Actueel op GP
Home » GP Actueel » Ook in B-lijn werd in Rotterdam Ahoy geacroot om de nationale titels
Ook in B-lijn werd in Rotterdam Ahoy geacroot om de nationale titels
Foto © Ineke Klaassen

Ook in B-lijn werd in Rotterdam Ahoy geacroot om de nationale titels

ROTTERDAM – Op zaterdagmiddag 23 juni 2018 was het bij de Nederlandse Kampioenschappen Acrobatische Gymnastiek in Hal 5 van Rotterdam Ahoy de beurt aan de B-lijn. De zaal zat inmiddels aardig vol, wat de sfeer aanzienlijk verhoogde. Het applaus gaf een extra boost aan de deelnemende teams, die het hele seizoen naar deze wedstrijd toegeleefd hadden.

Op basis van de plaatsingswedstrijden kon een aardige inschatting gemaakt worden van de kans van de teams, en hoewel dat niet altijd iets zegt deden de teams hun best de verwachtingen waar te maken. Ook hier voor het eerst onderscheid tussen de senioren en junioren teams. Even wennen, want dit betekent extra categorieën, maar het bood kansen voor de teams.

Bij de B-senior damesparen wisten Lotus van Zoggel en Amber Köppen van De Leleaart hun positie uit de plaatsingswedstrijden vast te houden. Twee teams van Hanze Gym Hattem verdeelden de zilveren en bronzen medailles, waarbij Bo Borreman en Tessa Ossendorp hun teamgenoten Desi Giebels en Marjolein Geerts nipt wisten te verslaan.

Er waren dit eerste jaar nog maar twee damesparen Junior die de strijd dus onderling moesten beslissen. Met een miniem verschil van 0,03 punten mochten Joyce Pasterkamp en Lumanda Kramer van CGV Urk het goud ontvangen en kreeg het duo Linne van Amstel en Jasmine Dassouquine de zilveren medaille.

Bij de damesgroepen senior lukte het het trio Eva Joret, Janne Zaalberg en Kaylee Leenders van GV TurnOss te laten zien hoezeer zij gegroeid waren het afgelopen jaar. Kregen zij in 2017 nog het brons omgehangen, dit jaar mochten zij de hoogste trede van het erepodium betreden. Damesgroep Maartje van den Heuvel, Evi Thielen en Daisy Berkers van GV KDO Deurne volgden hen op de hielen met zilver, terwijl Lamis van den Bosch, Bodiëlle Schoenmaker en Leslie Bordewijk van GV DOS Monster het brons verdienden.

Ook bij de junioren waren de teams aan elkaar gewaagd en werd de verdeling van het erepodium spannend. Uiteindelijk wisten Janieke Brands, Denice de Vries en Anna ten Napel van CGV Urk de weegschaal in hun voordeel te doen doorslaan. Zij mochten de gouden medaille ontvangen. Het zilver was hier voor Fenna Pepers, Britt van Dijck en Janne L’Ortye van Vlugheid & Kracht Uden, terwijl Quinte Immink, Roos van der Velde en Danique van Tienderen van TV Fit’84 Amstelveen het brons in ontvangst mochten nemen.

Bij de B-senioren net als vorig jaar slechts één gemengd paar. Erik Korving wist met nieuwe partner Tessa Gerrits namens Gymsport Leiden twee nette oefeningen af te leveren en het goud te krijgen.

Ook hier op het NK van de B-lijn waren er teams die het moment grepen en teams die er, door een foutje op een cruciaal moment, juist net naast grepen. Acrogym blijft dan ook een momentopname en zelfs de beste teams kunnen fouten maken. Dit zorgt ervoor dat de teams altijd hun uiterste best doen, verslappen is er niet bij, want je weet maar nooit…. Deze zaterdag zorgde weer voor nieuwe kampioenen, en de motivatie om volgend jaar weer of alsnog op dat erepodium te komen!

De complete uitslagen van deze wedstrijd zijn te vinden op de website van gymnastiekunie KNGU. Indien er door de GymPOWER-fotografen en verslaggevers in Rotterdam Ahoy (foto- en film)(extra) beelden van deze wedstrijd zijn gemaakt, worden deze gepost op de onze social media (Facebook, Instagram, Twitter), het youtubekanaal en gepubliceerd in het sportmagazine van GymPOWER.

Artikel © Sportredactie GymPOWER | Tekst © Martine Hooijenga-Le Duc | Foto’s (inclusief inzetfoto) gemaakt door © Ineke Klaassen onder persaccreditatie van © GymPOWER en verstrekt door © Pleun Tijsse-Klasen/De Leleaart Wijchen