Actueel GP nieuws
Home » GymPOWER® Coachcongres & Bijscholing
GymPOWER® Coachcongres & Bijscholing

GymPOWER® Coachcongres & Bijscholing

Voortvloeiende uit het project CoachingPOWER in samenwerking met ‘Naar een Veiliger Sportklimaat’ voor stimulering van positief coachen in de artistieke en gymnastische sporten, organiseert Stichting GymPOWER jaarlijks het GymPOWER Coachcongres, een bijscholing met clinics, workshops en een symposium waaraan alle coaches, docenten, trainers, choreografen, juryleden en ouders kunnen deelnemen die actief zijn in de gymnastische en artistieke sporten. Stichting GymPOWER vindt het vanuit haar doel om deze sporten te ondersteunen belangrijk om trainers en coaches deze mogelijkheid te bieden en hen in hun kracht te zetten.

De eerste twee GymPOWER Coachcongressen kon Stichting GymPOWER organiseren tijdens de edities van 2016 en 2017 van het IAG in ‘s-Hertogenbosch. Dit is multidisciplinair evenement dat gehouden wordt in/en om het grootste en modernste sportcomplex ter wereld – De Plek en Maaspoort Sports & Events – en die in vier dagen tijd bezocht wordt door duizenden sporters, trainers en coaches uit vele sporten en landen. Een ideale locatie en setting voor het multidisciplinaire en interactieve GymPOWER coachcongres die alle ruimte geeft aan kruisbestuiving en crossovers tussen sporten. Bij de eerste twee edities op het IAG hebben we de deelnemers met de medewerking van het Willem I College, Stichting Flik-Flak en andere sportclubs in De Plek en het InnoSportLab te ‘s-Hertogenbosch een geschikte en goed geoutilleerde accommodatie kunnen aanbieden, die goed aansloot bij het doel van het GymPOWER Coachcongres.

De organisatie is in handen van het Bestuur van Stichting GymPOWER in samenwerking met studenten/stagiairs van relevante HBO-opleidingen, de docenten en sprekers zijn gediplomeerd c.q. (ervarings)deskundigen met affiniteit met artistieke en gymnastische sporten. In 2017 waren dat o.a. tweevoudig Olympiër en trampolinecoach Rea Lenders van ReaL Sports, voormalig Nederlands RG-kampioene en diëtiste Fleur Menijn van Voeding is Topsport, Turnpodotherapeut David Müskens van DaviLuxe, Oranje voltigecoach en auteur van het boek ‘Oefenen is meer dan trainen’ Roos Hanemaaijer-Slottje  Stichting GymPOWER, jurylid Rhönradturnen en Cyrwheel Elly Kraaijeveld en turntrainers Wouter de Leur, Hassan Zaazouz  en Anouk Wallenburg.

Stichting GymPOWER werkt met betrekking tot het GymPOWER Coachcongres samen met de NOC*NSF inzake het project ‘Naar een Veiliger Sportklimaat’ en de sportbonden die daarbij aangesloten zijn, zoals gymnastiekunie KNGU en de paardensportbond KNHS, en mag daardoor een certificaat en licentiepunten uitdelen aan de deelnemers. Beide GymPOWER Coachcongressen in 2016 en 2017 werden op grond van evaluatie-onderzoek door deelnemers en samenwerkingspartners als geslaagd bestempeld, waarbij aangegeven is dat het leerzaam en veel inspiratie gaf, met name door de (inter)actie en kruisbestuiving. De coaches van de coaches, allen van naam en faam, vonden het zelf ook heel leuk om te doen.

Het GymPOWER Coachcongres bestaat uit drie delen:
1. Communication
2. Innovation
3. Inspiration

1.Bestaat uit inforondes over zaken die interessant zijn voor de randzaken rond het coachen, zoals: eetstoornis (vorige keer heel interessant), veilig sportklimaat, mental coaching en blessuretips.

2.Bestaat uit innovatietechnieken uit de eigen sport. InnoSportLab ‘s-Hertogenbosch legt de technische mogelijkheden van registreren met audiovisuele middelen uit in de turnhallen.

3.Bestaat uit sport- en trainingsmethoden die de trainingen van trainers kunnen verrijken: minitrampoline, airtrack, pole, rope skipping en fitvormen.

Het is een dag, waarin de coaches zelf actief zijn en veel nieuwe contacten leggen. Het thema is: ‘Ook coachen kan met sportplezier!’

Het derde GymPOWER Coachcongres vindt plaats in 2018. De exacte datum en plaats wordt nog bekend gemaakt. Inschrijvingen gaan via Stichting GymPOWER. Voorinschrijvingen kunnen reeds worden gedaan of geïnteresseerde kunnen al mailen voor meer informatie. Ook dit jaar worden de kosten voor deelname laag gehouden. In 2016 en 2017 was dat € 49,00 per deelnemer.

Wil je meer weten over het GymPOWER Coachcongres en wat Stichting GymPOWER als organisatie voor jouw club, sport, sporters, trainers/coaches of evenement kan betekenen, neem dan contact op met het Bestuur van Stichting GymPOWER via gympower-algemeen@outlook.com.