Actueel GP nieuws
Home » GP Service & Shopping » GymPOWER Clubtour mooi opstapje naar inspiratiedag voor sportwereld: Gym It!
GymPOWER Clubtour mooi opstapje naar inspiratiedag voor sportwereld: Gym It!
Foto © Casper Beijn

GymPOWER Clubtour mooi opstapje naar inspiratiedag voor sportwereld: Gym It!

UTRECHT – De GymPOWER Clubtour die al in voorgaande jaren startte en langskwam bij diverse clubs en sporten deed in het laatste kwartaal van 2017 en in het eerste kwartaal van 2018 met nieuw elan diverse clubs en sportevenementen aan. Trainingskampen, clubtrainingen, beweegpleinen op evenementen of clinics door heel Nederland werden door onze sportpromotors bezocht en overal troffen we veel sportplezier aan. Bij zowel nationale toppers, talenten en wereldtoppers. Met onafhankelijke blik keken we naar de veiligheid van de sportomgeving, zowel materieel als mentaal, en werden getroffen door de sportieve kansen die eerlijkheid en openheid de sport in Nederland bieden. CoachingPOWER leeft en staat boven persoonlijke belangen, clubbelangen of voorkeursbehandelingen. Bij coaches die open staan voor andere visies en technieken uit andere sporten blijkt veel meer mogelijk. Je kan een sporter pas iets leren als je naar hem luistert en hem zelf laat leren. Open en recht door zee. Dan is sport de winnaar!

De GymPOWER Clubtour is een mooi opstapje naar de ’10 jaar GymPOWER’-dag op 30 juni 2018, met o.a. bijscholing, panels, stands, demo’s en Sportawards-uitreiking, voor iedereen in de sportwereld: Gym It!  Kom ook en laat je inspireren door de gebundelde kracht van de sport!

Tussen 2015 en 2018 heeft GymPOWER op zoek naar CoachingPOWER in samenwerking met het Project ‘Naar een Veiliger Sportklimaat’ – een initiatief van sportkoepel NOC*NSF – , diverse activiteiten ontplooit in het kader van haar Clubtour. We zijn met onder andere met gymnastiekunie KNGU opgetrokken, we zijn op uitnodiging bij sportclubs langs gegaan, we hebben met de GymPOWER-stand gestaan op Fantastic Gymnastics in Ahoy, de Univé Gym Gala’s in Almere en Amsterdam, het Turngala in Leek, het IAG in ‘s-Hertogenbosch en vele andere evenementen en toernooien, waar we met sporters, ouders, juryleden en bestuurders hun passie voor de sport deelden en waarbij ze dat ook praktisch toonde.

Wordt vervolgd nu op eigen kracht

Ook in de eerste drie maanden van 2018, nu op eigen kracht, hebben we tijdens de GymPOWER Clubtoer weer de mooiste kant van de sport kunnen zien bij sportclubs, evenementen en sportmensen: CoachingPOWER, JuryPOWER en veel sportplezier, crossovers en innovatie. Van enthousiasme van de jeugd tot ervaring van de ouderen. In alle sporten en gerelateerde (show)disciplines die GymPOWER tot nu toe volgde, zoals acrogym, apekooien, cheerleading, circus en luchtacrobatiek, dans, freerunning, groepsspringen, kunstschaatsen, paaldansen, schoonspringen (diving), ritmsische gymnastiek, roller skating, rope skipping, synchroonzwemmen, turnen, trampolinespringen, dubbelminitrampolinespringen (DMT), twirl en majorette, voltige in de hippische sport (vaulting), en vele andere. Van jonge talentjes tot studenten, van topsporters tot senioren+. Het werd duidelijk dat ze veel gemeen hebben. Bij de grote verenigingen zie je al dat ze elkaar clinics of trainingen geven. En gaan voor de complete atleet.

Bij de meeste hiervan bracht GymPOWER al in het eerste kwartaal een bezoek. Bijzondere talenten of gearriveerde toppers werden in de spotlights op de GymPOWER Hotspot gezet en lieten zien waar ze voor staan. Joyce den Hollander, voormalig Nederlands Kampioen kunstrijden en bekend van Holiday On Ice en Frederike Gathier, voltigeuse, cheerleader en acrogymnast toonden hun visie en Coachingpower. En na ons laatste Beweegplein bij Turngala Leek en Univé – A Touch of Gold, een clubbezoek bij  Gijatu Dronten, een Airgym airmat bij de ritmische gymnastiek of met Beweegpower klauterend over de [kju:bs] cubes, beleefde GymPOWER deze eerste maanden van het jaar vele bijzondere evenementen dat de Nederlandse sportwereld rijk is.

Talenten en toppers op de GymPOWER Hotspot

Het apekooien bij TurnOss en TOOS Waddinxveen, het internationale Rope Skip Camp in Veldhoven, de Springdagen in Sommelsdijk, de Voorster Dansdagen in Twello, de NK’s roller skating, twirl en kunstschaatsen in respectievelijk Almere en Den Haag, de ritmische gymnastiek trainingen bij RKSV Wilskracht en Sparta, de clubkampioenschappen van Gymsport Leiden met o.a. hun enthousiaste acroselectie, de Valentijnscup van SV Donkerbroek Gymnastiek in Oosterwwolde,  het Circusduo Altoest, de show Romeo & Juliet in Markelo en de turntrainingen van Turncentrum Waterland, City Gymnastics Amsterdam en Saturna Alkmaar, al verend en wel bij het Dutch Trampoline Open in Alkmaar, de Senet Diving Cup in Eindhoven, de Groepsspringwedstrijd C-lijn bij Turn4U in Utrecht en de Testdag van de selecties voor de EK Teamgym in Nijverdal.

Het doel? Vooruitgaan, niet blijven stilstaan en op zoek gaan naar kansen in de sport. Het filmpje biedt hierin een leuke inkijk en geeft ons zin om ook bij andere clubs en sporten op bezoek te gaan. We komen graag langs bij clubs, sporters of evenementen die staan voor: veiligheid, transparantie, samenwerking en sportplezier. Er zal vast nog veel meer moois te beleven zijn. Denk of doe met ons mee, op zoek naar de juiste passie en het ultieme sportgevoel: weten waar je het voor doet.

Nomineer jouw club en topper en Gym It!

Nomineer je club, sportouder, jurylid of sporter en geef deze op via gympower-algemeen@outlook.com Via het liken van de Facebookpagina van Airgym Airtracks kun je airmatten winnen voor je club. Als je wint, komt GymPOWER graag langs bij je club. Of kom naar GymIT! op 30 juni, de inspiratiedag van GymPOWER waar we ook het 10-jarig bestaan vieren. In Utrecht, centraal in het land, dus voor iedereen bereikbaar. Kijk voor meer informatie op de evenementenpagina van de Facebookpagina van Stichting GymPOWER en word lid van onze community!

Artikel © Stichting GymPOWER | Tekst en beelden © Casper Beijn