Actueel op GP
Home » GP Actueel » Nagenieten van Synchrobeat & NK Vrije Combinatie in Hoofddorp
Nagenieten van Synchrobeat & NK Vrije Combinatie in Hoofddorp
Foto © Casper Beijn

Nagenieten van Synchrobeat & NK Vrije Combinatie in Hoofddorp

Foto © Casper Beijn

Foto © Casper Beijn

HOOFDDORP – Na de NK’s voor senioren, masters en junioren was het op 16 en 17 juni 2018 tijd voor de Nederlandse Kampioenschappen Synchrobeat & Vrije Combinatie in de mooie artistieke en gymnastische sport synchroonzwemmen. Deze werden gehouden in het sportbad van SKWA in Hoofddorp, georganiseerd door ZPCH onder auspiciën van de KNZB. Met ook demo’s van de Nationaal Duetten onder toeziend oog van bondscoach Esther Jaumà. GymPOWER nam op de tweede dag een kijkje. Mooie locatie, prachtige sport, goede sfeer, enthousiaste deelnemers, veel jury- en coachingpower en fervent aanmoedigende supporters. De ingrediënten voor spannende wedstrijden, veel kijkspektakel en alom sportplezier!

IMG-20180617-WA0000Op zaterdag 16 juni 2018 werd gestreden om de Nederlandse titel Vrije Combinatie in een veld met twintig deelnemende teams. De strijd om het erepodium ging uiteindelijk tussen de drie topclubs van Nederland in deze sport. Het team van thuisclub ZPCH uit Hoofddorp die de laatste weken kon trainen met de Canadese Olympiër Karen Thomas, won met een sterke choreografie op ‘Omé Yo Kanoubé’ met 75,3333 punten het goud. Het zilver ging naar het team van ACZ uit Capelle aan den IJssel met 73,9667 punten voor een choreografie op ‘Cotton Eye Joe’. Het team van De Dolfijn uit Amsterdam moest zich met 70,9333 punten voor hun choreografie op ‘Cell Block Tango’ conformeren met het brons. Achter dit trio volgden op enige afstand de andere teams, met een vierde plaats voor het team van PSV uit Eindhoven die tot 65,5000 punten kwam.

09 mare schallenbergOp zondag 17 juni tijdens de finales van de Synchro Beat legden de synchroonzwemsters van ACZ Capelle aan den IJssel beslag op alle gouden medailles èn de KNZB Landelijke Verenigingscup 2018. Alleen in de categorie duetten Age II was het winnende duo samengesteld uit Maria Lorenzini van ACZ en Merel Leuring van AZC Alphen aan en Rijn. Het duo veroverde de Nederlandse titel met 134,2790 punten. Het zilver ging naar Marloes Steenbeek en Noortje Reijnen, een combi-duet van ZPCH en De Dolfijn dat 130,3369 punten noteerde. Het brons ging met 128,6245 punten naar Floor en Mare Schallenberg, ook van ACZ Alphen aan den Rijn.

Foto © Casper Beijn

Foto © Casper Beijn

Mare Schallenberg maakte grote indruk in de finale met haar vrije uitvoering op ‘Amelie’, waarvoor ze liefst 65,4667 punten mee scoorde. Met een totaalscore van 129,2491 punten en een voorsprong van bijna 10 punten pakte ze in het veld met 12 finalisten verdiend de Nederlandse titel bij de duetten Age I. Met 119,7601 punten pakte clubgenote Elif Teke het zilver. Het brons was met 115,9250 punten voor Kathelijne van Harten van thuisclub ZPCH.

Foto © Casper Beijn

Foto © Casper Beijn

Zowel op zaterdag als zondag werd het NK opgeluisterd met de aanwezigheid van Oranjetoppers Noortje en Bregje de Brouwer die als Nationaal Senioren Duet succesvol bezig zijn om zich onder leiding van de nieuwe bondscoach Esther Jaumà een weg te banen naar de wereldtop en de Olympische Spelen van Tokyo in 2020. Op zaterdag gaven ze een demo en op zondag konden publieksvragen gesteld worden. Naast ludieke random vragen als “Wat zijn de kleuren van jullie tandenborstels?'”was er ook ruimte voor serieuzere thema’s, zoals hoe ze ooit erop kwamen om synchroonzwemmen als sport te kiezen. Hun oudere zus blijkt hen het goede voorbeeld te hebben gegeven. Na de eerste kennismaking waren ze gelijk verkocht, er was een klik! Met hun talent en zijnde een tweeling was het plaatje helemaal perfect! Op zondag gaf het Nationaal Junioren duet Kim Manyola en Kim Schallenberg tussen de bedrijven door ook een prachtige demo.

Alle (complete) uitslagen van de Synchrobeat & NK Vrije combinatie zijn terug te vinden op de website van de KNZB. Bijgaand het beeldverslag van GymPOWER met een impressie van deze NK. Meer volgt in het GymPOWER Sportmagazine.

Artikel © Sportredactie GymPOWER | Tekst © Theresa Beijn | Video, foto’s en interviews © Casper Beijn | Foto team PZCH  © Carol-Ann Charlton