Actueel op GymPOWER Sportmagazine
Home » Geen categorie » Nieuwe springploeg Sparta Ermelo laat prima eerste indruk achter
Nieuwe springploeg Sparta Ermelo laat prima eerste indruk achter
Foto © Sparta Ermelo

Nieuwe springploeg Sparta Ermelo laat prima eerste indruk achter

ERMELO – De trampolinespringers van Sparta zijn het nieuwe seizoen prima van start gegaan bij de eerste van drie teamwedstrijden in regio Oost-Nederland.  In de eigen Wethouder Balverszaal in Ermelo wist de ploeg met maar liefst tien nieuwe wedstrijdspringers zowel in de E-, de D- als de C-klasse eremetaal binnen te halen. Er werd beslag gelegd op twee keer goud en drie keer brons.

In de E-klasse behaalde het jonge E6-team, met Caro Binnerts (7), Eline Westhuis (7), Valerie Bosschart (7) en debutant Zara Dijkema (11) verrassend het goud. De voorsprong op het E4-team van RGV Ruurlo was maar liefst 7 volle punten. Hun clubmaatjes van Sparta-E7, met Jula Arends (8), Lois Hagen (7) en debutanten  Jennifer de Vries (10) en Anna Onel (11), deden het ook bepaald niet slecht. Onverwacht behaalden ze het brons achter de concurrenten uit Ruurlo, een uitstekend resultaat voor deze eerste wedstrijd.

In de D-klasse, met maar liefst 10 teams, woedde een behoorlijke strijd. Uiteindelijk ging het team RGV Ruurlo D2 er met het goud van door, gevolgd door Orion Putten D1. Maar het brons ging welverdiend naar Sparta D3, met Rhodé van den Brink, Britt Stoel en debutant Michelle Klop. Dit team sprong zonder reservespringer, maar die druk leverde nog steeds prima oefeningen op, met als prima resultaat het brons. Team D4, met Ranita Jansen, Lieke Schuur, Maud Kniknie en Linda Mietes sprong een keurige wedstrijd. Alle oefeningen werden uitgesprongen en dat leverde de zevende plaats op in het eindklassement. Het laatste D-team, D5, met Wietske Hekstra (debutant), Christel Groothuis en Sandra Schaftenaar, maakte helaas een foutje in de verplichte ronde. Zonder reservespringer leverde dat hen een verlies op van minimaal twintig punten. Dit bleek het team achteraf het goud gekost te hebben. Met een negende plaats in het eindklassement zullen ze zich de komende twee wedstrijden behoorlijk moeten revancheren.

In de hoogste C-klasse sprong het C1-team, met Dimara Keus, Tessa Boeve, Anke Boeve en Isa Meijerink. Zij wisten met een ruime voorsprong van bijna 6,5 punt overtuigend het goud voor zich op te eisen. Team C2, met Dani Mooibroek, Ide Althof en Jilde Hagen, miste op 0,2 het zilver, dat naar Ruurlo C1 ging, maar kon met het welverdiende brons en bijna zes punten voorsprong op KDO Apeldoorn C2 terugkijken op een prima eerste teamwedstrijd.

De tweede teamwedstrijd wordt gesprongen in Ruurlo en op 9 november treden de springers nog één keer aan in Ermelo voor de laatste van de drie plaatsingswedstrijden voor teams. Het NK voor clubteams vindt plaats op 14 december in Oss.

Artikel GymPOWER/Tekst en foto’s © Sparta Ermelo