Actueel GP nieuws
Home » Geen categorie » Ook dit jaar doen Oranje- en regiotoppers mee aan de Turngala’s in ‘s-Hertogenbosch en Leek
Ook dit jaar doen Oranje- en regiotoppers mee aan de Turngala’s in ‘s-Hertogenbosch en Leek
Foto © Maurice Smeets

Ook dit jaar doen Oranje- en regiotoppers mee aan de Turngala’s in ‘s-Hertogenbosch en Leek

Anna-de-Visser-Turngala-Leek-2016Casimir-Schmidt‘s-HERTOGENBOSCH/LEEK – Ook dit jaar doen Oranje- en regiotoppers mee aan de shows van de Turngala’s in Den Bosch en Leek. Op zaterdag 28 oktober 2017 kunnen show- en gymsportliefhebbers voor het derde jaar op rij genieten van prachtige optredens in de Maaspoort Sports & Events in ‘s-Hertogenbosch, met als toepasselijk thema ‘Power & Elegance’. Op zaterdag 4 november 2017 wordt het evenement georganiseerd waar het voor het eerst plaatsvond, in Sportcentrum Leek, met als thema ‘Show, Dance & Acrobatiek’.

Beide evenementen werken met dezelfde formule maar onafhankelijk van elkaar met een ander organisatieteam in een andere regio (Zuid- en Noord Nederland), waardoor elke van de vier shows – op beide locaties is er een middag- en avondshow om 14:30 en 20:30 uur – een eigen unieke signatuur krijgen. Anna de Visser, voormalig acrogymnaste en thans Corpus-acrobate, deed vorig jaar mee en kan uit eigen ervaring vertellen. Fotograaf Maurice Smeets maakte daar van haar de winnende Kunstfoto van 2016, die de cover van het eerste GymPOWER Sportmagazine van dit jaar sierde.

“Het Turngala is zowel voor sporters als publiek een geweldig evenement. Achter de schermen hebben de sporters van de verschillende disciplines een gezellige dag samen. Ze kunnen hun creativiteit kwijt in dit showevenement en dat met elkaar delen. Het publiek een fijne tijd bezorgen is het doel. Er hangt een bijzondere sfeer doordat Oranjeturnsporters het podium delen met regiotoppers en sporters van andere disciplines. Het publiek is erg enthousiast, het is erg leuk om hier op te treden. Buiten familieleden kunnen ook hele verenigingen en bedrijven hun sporthelden komen aanmoedigen.”

Klik hier en bestel nu je tickets!

Tijdens het Turngala zullen turners en turnsters van de Oranjeselectie – waaronder diverse WK-gangers die deze week in Montreal turnen -, toppers uit de regio en sporters van andere disciplines – zoals acrobatische gymnastiek en dans – een showact verzorgen. In ‘s-Hertogenbosch hebben ze om het thema ‘Power & Elegance’ kracht bij te zetten diverse grote namen uit de turnsport op het programma, zoals Eythora Thorsdottir, Tisha Volleman, Mara Titarsolej, Kirsten Polderman, Marieke van Egmond, Michel Bletterman, Casimir Schmidt, Frank Rijken en Boudewijn de Vries. De acroselectie van Flik-Flak Sportclub ‘s-Hertogenbosch, waaronder een aantal teams die ook deze maand deelnemen aan de EK in Polen, combineert zowel ‘Power’ als ‘Elegance’ in haar showact.

Turngala-Leek-17In Leek zal op het Turngala dit jaar ook andere buitenlandse turntoppers te zien zijn, zoals de zusjes Ellie en Beckie Downie. Beide dames ontbreken in Montreal vanwege revalidatie van blessures en operatie, maar behoren tot de Britse turntop en zullen een prachtige aanvulling geven op de rest van het programma, wat zeker de turnliefhebbers zullen kunnen waarderen. In Leek komen ook Sanne Wevers – Olympisch kampioen balk – en haar zus Lieke Wevers in actie, alsook ‘The Lord of the Rings’ Yuri van Gelder. Naast het turnen zullen ook showacts van Acro Academy Noord Nederland – die deze maand ook met een aantal teams vertegenwoordigd is op de EK in Polen -, Ritmische Gymnastiek en Trampolinespringen te zien zijn.

Extra leuk in Leek is dat de show mede gepresenteerd wordt door de ‘nationale turnstem’ Hans van Zetten. Voor de bezoekers wordt weer een groot overdekt Beweegplein gehouden, waar jong en oud zich uit kan leven o.a. het GymPOWER Open Podium waarbij met medewerking van Beweegpower en Airgym.eu heel veel sportplezier te beleven is. Er is verder o.a. ook de kledingstand van mede-organisator Speerstra Gymnastics/Hesters.nl. In samenwerking met de organisatie van de Turngala’s kan Stichting GymPOWER voa Facebook een prijsactie aanbieden aan de Vrienden van GymPOWER.

Kaarten voor beide Turngala’s zijn online verkrijgbaar of op het gala zelf. Meer informatie is te vinden op de websites van het Turngala ‘s-Hertogenbosch en het Turngala in Leek.

Artikel © GymPOWER Sportmagazine | Tekst © Redactie GymPOWER | Foto’s © Maurice Smeets tijdens de Turngala’s 2016 van ‘s-Hertogenbosch en Leek