Actueel GP nieuws
Home » Gym IT! Bijscholing & Inspiratiedag
Gym IT! Bijscholing & Inspiratiedag

Gym IT! Bijscholing & Inspiratiedag

UTRECHT – Op zaterdag 30 juni 2018 organiseert Stichting GymPOWER in Sportcomplex Nieuw Welgelegen in Utrecht  ‘GymIT!’, een sportieve inspiratiedag om het feit te vieren dat GymPOWER al tien jaar bestaat! Tussen 8:30 en 14:30 uur wordt een speciaal programma aan bijscholing, clinics, workshops en opiniepanels geboden. Om 14:30 uur gevolgd door de GymPOWER Sportawards met pittige pitches, uitreiking van sportprijzen en demo’s die iedere trainer/coach en sportliefhebber wat te bieden heeft. Volgens de insteek waar GymPOWER voor staat: sportplezier door positief coachen in een veilige sportomgeving.

Zo wordt de toneelvoorstelling Flikflak van Annet Bremen, een coproductie van Het Laagland en Via Zuid onder regie van Loek de Bakker en vertolkt door Jennifer Welts (bekend van Het Huis Anubis), over ‘winnen of falen in de (turn)sport’ onder de aandacht gebracht en kan er voor het eerst kennis gemaakt worden met de nieuwe bijscholing ‘Herkennen van grensoverschrijdend gedrag’ van NOC*NSF. Enkele van de bijzondere hoogtepunten die de CoachingPOWER naast de andere bijzondere thema’s en clinics op deze dag praktisch ondersteunen. Ook kan er volop sportief genoten worden op het grootste GymPOWER Beweegplein tot op heden of tijdens het GymPOWER Sportgala met pittige pitches en de uitreiking van de GymPOWER Sportawards. Al met al een gezonde combinatie tussen hersengymnastiek, bewegen en genieten: voor ieder wat wils!

GymPOWER startte in 2008, als initiatief van vele mensen in de sportwereld die graag hun passie en enthousiasme alsook de schoonheid en power van de gymnastische en artistieke sporten met elkaar en de rest van Nederland en de wereld wilden delen. In 2010 werd uiteindelijk Stichting GymPOWER opgericht om het GymPOWER-werk ten behoeve van de sport te coördineren en in goede banen te leiden. Door de jaren heen hebben velen in en met Team GymPOWER hun expertise ingezet en een bijdrage naar vermogen geleverd, in de verslaggeving & redactiewerk en/of in de sportstimulering en -ondersteuningsactiviteiten, uit passie voor de sport(en) en de sporters waar ons hart voor klopt, immer onder het motto: objectief, onafhankelijk, enthousiast en authentiek!

Tien jaar GymPOWER vieren met Gym IT!

Dit jaar bestaat GymPOWER dus tien jaar en om dat te vieren op z’n GymPOWER’s wordt ‘Gym IT!’ georganiseerd, een inspiratiedag voor coaches/trainers, juryleden, bestuurders, sportouders, studenten, scholieren, huidige en voormalige sporters en elke andere sportliefhebber die meer wil weten en begrijpen van de eigen sport en andere sporten, op z’n GymPOWER’s.  Op een centrale, gemakkelijk te bereiken locatie in Nederland die alle mogelijkheden biedt om zo’n evenement te organiseren. Een mooie en nuttige manier om het tienjarig jubileum van GymPOWER samen te vieren. Volgens de insteek waar GymPOWER voor staat: sportplezier door positief coachen in een veilige sportomgeving.  Net als alle Teamleden van GymPOWER hebben zowel de organisatiecommissieleden als de docenten c.q. instructeurs van Gym IT! affiniteit met en professionele kennis van de gymnastische en artistieke sportwereld. ‘Gym IT!’ wordt mede mogelijk gemaakt door Airgym Airtracks, Beweegpower, SportEmotion, de Academie voor Sportkader van NOC*NSF, Sportcomplex Nieuw Welgelegen en de Gemeente Utrecht en andere sponsoren en samenwerkingspartners.

Bijscholing voor coaches en trainers

Tussen 8:30 en 14:30 uur biedt het Gym IT!-programma een bijscholing aan met veel interactie tussen de coaches en trainers, waarvoor zij licentiepunten kunnen behalen voor diverse sportbonden. Ze krijgen zo de kans om van elkaar en van elkaars sport te leren en zich innovatief te laten inspireren door de kruisbestuiving en krachtbundeling tussen diverse gymnastische, acrobatische en artistieke sporten. Er kan vooraf een voorkeur aangegeven worden voor de clinics die het beste passen bij de persoonlijke interesse. De organisatie zorgt er verder voor dat iedere trainer/ coach de kans krijgt in twee bijscholingsrondes van maximaal 1,5 uur in elk geval één praktische clinic en één clinic met verdiepend thema te volgen.

Praktische clinics Verdiepende clinics
Winnen of falen Grensoverschrijdend gedrag
Turnen en bewegen Veilige sportomgeving
Springen Blessurepreventie
Choreografie en artistiek Voedingsproblematiek
Acrobatics Mental coaching
Balans en kracht

Na de twee clinicrondes, een uitwisseling over de gevolgde bijscholing en een aantal demo’s is er een paneldiscussie tussen de trainer-coaches over de verschillende aspecten van een veilige sportomgeving en een juiste communicatiebalans tussen sporter-trainer-ouder.

