Actueel op GymPOWER Sportmagazine
Home » Show, Demo & Dans » Genieten van een swingende showavond in Waddinxveen met ‘TOOS Danst Musical’
Genieten van een swingende showavond in Waddinxveen met ‘TOOS Danst Musical’
Foto © Theresa Beijn

Genieten van een swingende showavond in Waddinxveen met ‘TOOS Danst Musical’

WADDINXVEEN – Op zaterdag 11 februari 2017 werd de accommodatie van TOOS Waddinxveen, TOOS Plaza aan de Staringlaan 18, omgetoverd tot een mooi theater voor dans- en twirlvoorstellingen met als thema: ‘TOOS danst Musical’. Team GymPOWER ging in de avond kijken en genieten van de laatste van de drie met dansers en twirlsters van de club. Een aangename swingende showavond om een lange wedstrijdzaterdag mee af te sluiten. 

In de gezellige kantine vertelden Margreet Zuidam-Galavazi en Willem-Jan Kerkhoven van TOOS enthousiast hoe deze avond tot stand is gekomen met medewerking van de dansers en twirlsters, docenten en een grote ploeg vrijwilligers van de club. TOOS is een sportief begrip in Waddinxveen. De club, die ruim 800 leden telt, biedt een allround sportprogramma voor iedereen van elke leeftijd en maakt zich sterk om alle afdelingen en sporten te laten samenwerken. Er wordt gestreefd naar een zo divers, plezierig, effectief en veilig mogelijk aanbod door samen te werken met sportorganisaties en -experts in de gemeente en regio. Kerkhoven die bij de kassa helpt: “Het is leuk om ertoe bij te dragen dat de dansers en twirlsters van de club op deze manier ook hun kunsten kunnen laten zien. Zoals tijdens de jubileumviering van de club in juli 2016, – vijf shows ‘We are Magic’ voor het 95-jarig feest met alle lesgroepen van de club -, werd ook het jaarlijkse ‘TOOS Danst Anders’-event gepresenteerd met een drietal korte shows van één uur lang. Zo komt iedereen aan de beurt en is het publiek betrokken, want je kunt kiezen bij welke show je komt kijken. Dat is leuk voor de dansers en twirlsters, maar ook leuk voor het publiek.” 

Het organisatieteam,veertien vrouw sterk, is ondersteund door vele vrijwilligers en hulpouders voor het maken van kleding, het decor, de schmink, de op- en afbouw, licht en geluid, muziek, begeleiding van kindergroepen en het opruimen van de zaal. Zuidam-Galavazi: “We doen dit met heel veel plezier voor onze leden en voor onze supporters. Het is leuk dat dat je dat ook terugziet en -krijgt tijdens de show. Dansers en twirlsters lieten hier hun nieuwe demoacts zien. Iedereen had het naar zijn zin, dat is leuk! Het is mooi dat zoveel mensen meehelpen om dit te realiseren. Op zo’n avond kunnen mensen ook zien waar ze het voor doen. We hopen dat velen in dit nieuwe jaar hun weg vinden naar TOOS Plaza en mee komen doen met dansen en twirlen of één van de andere lesgroepen.” Kerkhoven: “Na de voorjaarsvakantie beginnen we vanaf donderdag 9 maart a.s. met ‘Luchtacrobatiek – Klimdoek’. De lessen voor kinderen van 7 t/m 12 jaar worden gegeven door de ervaren acrobate en docente Madeline Geenen. Zo wordt ons aanbod nog diverser.”

Er werd gedanst op muziek uit diverse musicals, elke demoact met een verrassende interpretatie van het gekozen thema. ‘Mary Poppins’ kwam uiteraard tot leven met paraplu’s, al gaf de Jeugdselectie onder leiding van Maaike er een geheel eigen draai aan. De muziek van het zware ‘Woman in White’ werd geïnterpreteerd met ingetogen moderne dans door Fokus onder leiding van Margreet. Fokus II deinde mee op de slierten van de ondergaande golven en creëerde creatief de beroemde boegscène. Dance Mix onder leiding van Dayamar danste in haar choreo op de swingende tonen van ‘A Brand New Day’ van ‘The Wizzard of Ozz’, in hetzelfde aantal als het  wereldberoemde vijftal uit de kleurige musical. Groep 7 +8 onder leiding van Rosanna stond op het podium met een heleboel jonge kloontjes van ‘The Bodyguard’, compleet met coole outfit, bril en moves.

Fokus kwam onder leiding van Dayamar nog een keer terug voor een eigen interpretatie van ‘Fame’, met hele lange benen. Voor Step Up meets Billy Elliot had MO 3-6 onder leiding van Anoushka enthousiaste versterking van Timothy.  Mo 1-3 volgde met het vrolijke ‘Musicals in tha Mix’, waarna de twirlsters van Team A Illusion onder leiding van Renkse de zaal deden schudden met hun vurige interpretatie van ‘Lion King’. Een zoete throwback volgde met ‘Dames Do’ onder leiding van Margreet die ontroerden met hun swingende interpretatie van Grease in gezelschap van ‘Danny’ in z’n roze oldtimer cabrio. De Jeugdselectie onder leiding van Ilse beeldde toepasselijk de ‘High School Musical’ uit in de sporthal, inclusief met basketbalveld en cheerdance. Fokus II onder leiding van Rosanna begon braaf in het bijpassend kostuum van ‘Sisteract’ maar ging al gauw los op de dansvloer. Tot slot uiteraard kwam iedereen het podium voor de swingende einddans.

Bezoekers konden ook bijdragen met een donatie voor de activiteiten van de club. Zuidam-Galavazi: “Zo dragen we allemaal bij dat mensen van elke leeftijd hier met plezier kunnen blijven dansen en sporten.”  Bij TOOS kijken ze uit naar alles wat komen gaat in 2017, maar ook haar het 100-jarig jubileumfeest in 2021. Dan werken alle afdelingen van de club weer samen in een aantal shows, grootser dan ooit. Op tafel in de kantine van het TOOS Plaza liggen de jubileumboeken van de afgelopen tien jaar, alsmede het boek over de Wereld Gymnaestrada 1991 in Amsterdam. Er blijken vele TOOS-docenten mee te hebben gedaan in het verleden aan dit grootste internationale demo-evenement van de gymsportwereld. Zou door deze leuke shows en voorstellingen niet weer de vonk kunnen overslaan voor de Wereld Gymnaestrada van 2019… of voor de ‘Gym for Life Demo Challenge’ op het IAG 2017?

Meer informatie over het sport- dans- en twirlaanbod van TOOS Waddinxveen is te vinden op de website en Facebookpagina van de club en van de florerende twirlafdeling Illusion. Een selectie foto’s en een beeldverslag van de show wordt binnenkort ook op onze Facebookpagina en Youtubekanaal geladen.

Artikel © GymPOWER Sportmagazine | Tekst en foto’s © Theresa Beijn met een bijdrage van © Casper Beijn