Actueel op GymPOWER Sportmagazine
Home » Geen categorie » Jonge topspringers tonen in Nederlandse trampolineparken aan hoe leuk hun sport is

Jonge topspringers tonen in Nederlandse trampolineparken aan hoe leuk hun sport is

AMSTERDAM – Op zondag 9 juli 2017 waren trampolinespringers van de Oranje Jong Talent Selectie Katie Cowles – Nederlands Kampioen 2017 in haar leeftijdscategorie -, Marisa Lema Vigo en Dani Mooibroek, samen met haar trainingsmaatje Tessa de la Parra, bij Bounz Amsterdam om namens Funtrampo.nl de zesde clinic te geven. Daar werden de vele bezoekers heel blij van, onder andere Apollonia Tait die er met klasgenootjes en vriendinnetjes haar verjaardag vierde. De jonge topspringers toonden en leerden hun tricks aan de enthousiaste bezoekers, die hier de vrijheid en uitdaging opzoeken om los te kunnen gaan met hun creativiteit in beweging. Leren van leeftijdgenoten die masters zijn in het betere vlieg- en springspektakel, blijft leuk.

Het project Funtrampo.nl is in het voorjaar van 2017 gestart. Eerder gingen ook andere Oranjetoppers ‘on trampoparktour’ om hun sport te promoten. Dit initiatief blijkt een schot in de roos. “Een clinic wil in dit geval zeggen: een korte demo, voordoen, meedoen en helpen”, legt leider van het project Funtrampo.nl Arnoud Mooibroek enthousiast uit. Hij is de vader van Oranje Jong Talent Selectie lid Dani Mooibroek (15) die bij GV Sparta Ermelo traint. Mooibroek heeft zes trampolineparken in Nederland benaderd. “Allen reageerden positief, en daarop zijn we met teams in verschillende samenstellingen op bezoek gegaan. Er zijn inmiddels zes clinics gegeven in elk van deze trampolineparken.”

De eerste trampoline clinics en demo’s voor project FunTrampo.nl zijn op 30 april 2017 gegeven door Bram Marskamp, Daan Bergsma, Dani Mooibroek en Jennifer Kouwenhoven bij Rebound World Zwolle. De tweede trampolineclinic van FunTrampo.nl was op 7 mei 2017 bij SuperFun Jump XL Trampoline Parks Amersfoort en werd gegeven door OJTS’ers Anke Boeve, Tessa Boeve en Isa Meijerinck, samen met Gina van den Brink en Brigitte Kappe. De derde clinic van Funtrampo.nl werd op 14 mei 2017 gegeven bij Jumpcity in Heerhugowaard door OJTS-ers Ella Edwards, Mira Stepanova, Marisa Lema Vigo, Katie Cowles, met Tess de Vries.

De vierde clinic werd op 21 mei 2017 bij CrossJumps in Breda verzorgd door OJTS-ers Nard Tieleman, Luuk Swinkels, Emre Sorman en Milco Abrahams. Zondag 25 juni 2017 waren Anke Boeve, Tessa Boeve en Milco Abrahams van de OJTS, samen met Joep van de Wetering en Yoeri Abrahams in een vol Jump XL Rotterdam voor de vijfde clinic namens Funtrampo.nl. Ze troffen hier de kersverse Nederlands Kampioene Jackie Lionahr enthousiast aan het werk. Op zondag 9 juli 2017 werd de zesde clinic gegeven bij Bounz Amsterdam. De clinics zijn enthousiast ontvangen door de de trampolineparken en de bezoekers, zo is te zien aan de filmpjes en foto’s die op de Facebookpagina’s van de trampolineparken prijken. Deze jonge wedstrijdsporters die het trampolinespringen op het hoogste niveau beoefenen,  hebben aan de enthousiaste bezoekers met verve kunnen tonen hoe leuk hun sport is.

Arnoud Mooibroek: “De Taskforce Trampolinespringen is opgericht met daarin de stuurgroep Waardecreatie. Om waarde te creëren, is er door een aantal ouders van de Oranje Jong Talenten Selectie bedacht om met sporters van de OJTS clinics aan te bieden aan Fun Trampolineparken.” De hoop is dat er vanuit deze verbinding tussen wedstrijdsport en recreatie op vrijwillige basis, de meerwaarde van het trampolinespringen wordt aangetoond. “En dat er budget beschikbaar komt. Vanuit onze bond, gymnastiekunie KNGU, via de Taskforce Trampolinespringen, dan wel vanaf externe partners of partijen.” Meer informatie over Funtrampo.nl en de Taskforce Trampolinespringen is te vinden op de Facebookpagina van Jong Oranje Trampolinespringen en de website van gymnastiekunie KNGU.

Artikel © GymPOWER Sportmagazine | Tekst en interview © Sabine Monden | Foto’s en filmpjes © Arnoud Mooibroek | Edit tekst en beeld © Theresa Beijn