Actueel GP nieuws
Home » Geen categorie » Kwalificatierondes acroteams op tweede dag van het IAG 2017 in ‘s-Hertogenbosch
Kwalificatierondes acroteams op tweede dag van het IAG 2017 in ‘s-Hertogenbosch
Foto's © Martine Hooijenga-Le Duc

Kwalificatierondes acroteams op tweede dag van het IAG 2017 in ‘s-Hertogenbosch

‘s-HERTOGENBOSCH – Op de tweede dag, vrijdag 26 mei 2017, werd het International Ascension Gymnastics sportevent vervolgd met nog stralender weer, een extra cadeautje voor alle deelnemers en bezoekers die naar ‘s-Hertogenbosch trokken om te genieten van alles wat het IAG te bieden heeft. Een toernooi in de Maaspoortarena met topwedstrijden in acro, damesturnen en DMT en daarnaast in en om De Plek vele sportieve en creatieve activiteiten, van de knutselcorner tot GK-stand en van freestyle sport buiten tot workshops van (inter)nationale topcoaches in de trainingshallen binnen. Ook alle ruimte voor entertainment, ontspanning en veel speelplezier. Een mooie plek om elkaar (weer) te ontmoeten en nieuwe kennis in de sportwereld op te doen. Hier volgt het verslag van Martine Hooijenga-Le Duc voor GymPOWER Sportmagazine van de acrowedstrijden.

Blok 1 | Pupillen/Youth – Damesgroepen

Dag twee van de kwalificaties op het internationaal acrogym toernooi IAG begint met de Pupillen. Deze leeftijdscategorie, internationaal “Youth” genoemd, is de jongste categorie van het toernooi. Zij kwamen gisteren nog niet in actie, omdat zij maar één (combinatie) oefening draaien. Dit blok was het de beurt aan de damesgroepen. De Belgen bleken hier het sterkst: Zita Goffaux, Xara de Groote en Amélie Bernaert van Sportac 86 Deinze wisten een overtuigende oefening neer te zetten en gaan morgen als eerste naar de finale. Beste Nederlandse teams waren hier Lynn Kremers, Lynn van Vugt & Frederique klein van Flik Flak en Robin Luinge, Marieke Hulder en Inge Speerstra van Acro Academy, die beiden strakke routines draaiden.

Blok 2 | Pupillen/Youth – Paren

In het tweede blok was het de beurt aan de Pupillen paren. Gestart werd met de mixpaartjes. Benthe van den Heeden & Victor Vermeire van Sportac 86 Deinze waren hier technisch duidelijk de sterkste met een strakke combinatie oefening. Bij de herenparen was het verschil tussen de Belgische LounyssBrits El Kadim & Jonas Raus van Volharding Boom en Marten Lin Visser & Ties Oosterhof van Acro Academy slechts 0,05 dus dat wordt morgen in de finale nog spannend! Herenteams zijn altijd een verfrissende afwisseling omdat er elementen tussen zitten die je bij de dames niet ziet. Bij de damesparen werd de leiding gegrepen door de Belgische Alessia Demuynck & Amber Horrel van Sportac 86 Deinze, terwijl Robin Hooijenga & Anna Koster van Acro Academy/SV Donkerbroek de tweede positie bezetten… In de finales start de puntentelling voor alle Pupillenteams overnieuw, dus voor wie zich geplaatst heeft liggen morgen alle kansen weer open!

Blok 3 – Jeugd/Age Group Damestroepen en Paren

Daarna was het de beurt aan de categorie Jeugd in blok drie. Als eerste waren de damesgroepen aan de beurt. Met overmacht greep het trio Arjenne Steenbergen, Myrthe Tognini & Iris Bergsma van Acro Academy hier de leiding met een schitterende tempo. Ze werden gevolgd door Guusje van Vugt, Lisanne Bakx & Lotte van Vugt van Flik Flak, die hoger op tempo scoorden dan de Britse Chloë Burns, Lydia Povall  & Tallulah Brady Jones, hoewel de Britten van Birkenhead Gymnastics Academy een hogere totaalscore haalden en dus als tweede geplaatst zijn voor de finale. Een zelfde situatie deed zich voor bij de mixparen: hoewel Jelien Witvrouwen &Ward Schittekat  vanvandaag Sky is the Limit een betere tempo oefening neerzetten, heeft het mixpaar Oona Deneudt & Robbe Bruggeman van OTM Gent een hogere totaalscore. Herenpaar Xavier Calus & Wannes Ost van OTM Gent sloot met een mooie oefening dit blok af!

Blok 4 | Jeugd/Age Group – Paren en Damesgroepen

Na de grote pauze is het de beurt aan de damesparen jeugd. Met een mooie voorsprong nam hier, net als gisteren, het duo Lian Boersma & Amber Bosma van Acro Academy de leiding met een sprankelende balans oefening. De tweede balans score was voor Ismay de Wit & Kaya Honders van Flik Flak. Bijzonder bij de damesparen was ook de balans oefening van Sharon Fokkens &Emese van Duinen van Adonis Sportacrobatiek, die pas een paar weken een duo zijn en hier toch een goede balans oefening wisten neer te zetten! Daarnaast kwamen in dit blok ook de damesgroepen junior 1 op de vloer. Lise de Meyst, Yana Vastavel & Bo Hollebosch van Gymfederatie België bleven hier ongeslagen bovenaan staan met een prachtige tempo oefening. Het Nederlandse trio Senya Leusink, Madelon de Haan & Pauline Smit van Sportacrobatiek Zwolle gaat als tweede de finale in.

Blok 5 | Bekroning met indrukwekkend acrospektakel

Het vijfde blok begint gelijk zeer indrukwekkend met een imponerende balans oefening van Killian Goffaux & Robin Casse van Gymferderatie België, die een ongelooflijke mate van beheersing lieten zien. Smullen voor de acrofans! Ook bij de mixparen zorgt Gymfederatie België voor spektakel: Marte Snoeck & Bram Róttger zetten een schitterende oefening neer, tot grote vreugde van het publiek. Ook de oefening van Senioren damesgroep Mariska van de Water, Pleunie van Mook & Fem van Os kon op groot applaus rekenen. Het heren-vier Hannes Garré, Jonas Anthoon, Bram Geussens & Noqm Raj Patel van Gymfederatie België kreeg met zijn opzwepende oefening een geweldig gejuich! Ook de andere teams zetten hun beste beentje voor. Een avond vol prachtig acro, op naar de finales van morgen!

Meer info en de uitslagen zijn te vinden via de website van het evenement. Meer beelden van het IAG 2017 zijn (binnenkort) terug te vinden op de Facebookpagina’s, de Instagram- en Twitteraccounts en het Youtubekanaal van GymPOWER Sportmagazine.

Artikel © GymPOWER Sportmagazine | Verslag, tekst en foto’s © Martine Hooijenga-Le Duc