Actueel op GP
Home » GP Actueel » Kunstrolschaatsen twee keer de hoofdprijs bij de Nieuwegein Awards
Kunstrolschaatsen twee keer de hoofdprijs bij de Nieuwegein Awards

Kunstrolschaatsen twee keer de hoofdprijs bij de Nieuwegein Awards

NIEUWEGEIN – De demogroep Ritmische Gymnastiek van RKSV Wilskracht, halve finalist van Holland’s Got Talent 2016, stal wederom de harten van het publiek bij de Nieuwegein Awards. Een net zo smaakmakende act naast andere, zoals een bekende mentalist, volkszanger én de dansgroep Fearless, winnaar van Holland’s Got talent 2017, bij deze Verkiezingen op het gala op 10 februari 2018, waaronder de categorieën Vrijwilliger, Sporttalent, Sporter en Sportploeg van het jaar in deze stad. De gymnastische en artistieke sporten deden het goed in Nieuwegein. Het was uniek dat bij zowel Sporttalent als Sportploeg kunstrolschaatsers, van KRG Rolling Nieuwegein, als winnaar uit de bus kwamen. Het betekende voor hen vooral langverwachte erkenning van deze groeiende sport, met de blik naar de toekomst.

Maureen Versteeg, Sporttalent van het jaar

De elfjarige Artistic Roller Skatester Maureen Versteeg van KRC Rolling was terecht genomineerd als talent, als, volgens kenners, de beste international op haar leeftijd. De enige die in de absolute Europese top kan meedraaien. Ze maakte dus veel kans, maar was toch overdonderd toen ze ook daadwerkelijk als Sporttalent werd verkozen. Versteeg: “Toen ik de drie dia’s zag, zat ik te denken wat er zou gebeuren als ik het werd. Toen was ik heel erg blij. Mijn vriendinnen zaten naast me ook helemaal te juichen. Maar dat zijn ze wel gewend, want dat doen ze ook met de wedstrijden.” Wat moet een sporttalent dan in huis hebben? Versteeg: “Iets waarbij hij/zij iets meer kan dan andere mensen. We zijn al minstens vijf keer naar Bologna (Italië, het walhalla van de Artistic Roller Skating) geweest, elk jaar een keer. Daar is het veel groter dan in Nederland. Veel trainen op een dag, bij Andrea Gandolfi, de toptrainer. Onze bondtrainer komt ook Italië. Daarom is er goed contact. Mijn trainster Sylvia Pistorius gaat dan mee. Sylvia Stibili, wereldkampioene Solo Dance komt ook naar Nederland om met ons te trainen.” Trainster Pistorius: “Ik ben meer dan trots. Ze is een harde werker en gaat er echt voor.” Maureen: “Nee hoor, omdat ik de leerling ben van jou!” Het juryrapport vermeldde terecht dat Europees Kampioen worden een bijzondere prestatie was. ‘Een sporttalent met een gouden toekomst.’

Na Europees Kampioen een mooi NK

De moeder van Maureen: “Voor een moeder van een talent is het soms afzien, maar het is leuk om er tijd en energie in te steken als je kind talent heeft. Bijzonder dat vanavond ook de grote showgroep is genomineerd, vorig jaar behaalden ze voor het eerst de Nationale titel en toevallig vorige week weer! In 5 categorieën, vier keer goud en 1 keer brons.” Maureen: “Wij waren de motorgirls van route 66, ik deed mee met de jeugdgroep Bathing Girls. En ik vind het ook altijd super leuk om ernaar te kijken!” Wat betreft was het jammer dat het publiek geen kort filmpje kreeg voorgeschoteld om zich een echt beeld van deze mooie sport te kunnen vormen. Het is in elk geval mooi om op rolschaatsen je verhaal te kunnen vertellen. Maureen Versteeg stond hiermee verdiend op de GymPOWER Hot Spot voor gymnaste en sporter met bijzonder talent.

De Grote Groep van KRC Rolling

Sylvia Pistorius, Nederlands toptalent in Artistic Roller Skating was terecht overdonderd door de onverwachtse overwinning die ook de Grote Groep van KRC Rolling boekte bij Sportploeg van het jaar. Het juryrapport vermeldde: ‘Deze Sportploeg heeft een fantastisch jaar gehad. Voor de eerste keer in haar geschiedenis werd de groep Nederlands Kampioen op het koningsnummer van het showrijden, de categorie Grote Groep. In april, tijdens de EK in Nantes, reed de groep van 16 sporters zich naar een ereplaats, direct achter de nagenoeg onverslaanbare teams uit Italië en Spanje. Een regelrechte Europese doorbraak, mede hierdoor heeft de groep nu de ambitie door te ringen tot de wereldtop bij het WK’18.’

Pistorius: “We kwamen vooral voor ons talent. Ze moest het gewoon winnen. We waren hier allemaal om haar aan te moedigen. Toen waren wij ineens Sportploeg van het jaar! Supergaaf! Individueel waren roller skaters weleens vaker genomineerd, maar de groep voor het eerst. Het niveau van de Grote Groep is de laatste jaren echt omhoog gegaan, zoals we jullie laatst vertelden.” Niet voor niets deden de aanwezige groepsleden graag mee met de feestvreugde en polonaise die zanger Michael Oomen op de been bracht.

Nieuwegein Awards, een mooi evenement

Elk jaar zijn de Nieuwegein Awards een bijzondere gebeurtenis en ieder jaar heeft de organisatie een noviteit, zoals dit jaar de prachtige ‘zwevende lichten’ rondom het podium. Paul Kagie, mede-organisator weet dat in Nieuwegein het Awards gala bewust groots is opgezet, naar voorbeeld van het NOS & NOC*NSF Sportgala met een ontvangstborrel, een gala met live-camera’s en live interviews en een afterparty. Kagie: “We zijn trots op wat de Nieuwegein Awards geworden zijn. We weten inmiddels hoe je zo’n verkiezing aantrekkelijk maakt. Naast de huldigingen, waarin je met andere Nieuwegeiners kan meeleven, weet je ook dat het werkt als je topgroepen als Fearless en de groep Ritmische Gymnastiek binnenhaalt. Zo valt er veel te genieten en is het een mooi feestje vieren.”

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina en de website van de Nieuwegein Awards.

Artikel © GymPOWER Sportmagazine | Tekst en beelden © Casper Beijn