Actueel GP nieuws
Home » Geen categorie » Onvergetelijk avontuur en onbetaalbare ervaring op Open Aubagne RG Cup 2017

Onvergetelijk avontuur en onbetaalbare ervaring op Open Aubagne RG Cup 2017

AMSTERDAM –  Op donderdag 29 en vrijdag 30 juni 2017 vertrokken er vier delegaties ritmische gymnastes van vier sportclubs uit Nederland –  GTV de Badhoeve, Be Quick Franeker, OKK Dordrecht en Attila Utrecht om deel te nemen aan de Open International Aubagne Cup in Marseille. Met acht keer goud, zes keer zilver en twaalf keer brons was de Nederlandse delegatie zeer succesvol. GymPOWER volgde de gymnastes van GTV de Badhoeve uit Amsterdam en Be Quick uit Franeker op hun reis naar Frankrijk.

Op vrijdag 30 juni 2017 vertrok een delegatie ritmische gymnastes van GTV de Badhoeve al vroeg richting Schiphol. Hier stapten zij op het vliegtuig richting Marseille. Daar aangekomen met de bus en de trein richting de sporthal in Aubagne om te trainen in de wedstrijdhal en te wennen aan de hitte. Na de training lekker afkoelen in het zwembad bij het hotel en energie opdoen voor de volgende dag. Be Quick kwam pas laat aan in het hotel. Zij hadden ’s avonds een vlucht vanaf Rotterdam.

De volgende dag begon de wedstrijd met de senioren. Nederland was sterk vertegenwoordigd met maar liefst vier clubs. De dag begon met categorie A, in Nederland de Senioren. Arjanne Jansma, Femke Faber en Sanne Faber kwamen uit voor de Badhoeve. Boukje Post en Veronique Hillebrand voor Be Quick en Nadine Ririhena voor Atilla. Na hele mooie oefeningen was het afwachten op de resultaten, die pas de volgende dag na het gala zouden komen. Uiteindelijk bleek iedereen onwijs goed gepresteerd te hebben met vele medailles. Arjanne Jansma en Nadine Ririhena wonnen zilver en brons, Sanne Faber goud en brons, Femke Faber zilver.
In categorie B kwamen Lieke Faber, Danique Smit, Cheyenne Stoffer, Marjolein Wienecke en Amber Hauser in actie voor De Badhoeve en Marijke Peeringa voor Be Quick. Cheyenne die na het EK op deze wedstrijd haar comeback maakte, draaide met twee nieuwe oefeningen erg stabiel en dat werd beloond met goud en brons. Lieke won twee keer zilver en Danique, Marijke en Marjolein mochten allen een bronzen medaille mee naar huis nemen. Daarna was het de beurt aan de groepen. OKK Dordrecht liet hier met hun senioren groep de oefeningen zien waarmee zij twee keer goud hebben gewonnen op de Nederlandse Kampioenschappen. Nu opnieuw goed voor twee keer goud.
De Badhoeve junioren groep kwam één keer uit bij de junioren met knots en bij de senioren met hoepel bal. Hiermee wonnen zij goud en zilver. Atilla eindigde met de junioren groep op de eerste en de derde plaats en met de prejunioren groep wonnen zij ook goud. Na de groepen kwamen nog de jongere meisjes in actie. Alexandra Zaytseva behaalde goud en brons, Rixt Olthof en Sophia Lettinga behaalde ook nog een bronzen medaille. Kim Zijlstra eindigde net naast het podium. Maryam Hefnawy, Kaitlyn van der Weerd, Ella Toffolo en Malin de Mos lieten ook allemaal prachtige zonder materiaal en hoepel oefeningen zien. Hier was de concurrentie heel groot en Maryam wist zelfs nog een bronzen medaille in de wacht te slepen.
Na de wedstrijd was het weer tijd om terug te gaan naar het hotel. Na een lange dag was iedereen op en werden er nog wat spelletjes gespeeld. De volgende dag was het gala. De Nederlandse meisjes hadden prachtige demo’s en ook de demo’s van de andere landen waren super. Na het gala kwam de prijsuitreiking en werden alle medaillewinnaars naar het podium geroepen. OKK vloog na de prijsuitreiking al weer naar huis. De Badhoeve en Be Quick bleven nog wat langer. Na nog even heerlijk ontspannen te hebben bij het zwembad op maandag zat het mooie avontuur in Frankrijk er al weer op. Op Schiphol werden de meisjes van GTV de Badhoeve opgewacht door hun familie, terwijl Be Quick via Eindhoven terug ging naar het hoge noorden. Voor alle gymnastes is dit een avontuur om nooit te vergeten!
Meer informatie over de Aubagne Cup 2017 en over het sportaanbod ritmische gymnastiek bij de deelnemende clubs is te vinden op de websites van GTV De Badhoeve AmsterdamBe Quick FranekerOKK Dordrecht en Attila Utrecht.
Artikel © GymPOWER Sportmagazine | Tekst, beelden en edit beeldverslag © Sanne Faber |Music video: Symphony, Clean Bandit ft Sara Larsson