Actueel GP nieuws
Home » Geen categorie » Geslaagd Acro Event Flik-Flak in ‘s-Hertogenbosch smaakt naar meer
Geslaagd Acro Event Flik-Flak in ‘s-Hertogenbosch smaakt naar meer
Foto © Acro Event Flik-Flak

Geslaagd Acro Event Flik-Flak in ‘s-Hertogenbosch smaakt naar meer

‘s-HERTOGENBOSCH – Op zondag 4 maart 2018 heeft het eerste Acro Event Flik-Flak bij de gelijknamige sportclub in de acrozaal in De Plek te ‘s-Hertogenbosch plaatsgevonden. Cynthia Homminga-Wiemers van de organisatiecommissie schreef een verslag over deze topdag voor de club en de sport.

Het idee was ontstaan om een sponsorevenement te organiseren voor de WK teams, van de club door een aantal workshops aan te bieden met de topcoaches en topsporters van Flik-Flak. Niemand had verwacht dat in no time bijna alle workshops vol zaten. Uiteindelijk zijn dan ook een aantal teams op een wachtlijst geplaatst. Het aanbod van de workshop was divers, naast een talententraining en balanstraining met trainsters Jacqueline Martens en Tara van Ettinger stond er een training elementen en series verbeteren op het programma. Die training werd gegeven door Orlando Götschin en Hassan Zaazouz. Daarnaast hebben een aantal gymnasten de kans gekregen om hun choreo te laten verbeteren door de topsporters. Op de acromarkt was volop te zien en te doen en ook aan de inwendige mens was gedacht. Op de achtergrond van de acromarkt was de livestream van de Maia International Acro Cup (MIAC) in Portugal op groot beeld te zien.

Maar alles draaide natuurlijk om de workshops en de demo’s die door de topsportgroep teams gegeven werden. Er was een lezing over gezonde voeding bij het sporten. Tijdens de demo’s heeft de jury toelichting gegeven. Waar let een technisch jurylid op, waar kijkt een artistiek jurylid naar. De sfeer gedurende de dag was super en het was geweldig om te zien hoe iedereen hard gewerkt heeft om er een succes van te maken. De coaches om goede uitleg en tips te geven, maar ook zeker de gymnasten zelf, die het optimale uit de trainingen wilden halen. Uit de reacties van de deelnemers bleek wel dat het evenement voor herhaling vatbaar is. Ook werd door veel teams de behoefte aan regiotrainingen genoemd, een mooie ontwikkeling om de prachtige sport acrogym in Zuid-Nederland nog meer op de kaart te zetten, dus zeker iets wat door de coaches van Flik-Flak besproken gaat worden.

Enkele reacties uit de evaluatie van deze dag:

  • Ik hoop dat jullie dit vaker doen want ik vond het heel leerzaam!
  • Ze hebben veel goede tips gekregen
  • De demo’s van de teams waren erg leuk om te zien en het sfeertje er omheen was ook goed, goed opgezet!
  • Het was leuk om rondom de oefeningen die de teams van Flik-Flak lieten zien uitleg te krijgen
  • De mogelijkheid om in de multifunctionele ruimte met andere teams en trainers bij elkaar te komen met een hapje en een drankje was ook geslaagd
  • Net een andere blik die ons verder heeft geholpen bij een element waar we al een tijdje mee vastliepen
  • Echt een topevent!
  • Wij vonden dit super!
  • Een topdag dus!

Wil je op de hoogte blijven? Volg dan Acro Event Flik-Flak op Facebook en/of Instagram. Meer informatie over de acrosport bij Flik-Flak Sportclub ‘s-Hertogenbosch is te vinden op de Facebookpagina van de Acro-afdeling en op de website van de club.

Artikel © GymPOWER Sportmagazine | Tekst en beelden © Cynthia Homminga-Wiemers