Actueel GP nieuws
Home » Geen categorie » Extatische sferen en tropische temperaturen tijdens het NK Showdance en Streetdance in Rotterdam Ahoy

Extatische sferen en tropische temperaturen tijdens het NK Showdance en Streetdance in Rotterdam Ahoy

ROTTERDAM – Het was zelfs lastig om nog een staanplek te bemachtigen (en niet het zittende publiek te hinderen) voor het populaire NK Showdance en Streetdance op zondag 18 juni 2017 in Rotterdam Ahoy. Gevorderden en beginners in groepen of duo’s uit verschillende leeftijdscategorieën, vertelden bekende sprookjes en verhalen met hun lichaam en wisten met hun muziek, ritme en expressie het publiek iedere act weer op een andere manier op te zwepen. De temperatuur werd al snel tropisch!

Vooral het optreden van streetdanceduo Luna & Vivienne van GV Swentibold uit Sittard, die een prachtige derde plaats behaalden, leek het publiek niet stil te kunnen laten zitten. De  dynamische en bronzen act van de mooi geschminkte meiden van hiphop demoteam Rush D.V.O. Dordrecht kreeg daarbij zelfs een soort Beatle support; de uitzinnig gillende dames op de tribunes vielen nog net niet flauw! In de categorie showdance beginners mochten de dames van Revolution van GV Unido uit Emmer-Compascuum het eremetaal in mee naar huis nemen.

Succesvol seizoen 

Esmee Kooistra is met het demoteam Magestic Girls van Dansstudio Drachten Nederlands kampioen showdance gevorderden tot en met 11 jaar geworden, gevolgd door het Dreamgirls selectie team van dezelfde studio. De schattige en beginnende ministars van  6-8 jaar werden derde.  “Alle teams van Dansstudio Drachten hadden genoeg punten voor de Nederlandse Kampioenschappen”, vertelt Jossee Kooistra, moeder van Esmee over de teams van DSD van trotse eigenaressse en leidster Yvonne Ruiter. “Het was een heel succesvol seizoen voor de meiden, en daardoor ook een heel leuk seizoen. Ze hadden niet verwacht Nederlands Kampioen te worden maar ze hadden het wel gehoopt natuurlijk!” Esmee: “Het was heel leuk in Ahoy, ik had nog nooit een wedstrijd ritmische gymnastiek en acrogymnastiek live gezien, dat was echt heel leuk! Normaal gesproken zien we  alleen maar Dansteams” Esmee is ook met de Hiphop beginnersgroep Rewind derde geworden. Het demoteam Lacrimosa van Dansstudio Drachten, dat vorig jaar en dit jaar brons heeft gewonnen op het EK, kreeg ook op het NK de tweede plaats toebedeeld, evenals het  Passion Demoteam showdance gevorderden

Wensen en doelen na(ast) Ahoy

Het volgende doel van de Magestic Girls groep is het EK volgend jaar in Duitsland. “Ik wil zelf gewoon verder met Showdance en met Hiphop want dat doet ik ook heel graag.” Esmee wil daarbij volgend jaar in groep 8 al graag de vooropleiding bij Lucia Marthas doen en in de brugklas naar de Jeugd Dansopleiding Friesland. “Na de basisschool wil ik naar het Drachtster Lyceum en daarna de MBO of HBO Dansopleiding bij Lucia Marthas in Groningen volgen.”

Bij de GymPOWERstand kwamen ook op zondag vele dansgroepen zich melden om te vertellen over hun succes en sportplezier in Ahoy en de kracht van JuryPOWER en CoachingPOWER voor het dansen. De groep op de inzetfoto was de allerlaatste die opgetogen kwam vertellen over hun NK in Ahoy. Meer info inclusief de complete uitslagen is te vinden op de website van gymnastiekunie KNGU.

Artikel © GymPOWER Sportmagazine | Tekst en interviews © Sabine Monden | Foto © Theresa Beijn