Actueel GP nieuws
Home » Geen categorie » Medailleregen voor turnsters TOOS op de Turn Totaal Breda Cup 2017
Medailleregen voor turnsters TOOS op de Turn Totaal Breda Cup 2017

Medailleregen voor turnsters TOOS op de Turn Totaal Breda Cup 2017

WADDINXVEEN – Op 2 en 3 december 2017 werd de Turn Totaal Breda Cup in sporthal De Scharen georganiseerd door de jubilerende sportvereniging BredaGym. Ruim 500 turnsters uit heel Nederland deden mee, verdeeld over zeven wedstrijden. Een gezellig toernooi met mooie leermomenten in het prille turnseizoen. Dans- en Turnvereniging TOOS Waddinxveen was één van de clubs die hier hoge ogen gooide, waarbij geturnd werd per toestel. In de stevige strijd met de landelijke concurrentie wist het Curves Turnteam van TOOS beslag te leggen op liefst veertien medailles. 

Op zaterdagavond stond de wedstrijd voor de wat oudere turnsters op het programma. De TOOS-turnsters in de derde divisie draaiden alle drie een goede wedstrijd en deden zich gelden in het sterke deelnemersveld. Bij de prijsuitreiking voor de onderdelen brug en vloer in de categorie senior derde divisie werd het erepodium uitsluitend door TOOS-turnsters bezet. Iris Mulders behaalde twee keer goud op vloer en balk en zilver op brug.  Nadia Koedoot won het goud op brug en zilver op vloer. Esmée de Jong behaalde het grootste aantal medailles: een zilveren voor balk en drie bronzen voor vloer, sprong en brug.

In de andere baan turnden twee andere TOOS-turnsters in een divisie hoger, in de tweede divisie. Franka Kloosterman liet een mooie oefening zien op vloer met maar liefst drie sprongenseries, maar viel net buiten de prijzen. Dominique van Kesteren pakte brons voor haar stabiele balkoefening. Op zondag waren de jongere turnsters van het Curves turnteam aan de beurt, in de derde divisie en in de categorie N4. Voor Britt Burger, Nikkie van der Slik, Dewi Boom en Djoya Burger was het hun eerste wedstrijd van dit seizoen. Boom had een mooie sprong, die haar met 11,750 punten de vierde plaats opleverde. Van der Slik behaalde haar hoogste score eveneens op sprong. De bijzonder hoge score van 13,750 punten leverde Britt Burger het goud op. Op vloer pakte ze het brons. Djoya Burger won zowel op brug als op balk het zilver.

Meer info over de prestaties van de TOOS-turnsters staat op de website van de club. De complete uitslagen en meer info over de Turn Totaal Breda cup 2017 staat op de website van BredaGym.

Artikel © GymPOWER sportmagazine | Tekst © Theresa Beijn met info en beelden © TOOS Waddinxveen en © BredaGym/Turn Totaal Breda Cup.