Actueel GP nieuws
Home » GP Actueel » Nederlandse EK-teams doorstaan testwedstrijd met vlag en wimpel

Nederlandse EK-teams doorstaan testwedstrijd met vlag en wimpel

Foto © Ivo Wolters

Foto © Ivo Wolters

LUNTEREN – In het weekend van 6 en 7 oktober 2018 was voor het junioren mix team en het senioren dames team het laatste trainingsweekend voordat ze op zondag 14 oktober 2018 zullen vertrekken naar Lissabon, Portugal, om namens Nederland deel te nemen aan de Europese Kampioenschappen teamgym.

Zaterdag was er een open training in Lunteren voor sponsoren en belangstellenden. De Chef de Mission en de assistent-Chef de Mission waren aanwezig, tezamen met vier internationale juryleden om te kijken en jureren of de twee teams er klaar voor zijn en of ze progressie geboekt hebben sinds het meetmoment op 31 maart 2018. Dit zorgde even weer voor een spanningsmomentje bij de teams want over een week zullen ze het ook voor de jury moeten doen.

Beide teams begonnen met de vloeroefening, vervolgden de testwedstrijd op tumbling en sloten de avond af met groepsspringen: minitrampoline vrij en minitrampoline met pegasus. Beide teams lieten mooie strakke en synchrone vloeroefeningen zien, wat toch voor kippenvelmomentjes zorgde. Af en toe een enkeling die een draai net niet uitdraaide maar dat was het dan ook.

Op tumbling werd er strak en stabiel gesprongen met vooral hoge dubbele salto’s, gehoekt, gestrekt en met draaien.  Als laatste het onderdeel groepsspringen op de minitrampoline. Het senior damesteam begon strak met hun teamserie, het mixed juniorenteam liet erg strakke series zien met een hoog niveau aan moeilijkheid. De jury beschreef dit als “rete strak”.

Al met al een geweldige avond vol lof van de jury die een erg mooie groei zagen na het meetmoment op 31 maart 2018, iets meer dan zes maanden tijd. Tevens gaven ze mooie tips waar nog aan gewerkt kan worden deze week in de thuistrainingen. Dan zijn de springers van beide teams er klaar voor om te gaan genieten en knallen aankomende week in Lissabon en te gaan strijden voor een finaleplek op het EK teamgym. Nederland is nog steeds op jacht naar de eerste.

Meer over het EK Teamgym in Portugal en deze twee Oranjeteams is te vinden op de website van EK Teamgym Nederland. Het derde team dat namens Nederland aan dit EK zal deelnemen, het senior mixed team had in hetzelfde weekend een testwedstrijd in Nijverdal. Daar werd ook hard gewerkt om de laatste puntjes op de i te zetten. Meer hierover volgt in een apart artikel op GymPOWER. De informatie over dat team is te vinden op de website EK Teamgym NL.

Artikel © Sportredactie GymPOWER | Tekst © Rick Oude Wesselink | Foto © Ivo Wolters