Opiniepanels en sporten op Beweegplein

Tijdens het bijscholingsprogramma is er tussen 8:30 en 14:30 uur  tevens een speciaal programma dat ook de andere betrokkenen in de sport de kans geeft hun inzichten te delen. Met opiniepanels voor jonge sporters of ouders en clinics en workshops die interessant zijn voor huidige en voormalige sporters, studenten, sportouders, juryleden, bestuurders, sportverslaggevers en persvoorlichters, heeft iedereen de kans over de sport met elkaar in gesprek te komen. Lekker bewegen kan ook op één van de meest complete Beweegpleinen in Nederland, wordt je uitgedaagd met leuke challenges en kun je ervaren wat de visie van GymPOWER is over veiligheid en variatie van sportmaterialen. Ook hier kan een keuze gemaakt worden voor de onderdelen die het beste passen bij de persoonlijke interesse.

Beweegplein Veilige sportomgeving
Pers, PR & Privacy

Clinics Pers, PR & Media en Veilige Sportomgeving

Omdat GymPOWER zich als persbureau en nieuwsmedium in de eerste plaats  de afgelopen 10 jaar heeft toegelegd op het in beeld brengen van nieuws over alle artistieke en gymnastische sporten, heeft Gym IT! ook twee keer een speciale en leuke clinic voor clubs, sportverslaggevers en persvoorlichters. Voor iedereen die meer wil weten over sportverslaggeving, mediaregels en hoe je je club, sport, sporters of event kan promoten via GymPOWER en andere pers is dit een aanrader. Voor ouders en juryleden besteden we speciale aandacht aan de mentale onveiligheid die sporters kunnen ervaren en die in het huidige transparante sportklimaat niet meer van deze tijd zijn. Komen misstanden alleen voor bij Team U.S.A. of zijn er parallellen in de Nederlandse (gym- en zwem)sport?  Met ervaringdeskundigen kijken we graag naar de mogelijkheden om het bewustzijn hierover te vergroten en bij te dragen een algemene moderne sportvisie over dit thema.

Pittige Pitches en GymPOWER Sportawards

Na opening met een bijzondere demo wordt tussen 14:00 en 17:00 uur het GymPOWER Gala gehouden, een feestelijk samenzijn met ‘pittige pitches’ en interviews over actuele thema’s binnen de sportwereld en sportjournalistiek, alsook de uitreiking van de GymPOWER Sportawards en enkele demo’s en showacts. Bijzondere prestaties, mooie sportmomenten, de sportfoto van het jaar en een carrièreprijs om al die sportpassie in Nederland te eren en te erkennen, ook in de landelijk minder bekende sporten. Ook wordt er voor een goed doel een veiling gehouden van GymPOWER memorabilia uit de afgelopen tien jaar, zoals een t-shirt met handtekeningen van de gehele turntop en toppers uit andere sporten, bijzondere turnboeken waaronder ook een uniek herinneringsboek aan het EYOF 2013 in Utrecht met persoonlijke groet van Pieter van en Hoogeband en een speciaal aandenken aan de Olympische Spelen van Londen en Rio. Na het gala kan er nog gezellig en sportief genetwerkt worden, contact gelegd worden met de sponsoren of simpelweg ontspannen worden bij de ‘borrel & boulder’: gezellig borrelen of anders kennismaken met de klimsport!

Inschrijving en kosten Gym IT!

Team GymPOWER nodigt ieder die de gymnastische, acrobatische en artistieke sporten ook een warm hart toedragen, deel te nemen aan de Gym IT!- inspiratiedag. De kosten van deelname voor trainers/coaches die zich in willen schrijven voor de Gym IT! bijscholing bedragen €49,50. Voor studenten die hun studentenpas hebben overlegd zijn de kosten € 25,00. De kosten voor andere deelnemers zoals sportouders, sporters en anderen zijn € 10,-  voor zowel het ochtendprogramma als voor het GymPOWER Gala.

Via het contactformulier op deze website (te bereiken door te klikken op deze link) kun je je opgeven of meer informatie vragen. Je krijgt dan zo spoedig mogelijk alle details van het Gym IT! programma. Na overmaking van het juiste bedrag wordt het toegangsbewijs met de laatste info als route & parking toegezonden.

Alle aanwezigen krijgen bij afscheid in elk geval een leuke surprise met praktische tips en ideeën voor de trainingen in het nieuwe seizoen. Houd in de tussentijd de GymPOWER-media in de gaten met updates, info over lesgevende coaches, sporters onder de aandacht op de GymPOWER-hotspot.  Zo hopen we een periode van tien jaar GymPOWER met elkaar mooi af te sluiten en met inspiratie een nieuw decennium in te gaan #weareallgympower

Artikel © Stichting GymPOWER | Foto’s gemaakt in 2016 door samenwerkende fotografen onder persaccreditatie van GymPOWER (namen staan vermeld in de colofon)