Actueel op GP
Home » GP Reportages op locatie » Leuke seizoensstart met veel airmateriaal bij GTV Educa Veghel
Leuke seizoensstart met veel airmateriaal bij GTV Educa Veghel

Leuke seizoensstart met veel airmateriaal bij GTV Educa Veghel

VEGHEL – In Sportcentrum  Laco te Veghel startten de turngroepen van GTV Educa zaterdag 18 juni met de trainingen van het nieuwe seizoen. Dat gebeurde met een ‘Super Openings Instuif’ op ludieke wijze, want de hal lag naast de reguliere toestellen vol met opblaasbaar trainingsmateriaal: airtracks, airmatten, barrel, schuin vlak én een opblaasbare balk. Hoofdtrainster Esther van der Heijden was winnares van de maandelijkse actie van Airgym Airtracks en kreeg als prijs de Airgym Hotspot uitgereikt, de club als verrassing het gebruik van al het airmateriaal van dezelfde merk.  De twee uren vlogen om voor de ruim tachtig kinderen en hun ouders.

Wie wil er in zijn vaste sporthal niet zijn nieuwe sportseizoen starten met nieuwe trainingsmidelen, uitdagend materiaal en veel sportfun? GTV Educa Veghel kreeg deze kans omdat fabrikant Airgroup Industries uit Nijmegen zin had om eens flink uit te pakken met haar aanbod. Promotor Koen Harkx, voormalig topturner en nu zelf trainer/coach die via Airtrick.nl  in het zuidelijk deel van Nederland aan clubs Airgymproducten demonstreert (in het noordelijk deel van Nederland gebeurt dat door Pascal Kempers via Beweegpower), had met medewerking van Benelux-dealer Eurogym een bestelwagen vol opblaasbaar trainingsmateriaal meegenomen en bezorgde als gasttrainer de kinderen een onvergetelijke training.
7339

Na tien minuten was de hele gymzaal omgetoverd tot speelparadijs en daardoor was het geen verrassing dat niet de aangemelde 50, maar uiteindelijk meer dan tachtig meisjes, jongens en enkele ouders met veel enthousiasme konden werken aan hun boogjes, flikflaks, handstanden, maar ook freeruntechnieken. Leuk omdat de club ook een eigen freerungroep heeft.

Trainster Eshter van der Heijden, al eerder door de KNGU gekozen tot Coach van het jaar en trainster-bestuurslid Karin van de Crommert waren erg enthousiast over de veelzijdige mogelijkheden, de veiligheid en de kwaliteit van het materiaal.

“We hebben een half jaar geleden met financiële steun een ander merk airtrack aangeschaft, maar als je dit hier zo ziet liggen, ziet het er gelijk heel anders uit!” Je zag direct wat een goede sfeer er is in deze club, met turnsters van drie tot achttien jaar. Er zit een doordachte opbouw in de groepen. Iedereen start in de recreatiegroep en kan vervolgens naargelang talent en leeftijd in vervolggroepen trainen.

Educa-Veghel-Seizoensopening-©Casper-BeijnVan de Crommert: “We zijn een laagdrempelige, gezellige dorpsvereniging, met de ambitie om turnsters naar een hoger niveau te brengen, maar ook om de recreatie goed te laten draaien. We hebben na de recreatiegroep een voorselectie, een plusgroep en een vijfde, vierde en derde divisie. Normaal starten we met ‘op maandag beginnen de lessen’.  Dit is wel bijzonder. Ik denk dat het voor kinderen wel heel leuk is om zo de vakantie te eindigen en het nieuwe seizoen zo te openen.”

Van der Heijden, na een luid applaus van de aanwezigen bij de ontvangst van haar prijs voor de like-actie van Airgym : “Drie keer per jaar, als de vakanties net geweest zijn, organiseren we instuiven. Voor onze eigen kinderen, maar ook voor kinderen die nog geen lid zijn. Zo maken we ze enthousiast om ook lid te worden van onze club.”

En hoe is het om zelf in het zonnetje te zijn gezet? “Aandacht is altijd leuk. De kinderen zijn ook heel belangrijk, maar het is ook leuk als gezien wordt dat je veel doet voor de vereniging en zo ook een keer wat kan winnen.”

DSC_7369Op de vraag aan de groep deelneemers “Wat zullen we voor materiaal gaan bestellen?” aan het eind van de training, klonk het luidkeels: “Alles! Lang leve Educa Veghel!”

Na het zien van de aftervideo zullen er zeker nieuwe leden op afkomen en de club hoopt op een freeruntrainer.

Er zijn dit seizoen alweer veel nieuwe airmaterialen op de markt.

Clubs die ook graag een demo van Airgym-airmateriaal willen hebben kunnen mailen naar:

Koen Harkx, promotor voor zuidelijk Nederland, info@airtrick.nl; Pascal Kempers, promotor voor noordelijk Nederland, pascal@beweegpower.nl; of Sebastiaan Kokke van Airgym.eu, info@airgroup-industries.com.

Een uitnodiging voor een verslag in het kader van de GymPOWER Clubtour kan gemaild worden naar redactie@gympower.nl Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina’s van GTV Educa Veghel en van AirGroup Industries – Airgym Airtracks.

Artikel © Stichting GymPOWER | Tekst en beelden © Casper Beijn