie en Beckie Downie samen met Oranjeturnsporters op Turngala Leek 2017

Turngala-LeekLEEK – De vierde editie van het Turngala Leek, dat zal worden gehouden op zaterdag 4 november 2017, pakt dit jaar uit met internationale turntoppers. De Europees meerkampkampioene van 2017 Ellie Downie zal dit jaar een demo geven op het gala evenals haar oudere zus Beckie Downie, de Europees kampioene op brug van 2014 en 2016. Beide Britse turnsters moesten de WK van dit jaar overslaan, maar zijn alweer in topvorm in voorbereiding op het nieuwe turnjaar. De organisatie is dan ook zeer blij met hun komst naar Sportcentrum Leek. Samen met de Oranjeturnsporters, waaronder een aantal WK-gangers, en alle andere deelnemers gaan ze de turnliefhebbers een onvergetelijke show voorschotelen.
Net terug van het WK in Montreal, Canada, zullen diverse Nederlandse turners en turnsters acte de présence geven op het Turngala in Leek: Sanne Wevers, de regerend Olympisch kampioene op balk, de gracieuze meerkampfinalisten op de Spelen van Rio 2016 Eythora Thorsdottir en Lieke Wevers alsook de nieuwe Nederlandse kampioene bij de dames Tisha Volleman die op sprong hoge ogen gooide in Montreal met bijna een finaleplaats. Bij de heren zullen de Nederlands kampioenen van 2017 Yuri van Gelder (ringen), Michel Bletterman (brug), Casimir Schmidt (vloer) zich weer laten zien in de arena van Sportcentrum Leek en zal ook WK-ganger en Olympiër van 2016 Frank Rijken van de partij zijn. Schmidt nam onlangs ook deel aan het WK in Montreal namens Nederland. Een mooi moment om van dichtbij te genieten van deze internationale turntoppers van eigen bodem, gepresenteerd door de ‘nationale turnstem’ Hans van Zetten.
Naast de nationale zullen ook de regionale turntoppers een demonstratie geven tijdens het Turngala Leek. Daarnaast zullen ook weer diverse andere gymdisciplines te bewonderen zijn zoals onder andere acrobatische gymnastiek, verzorgd door de showgroep van de Acro Academy Noord-Nederland, ritmische gymnastiek en trampolinespringen. Tevens zal de show worden aangevuld met spectaculaire artistieke acts en optredens van dansgroepen. Het Turngala Leek kent dit jaar weer twee shows, die plaatsvinden om 14:00 en 19:30 uur. Voorafgaande aan de shows kunnen bezoekers op het overdekte Beweegplein zelf gratis diverse gymnastische disciplines uitproberen zoals op het GymPOWER Open Podium, powered by Beweegpower en Airgym Airtracks.
De kaarten voor de show zijn in de voorverkoop online verkrijgbaar voor € 15,00 via de ticketwebsite van VanPlan  of bij Sportcentrum Leek zelf. Aan de zaal zullen de kaarten ad € 19,50 kosten, mochten de shows nog niet voortijdig uitverkocht zijn. Meer informatie over het complete programma en de acts is te vinden op de Facebookpagina en de website van het Turngala Leek.

Klik hier en bestel nu je tickets!

Een week eerder wordt, op zaterdag 28 oktober 2017, in de Maaspoort Sports & Events in ‘s-Hertogenbosch, ook een zelfde soort Turngala gehouden met als toepasselijk thema ‘Power & Elegance’. De Oranjeturnsporters en WK-gangers uit Montreal doen hier mee, maar dan met de regio-turntoppers uit Zuid-Nederland en heel speciaal: Theatrobatics uit Noord-Nederland die grote furore maakte in Holland’s Got Talent 2017. Meer informatie over het programma en de online ticketverkoop is te vinden op de website van het Turngala ‘s-Hertogenbosch.

In samenwerking met de organisatie van de Turngala’s kan Stichting GymPOWER via Facebook een prijsactie aanbieden aan de Vrienden van GymPOWER. Check de post op de Facebookpagina @Vrienden van GymPOWER en doe mee!

Artikel © Stichting GymPOWER | Info en posters © Organisatie Turngala Leek  en Turngala ‘s-Hertogenbosch| Archieffoto © Maurice Smeets