Actueel GP nieuws
Home » GPTV Livestream
GPTV Livestream

GPTV Livestream

Livestream is de toekomst van de sport! Je kunt wedstrijden online op het GymPOWER TV Livestreamkanaal volgen indien we afspraken hebben kunnen maken met de organisatie van het evenement of toernooi over uitzendrechten en vergoeding van de kosten. Naast live beelden van de actie kunnen ook (grafische) boodschappen van de organisatie en sponsoren, live interviews en live scores in de uitzending geïntegreerd worden.

Hoe meer publiciteit, hoe meer bekendheid, hoe beminder en hoe groter de kans op een Olympische status bewees de sport Cheerleading in 2016. Daarom is Stichting GymPOWER de samenwerking aangegaan met Wheel Gymnastics TV om de mogelijkheid die er al in het rhönradturnen bestond uit te breiden naar de andere sporten die we volgen.

Het werk van GymPOWER wordt gedaan door ervaren en deskundige vrijwilligers, die in hun vrije tijd en met eigen apparatuur en software bijdragen uit passie voor sport en journalistiek. Daarnaast moet er gereisd worden, gezorgd voor verblijf en catering en ter plekke moet gebruik kunnen worden gemaakt van internetverbinding en stroomvoorziening. Het Livestreamkanaal wordt ondersteund met de bijdragen van de leden van de GymPOWER Club van 100 en onze samenwerkingspartners. De organisatie die in dat kader jaarlijks een bijdrage van minimaal € 250,00 per jaar (exclusief vergoeding voor bijkomende kosten als reiskosten, eten en drinken, live score systeem, internet, stroom, cards en HD-kwaliteit) geeft aan Stichting GymPOWER komt in aanmerking voor livestreamuitzending bij één evenement of titeltoernooi die deze organiseert. 

We streamen via de provider Ustream. Voor $ 99 biedt de provider extra HD-kwaliteit van de beelden. De tussendoor vertoonde reclame is van de provider, daar hebben we geen inkomsten van. Wie zonder reclame wil kijken, kan zich online abonneren bij Ustream voor een paar dollar en dan kijk je de hele maand reclamevrij naar alles wat er uitgezonden wordt. We streamen niet via YouTube omdat de uitzending vaak uit de lucht gehaald wordt door de copyright op muziek die gebruikt wordt bij artistieke en gymnastische sporten.

Belangrijk voor een optimaal resultaat bij het streamen en de beeldregistratie is de internetkwaliteit (liefst kabel geen wifi, 4G) en de positie die onze camera krijgt m.b.t. licht, geluid en ruimte en ten opzichte van het podium. Het liefst stellen we deze dichtbij het podium op en niet tussen of vlak naast publiek of jury, omdat alle geluid in de directe omgeving ook wordt opgenomen en live thuis te horen is. Ook is het van belang om de wedstrijd/evenementgegevens (zoals deelnemers- en startlijsten en scoresysteem) minimaal uiterlijk tot twee weken ervoor overlegd en afgestemd te hebben met de coördinator van GymPOWER TV Live stream & scores.

Ons team vrijwilligers doet dit werk met groot enthousiasme en passie voor de sport en verslaggeving. We doen allemaal ons uiterste best om het werk dat we doen voor de sport en de sportliefhebbers zo goed mogelijk te doen. We kunnen echter niet 100% garanderen dat één en ander altijd geheel vlekkeloos verloopt. Daarvoor zijn we afhankelijk van software, technologie en menskracht. Waar er hard gewerkt wordt, vallen er spaanders. Waar er gelivestreamd wordt, kan er een kink in de kabel komen. We doen dan ons uiterste best om het naar onze mogelijkheden zo snel mogelijk te verhelpen.

Met Facebook, Periscope en Instagram kan iedereen kort live beelden laten zien. Onze team vrijwilligers staat het hele toernooi paraat om dit in z’n geheel in beeld te brengen. Tegen vergoeding van de cards waarop deze opgeslagen worden, krijgt de organisatie achteraf en na betaling de gehele livestreamregistratie overgedragen voor eigen gebruik. Geniet van je favoriete sport als je er zelf niet bij kan zijn en laat je toernooi aan de wereld zien via het GymPOWER TV Livestream & Livescores kanaal! Livestream is de toekomst van de sport!

Wil je meer weten over de livestream en live scores van GymPOWER TV en wat nog meer Stichting GymPOWER als organisatie kan betekenen voor jouw club, sport, trainers/coaches, sporters of evenement, neem dan contact op met het Bestuur van Stichting GymPOWER via info@gympower.nl.