Actueel GP nieuws
Home » GP Reportage op locatie » Geslaagd NK multi-event in Heerenveen inclusief NK MBO Turnen 2018
Geslaagd NK multi-event in Heerenveen inclusief NK MBO Turnen 2018
Foto © Ruben Wiersma

Geslaagd NK multi-event in Heerenveen inclusief NK MBO Turnen 2018

Beeldverslag © Ruben Wiersma voor © GymPOWER Sportmagazine

HEERENVEEN – Op dinsdag 15 mei 2018 konden MBO-studenten uit het hele land deelnemen aan het NK-event in Heerenveen, georganiseerd door studenten van het Friesland College – CIOS Heerenveen Leeuwarden. Ze konden via hun opleiding meedoen aan de nationale titelstrijd in het turnen, skeeleren, survival en basketbal.  Een primeur voor deze studenten die enthousiast de kans pakten om te strijden om de hoogste eer in hun sport en categorie.

Er werd naar beste kunnen geturnd en ook deze turnsters hadden er zichtbaar plezier in dat ze deze wedstrijd konden draaien. CIOS-studentes en (voormalig) gymnastes Lisa Vermaning en Gabriella Venema tekenden voor de organisatie van het eerste NK MBO Turnen die gehouden werd in het Epke Zonderland Turncentrum in Sportstad Heerenveen, naast het CIOS-schoolgebouw.

Een turnhal die de grandeur van de Nederlandse turnsport trots uitstraalt met aan de muur levensgrote posters van de  Olympische kampioenen en andere Oranje turnhelden/heldinnen die hier hun trainingsarena hebben (gehad).

Het NK MBO turnen behelsde een individuele dameswedstrijd op niveau D en E. De turnsters konden zich inschrijven voor de toestellen: balk, brug, vloer en/of sprong en de oefeningen werden gejureerd door KNGU-juryleden, onder wie niemand minder dan internationaal jurylid Aukje de Jong die de medailles hielp uitreiken en met wie de prijswinnaars graag poseerden na afloop. De erepodia werden bezet door:

Niveau E
1. Britt Wijnne (CIOS Heerenveen), 43,475 punten
2. Sofie Reusen (ROC van Twente), 42,650 punten
3. Lianne Reitsma (Nordwin College Leeuwarden), 40,783 punten
Niveau D
1. Liselotte van Steen (ROC Mondriaan Delft) 46,017 punten
2. Bente Kruizinga (CIOS Heerenveen) 43,792 punten
3. Marjolein Nijhuis (ROC van Twente) 42,092 punten
De complete uitslagen zijn via deze link te bekijken.
Foto © Ruben Wiersma

Foto © Ruben Wiersma

Eén van de winnaressen van de NK-titel is Liselotte van Steen. Ze is eerstejaarsstudente Lifestyle, Sport & Bewegen aan de ROC Mondriaan in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.  Van Steen turnt al sinds haar zesde bij sportclub Devona Wateringen en pakt hiermee haar derde nationale titel in haar sportcarrière. “Een gave ervaring!”

In 2015 werd Van Steen als eerstejaars junior verrassend Nederlands kampioen op de meerkamp in de tweede divisie. Ze had zich bij Devona Wateringen vanuit de instappers vierde divisie naar dit niveau weten te ontwikkelen en promoveerde met de overwinning naar de eerste divisie. Eind 2015 won Van Steen samen met Lynn Dijkshoorn en Zara Steentjes de nationale titel op het NK Teams in Categorie C.

Trainster Nathalie van den Beemt van Devona Wateringen: “Trots vertelde Liselotte tijdens de training dat ze in Heerenveen als student ook Nederlands kampioen was geworden. Voor ons ook bijzonder. We hebben een grote groep turnende en studerende senioren.  Het is gaaf dat ze het sporten op hoog niveau weten te combineren met hun studie. Dit was de eerste wedstrijd van Liselotte zonder ons als coaches :)”

Aftervideo NK-event MBO Heerenveen 2018 

Zowel deelneemsters als organisatie van het NK MBO Turnen 2018 waren tevreden na afloop. Er wordt nu alweer uitgekeken naar volgende keer. Lisa Vermaning: “Dit was de eerste keer dat dit toernooi gehouden werd, dus we hopen dat dit volgend jaar natuurlijk weer wordt georganiseerd en het meer bekendheid zal gaan krijgen. Van deelnemers en juryleden hebben wij positieve reacties gekregen, ze zeiden dat het evenement goed georganiseerd was en ze het ook erg leuk vonden.” Ruben Wiersma nam voor GymPower Sportmagazine een kijkje bij het turntoernooi en zag ook dat het goed was. Zijn beeldverslag is ook te vinden op de social media van GymPOWER.

Meer informatie over het NK-event inclusief het NK MBO Turnen 2018 is te vinden op de Facebookpagina van het CIOS Heerenveen Leeuwarden en de website van het Platform Bewegen en Sport.

Artikel © Redactie GymPOWER Sportmagazine | Foto’s en beeldverslag © Ruben Wiersma | Aftervideo op YouTube © NK-event organisatie