Actueel op GymPOWER Sportmagazine
Home » Artistieke sporten » Kunstrijden » Mooie prestatie van Nederlandse deelnemers aan eerste World Roller Games in Nanjing
Mooie prestatie van Nederlandse deelnemers aan eerste World Roller Games in Nanjing
Foto © Casper Beijn

Mooie prestatie van Nederlandse deelnemers aan eerste World Roller Games in Nanjing

Trotse kledingsponsor Creativesportswear.nl feliciteerde de Nederlandse kunstrolschaatsters

Trotse kledingsponsor Creativesportswear.nl feliciteerde de Nederlandse kunstrolschaatsters

NANJING – De Nederlandse kunstrolschaatsters Nicky Boer, Sylvia Pistorius en de showgroep ‘Mad World’ van Rolling ’90 hebben een mooie prestatie geleverd op de World Roller Games 2017, die onder auspiciën van de FIRS van 27 augustus tot en met 10 september gehouden worden in Nanjing, China. Naast het herenrollerhockeyteam heeft de Nederlandse Rollersports Bond ook een kleine showgroep en twee solistes namens Nederland afgevaardigd naar het WK.  De dames deden goed mee tussen de wereldtoppers in deze sport en behaalden respectievelijk een twaalfde bij de groepen en een vijftiende en zeventiende plaats in het eindklassement van het onderdeel roldansen. 

Als eerste kwam de kleine showgroep van Rolling ’90 in actie bij met de lange kür ‘Mad World’, een indringende choreografie op de tonen van de hit van Gary Jules die de dramatische vluchtelingensaga indrukwekkend in beeld brengt. Er werd door de dames met volle overgave, grote snelheid en zelfvertrouwen voluit gereden. De groep behaalde een verdienstelijke twaalfde plaats met 102,400 punten. Ook in deze jurysport dien je naam en faam op te bouwen om de wereldtop te bestormen door je regelmatig op grote internationale (titel)toernooien te laten zien met kwalitatieve routines. Wat dat betreft was dit optreden uitstekend voor Nederland. Goud, zilver en brons gingen naar groepen van Italië (eerste met 129,300 punten en derde met 128,800 punten) en Spanje (tweede met 128,400 punten).

Solistes Nicky Boer en Sylvia Pistorius kwamen uit in een sterk veld van 25 deelneemsters uit de hele wereld en reden drie küren: de verplichte, de stijl- en de vrije dans. Na de eerste twee onderdelen stonden ze op de vijftiende en zestiende plaats met respectievelijk 118,610 en 114,290 punten. De dames waren niet foutloos in hun uitvoeringen maar bewezen met hun optreden voldoende niveau in huis te hebben om op dit internationale podium te mogen rijden. Boer wist haar plaats in het klassement te behouden (vijftiende met 188,610 punten). Pistorius, de veelvoudig Nederlands kampioene die pas sinds negen maanden dit onderdeel van het kunstrolschaatsen beoefent, knokte zich uiteindelijk naar de zeventiende plaats met 188,150 punten.

Bijzonder was om te zien dat de rolhockeyspelers en de kunstrolschaatsters van Nederland elkaar supporten tijdens de wedstrijden. De heren zijn nu in de kwartfinale aan het strijden om de halve finale te bereiken. Aan de eerste editie ooit van de World Roller Games in het rolschaatsgekke Nanjing nemen circa 4.000 atleten en 1.000 begeleiders deel uit ruim vijftig landen in tien sporten. Hiervoor worden de stadions en accommodaties gebruikt die in 2014 als locatie dienden voor de Youth Olympic Games. Het evenement begon met een indrukwekkende Openingsceremonie en zal eveneens eindigen met een Sluitingsceremonie waarnaar uitgekeken wordt.

In het GymPOWER Sportmagazine nr 2017-04 besteden we meer aandacht aan dit evenement, de sport en sporters. Meer informatie op de websites en Facebookpagina’s van de Nederlandse Rollersports Bond, de internationale FIRS en de clubs Rolling ’90 en KRC Rolling Nieuwegein.

Artikel GymPOWER Sportmagazine | Tekst © Theresa Beijn | Foto inzet © Casper Beijn: Showgroep Rolling ’90 ‘Mad World’ op NK Show 2017 in Almere