Actueel op GymPOWER Sportmagazine
Home » Geen categorie » Nederland en België beginnen met vertrouwen aan de Europese titelstrijd acrogym
Nederland en België beginnen met vertrouwen aan de Europese titelstrijd acrogym
Foto © Ben Romijn

Nederland en België beginnen met vertrouwen aan de Europese titelstrijd acrogym

Foto © Ben Romijn

Foto © Ben Romijn

ODIVELAS – De podiumtraining is geweest en de eerste jeugdteams komen vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober in actie in de kwalificatieronde van de Europese Kampioenschappen. De Oranje equipe en de Belgische ploeg beginnen met vertrouwen aan deze EK-strijd en de fans kijken halsreikend uit naar de topacrobatiek die komende weken te bewonderen is in het Portugese Odivelas.

Grootmacht België vaardigt een groot aantal teams af, die in potentie finales kunnen halen en om de medailles gaan strijden. Samen met de wereldtoppers uit Groot-Brittannië, Rusland, Oekraïne en Wit-Rusland. Het niveau van deze landen is hoog en hun oefeningen zijn uniek.

Nederland telt ook veel teams van diverse gymnastiekverenigingen in Portugal, die de kwalificatie-eis van de KNGU wisten te behalen en vormbehoud toonden. Inclusief een senior paar dat in de hoogste leeftijdscategorie uitkomt. De fans vinden de teams allemaal strak en artistiek kunnen ze hoog scoren, al is juist op dit vlak de FIG-code aangepast. Dan is het altijd zoeken naar de juiste lijn. Voor het oog worden de Oranje teams elk jaar beter, vinden de fans. Ben Romijn tijdens zijn vooralsnog laatste EK als verenigingstrainer: “Alle teams komen uit in een vrij sterk veld met veel en sterke concurrentie. De teams zijn in Nederland gekwalificeerd op een finaleplaats. De kwalificatienorm wordt opgesteld aan de hand van de resultaten van vorige EK’s en WK’s. Het hangt dus af van hun eigen prestaties maar ook in hoeverre de jurering in Nederland in lijn ligt met de internationale jurering.”

Een lang voorbereidingstraject van maanden hard trainen, buitenlandse stages en wedstrijden draaien mondt vanaf vandaag uit in de Europese titelstrijd. Het doel vanuit de KNGU is om finaleplaatsen te behalen. Ben Dijkstra van de Landelijke Technische Commissie Acrogym legde eerder aan GymPOWER uit: “De trainers en bestuursleden van de sporters die Nederland gaan vertegenwoordigen bij de EK hebben de keus gemaakt om dit jaar de geldmiddelen die de LTC hen ter beschikking gesteld had, ten goede te laten komen aan de toptrainers van de sporters om zodoende de kans te creëren hogere cijfers tijdens de kwalificatiewedstrijden te halen en de finale van de EK te bereiken”Cindy en Jack Welten van Acrogym TV: “We wensen iedereen heel veel succes en plezier, dat iedereen het beste uit zich mag halen en mag stralen!”

Ook dit EK gaat Team GymPOWER op de voet volgen via website en social media. Er is een uur verschil tussen Portugal en Nederland vanwege de zomertijd. Alle informatie zoals deelnemerslijsten, tijden en uitslagen zijn te vinden op de website van het toernooi

De (betaalde) livestream is te volgen op: website euroacro2013.pt

Artikel GymPOWER/Tekst © Redactie GymPOWER/Foto © Ben Romijn/Trailer © Sérgio Mateus