Actueel GP nieuws
Home » Geen categorie » Nieuwe trainingshal voor Turncentrum Waterland in De Beuk in Purmerend
Nieuwe trainingshal voor Turncentrum Waterland in De Beuk in Purmerend

Nieuwe trainingshal voor Turncentrum Waterland in De Beuk in Purmerend

PURMEREND – Op 23 september 2017 werd een Open Dag gehouden in het gloednieuwe sportcomplex De Beuk in Purmerend, met daarin de grote en moderne trainingshal van Turncentrum Waterland. De vele nieuwsgierige bezoekers konden een kijkje nemen in de zaal, diverse demonstraties van de NTS-selecties bewonderen en de kinderen laten meedoen aan open training en/of de clinic met Oranjeturner en WK-ganger Casimir Schmidt. Nederland telt er nog een topturnaccommodatie bij.

De nieuwe turnhal aan de Van IJssendijkstraat in Purmerend, in opdracht van de Gemeente Purmerend gebouwd, heeft een oppervlakte van 820 m² en beschikt over een compleet toestellenpakket in vaste opstelling voor zowel dames als heren. Coördinator Liesbeth Klinkhamer legt uit dat voor alle betrokken turnclubs en de turnsport in de regio de nieuwe accommodatie een grote stap vooruit betekent. Ze legt uit hoe één en ander tot stand is gekomen en in de praktijk werkt: “Stichting Turncentrum Waterland is een samenwerkingsverband tussen de twee gymnastiekverenigingen Gymnet Purmerend en Hercules Beemster aangaande de hoogste turnniveau’s. De stichting faciliteert de wedstrijdsport voor turners en turnsters in de categorieën N1 tm N4 en in de eerste tot en met derde divisie.” Trainer Ino Stevens beaamt: “Dit is zo’n mooie hal voor de sporters en de trainers, hier zijn we heel blij mee. Alles staat er en we kunnen er optimaal gebruik van maken. Geen half uur van de training meer kwijt aan opbouwen en afbreken. We kunnen ons volledig focussen op de training en turnontwikkeling.”

Het doel is om binnen een tijdsbestek van vijf jaar ook met de jeugd op eredivisie niveau aan wedstrijden deel te nemen. De samenwerking bundelt kwaliteit, knowhow en mankracht wat zal leiden tot stabiliteit en continuïteit in het sportaanbod in de regio. Klinkhamer: “Turncentrum Waterland biedt talenten uit Purmerend, Beemster en wijde omgeving optimale mogelijkheden om zich samen met andere talenten te ontplooien. Er zijn nu al bijna honderd turners en turnsters aangesloten bij Turncentrum Waterland, met ruim tien gekwalificeerde trainers, trainers in opleiding en assistent-trainers en daarnaast professionele begeleiding op het gebied van voeding en fysiotherapie.”

Het afgelopen seizoen hebben de turners en turnsters van de beide verenigingen uitstekend gepresteerd op wedstrijden. Er werden in totaal ruim twintig medailles behaald op de NK’s, waaronder vijf titels. Klinkhamer: “Voor komend seizoen hebben we er alle vertrouwen in dat deze talenten zich binnen Turncentrum Waterland in de nieuwe turnhal nog verder kunnen ontwikkelen en mooie resultaten behalen op wedstrijden.” Ze hebben dan ook maanden

De leden van het pas opgerichte Turncentrum Waterland hebben maandenlang uitgekeken naar de oplevering van de nieuwe trainingshal. In alle opzichten werden de hooggespannen verwachtingen waargemaakt. De zaal in De Beuk biedt alles wat een turnhart sneller van gaat kloppen. Klinkhamer: “Een prachtige lichte hal, de nieuwste toestellen en een heerlijke schuimblokkenkuil! Een trainingsaccommodatie waar zowel door de jongste talentjes als meest geroutineerde turners en turnsters optimaal getraind kan worden. Het is een grote eer voor ons dat Casimir vlak voordat hij afreisde naar het WK in Montreal bereid was om hier aanwezig te zijn bij de officiële opening en een clinic te geven.” De turners en turnsters hadden het duidelijk naar hun zin in hun nieuwe trainingszaal. Op zondag 1 oktober 2017 werd alweer een volgende instuif georganiseerd voor jongens en meisjes die willen gaan turnen.

Leuk op de Open dag c.q. Officiële Opening was dat je ook een kijkje kon nemen bij andere sporten in de andere zalen van De Beuk. Daar werd een demonstratie gegeven van o.a. rhönradturnen door Yvette Pijnenburg van Gymnet Purmerend, onder begeleiding van trainer Jeroen de Bruin; alsook van Rope Skipping door Annika Veenstra, Tessa van der Mark en Eric Herber. Een indruk van deze dag, de demonstraties en instuif alsook de ruime en moderne turnhal kun je bekijken in bijgaande beeldreportage van Team GymPOWER.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Turncentrum Waterland.

Artikel © GymPOWER Sportmagazine | Tekst © Theresa Beijn | Video en beelden met dank aan Team © Stichting GymPOWER