Actueel GP nieuws
Home » GP Actueel » Help Dylani Smit naar de Cup of Europe en Open de Hettange 2018
Help Dylani Smit naar de Cup of Europe en Open de Hettange 2018
Foto © Casper Beijn

Help Dylani Smit naar de Cup of Europe en Open de Hettange 2018

CAPELLE AAN DEN IJSSEL – Kunstrolschaatster Dylani Smit van sportclub Rolling 90 Moerkapelle één van de grote beloften in deze artistieke en sierlijke sport, werd in haar eerste seizoen verrassend Nederlands kampioen in de categorie ‘Espoirs’ en beleefde dit voorjaar haar eerste EK Show & Precision in Lléida, Spanje, waar Nederland met de groep de derde plaats in het landenklassement bezette. Ook dit najaar staan er mooie wedstrijden op de kalender en daarom is ze op zoek naar sponsoren.

Op 12 mei 2018, tijdens de internationale Crystal Tulip Cup 2018 thuis in Moerkapelle, werd ze gehuldigd op de GymPOWER Hotspot, powered by Airgroup Industries – airgym.eu, en vertelde ze GymPOWER over haar sport, passie en doelen. De getalenteerde kunstrolschaatser uit Capelle aan den IJssel traint vier keer per week bij haar club Rolling ’90 in Moerkapelle en ook bij de nationale selectie.

Deze week maakte Smit bekend in de media een crowdfundcampagne opgestart te hebben, omdat het Sectie Bestuur Kunstrolschaatsen (SBK) van de Nederlandse Rollersport Bond  haar heeft aangewezen om deel te nemen aan de 26ste International Open de Hettange-Grande van 18 tot en met 20 oktober 2018 in Frankrijk en de Cup of Europe van 29 oktober tot en met 3 november 2018 in Malaga, Spanje. Smit verheugt zich op deze internationale wedstrijden, omdat ze hier de kans krijgt het op te nemen tegen de toprijdsters van Europa. Deze extra wedstrijden in Spanje en Frankrijk zijn welkome ervaring voor haar sportcarrière, maar dit vergt ook extra fondsen voor de reis, het verblijf en andere kosten voor de begeleiding en deelname.

De topsportster wil haar ouders niet weer opzadelen met deze extra kosten en is daarom een crowdfundcampagne begonnen. Ze hoopt dat mensen en bedrijven haar willen helpen door haar te sponsoren. Als tegenprestatie biedt ze naamsbekendheid door promotie: reclameruimte op haar sportkleding, publiciteit via social media en aandacht als ze in grote shows optreedt. Ook wil ze presentaties houden voor bedrijven over haar sport en haar prestaties.

Elke bijdrage is welkom! Wie meer informatie wil of haar wil supporten naar Hettange en Malaga, kan contact opnemen via mail: rroctims@gmail.com.

Artikel © Sportredactie GymPOWER | Tekst © Theresa Beijn |Interview, video en foto © Casper Beijn