Actueel op GP
Home » Geen categorie » Fascinerende acrobatiek in de nieuwe musical ‘De Sprookjessprokkelaar’ van de Efteling
Fascinerende acrobatiek in de nieuwe musical ‘De Sprookjessprokkelaar’ van de Efteling
Foto © Sabine Monden

Fascinerende acrobatiek in de nieuwe musical ‘De Sprookjessprokkelaar’ van de Efteling

Foto © Sabine Monden

Foto © Sabine Monden

KAATSHEUVEL – Sprookjes bestaan… echt! Dat bewijst de Efteling wederom met haar meeslepende musical ‘De Sprookjessprokkelaar’, waarin een unieke combinatie van acrobatiek, dans, zang, projectie en zelfs geur de fantasie prikkelt en je vervoert naar een prachtige droomwereld. Op uitnodiging van acrobate Li Ling Kassing (19) ging verslaggever Sabine Monden kijken bij de try out van de indrukwekkende musical. Ook handstandacrobaat Nick van der Heyden (27) maakt diepe indruk in het ensemble. ‘Verlaat social media eens, en geniet met volle teugen van de echte wereld’, lijkt de boodschap van de schrijvers.

In de vrije vertolking van het succesvolle boek van Paul van Loon en Prinses Laurentien van Oranje, woont de twaalfjarige boekenwurm Sterre met haar opa aan de rand van het bos. Opa vindt dat Sterre op zoek moet gaan naar avontuur en stuurt haar naar Graaf Stanislav’s Sprookjesbibliotheek. Stanislav was betoverd door de magische kracht van verhalen en reisde de hele wereld over om ze te verzamelen. Zijn vrouw, die boeken haatte, sprak een vloek uit. Ze vertrok en niemand durfde meer in het kasteel te komen. Sterre moet in dat kasteel de juiste deur tot de Sprookjesbibliotheek zien te vinden. Daar ontmoet ze de Sprookjessprokkelaar. Sterre wil graag in de Sprookjesbibliotheek blijven, maar wordt weer op pad gestuurd, dit keer om… daar mag je zelf achter komen tijdens de musicalshow in het majestueuze Efteling Theater!

Kassing die inmiddels al tien jaar de acrobatenopleiding van Corpus in Amsterdam volgt, zegt zichzelf hier bij deze Efteling musical helemaal thuis te voelen en waant zich buiten de repetities en tijdens de voorstellingen om, ook in een sprookje. De vaste cast bestaat uit veertien man, maar het ogen er veel meer door de vele verschillende kostuums en pakjes die de acteurs dragen. De kindercast bestaat uit negen personen en zij worden in wisselende bezetting vertolkt. Tevens spelen er per speeldag tien grootouders en hun kleinkind eenmalig mee. “De Efteling wilde grootouders en hun kleinkinderen de kans geven om een dag een gastrol te spelen in een echte musical”, vertelt Kassing.

Handstandacrobaat Nick van der Heyden is opgeleid bij Circus Elleboog in Amsterdam en bij de Fontys Academie voor Circus en Performance Art (ACAPA) in Tilburg.

Voormalige gymnasten en acrobaten in opleiding bij Corpus Lajla Dros (16) en Starlett Tait (11) hebben ademloos van de musical genoten tijdens de try-out. “Het is een mooi verhaal”, vindt Dros. “Ik vond het leuk om Li Ling en Nick niet alleen als acrobaten, maar ook als dansers te zien! Het decor en de projectie waren prachtig en het rook in de zaal ontzettend lekker! Wel een beetje jammer dat er zakjes popcorn kraakten…”  Tait vol bewondering: “Ik vond het echt heel knap en stoer wat Li Ling allemaal deed en haar pakjes waren supermooi maar ik zou zelf graag Sterre spelen als ze ook acrobatiek zou doen! Ik rook af en toe het luchtje wat je ook in de Droomvlucht [een attractie in de Efteling -RedGP] ruikt daardoor leek het nog meer alsof ik zelf in het sprookje zat.”

Wie ook van de betoverende musical ‘De Sprookjessprokkelaar’ wil genieten, kan dit vanaf eind september tot met 4 maart 2018 in De Efteling doen. De première is op zaterdag 30 september 2017. Op de website van De Efteling is meer informatie te vinden.

Artikel © GymPOWER Sportmagazine | Tekst, interviews en foto’s © Sabine Monden