Actueel op GP
Home » Geen categorie » Ook Kerstshow in Sportstad Heerenveen keert terug naar roots eindejaarsgymgala
Ook Kerstshow in Sportstad Heerenveen keert terug naar roots eindejaarsgymgala
Foto © Ruben Wiersma

Ook Kerstshow in Sportstad Heerenveen keert terug naar roots eindejaarsgymgala

HEERENVEEN – Op vrijdag 22 december 2017 werd in Sportstad Heerenveen de show ‘It’s a kind of Christmas’ georganiseerd door Stichting GymMusic Productions, een Kerstshow waarin de verbinding tussen ‘Gym’ en ‘Music’ centraal stond. (Voormalige) Oranje-internationals en andere regionale toppers in sport en dans uit Friesland toonden, onder begeleiding van live zang en muziek,  in diverse gymsporten hun kunnen aan een groot publiek dat genoot van het kijkspektakel. Ruben Wiersma was aanwezig namens GymPOWER voor een beeldverslag.

Na Groningen (het Turngala Leek dat zich ook op Noord-Nederland richt) en Brabant (Turngala ‘s-Hertogenbosch) kregen ook de gymsportliefhebbers in Friesland met deze show van GymMusic Productions de kans om terug te keren naar de roots van het landelijke eindejaarsgymgala: betaalbaar en in een mooie ambiance en gezellige van dichtbij genieten van de eigen, benaderbare helden uit diverse takken van de gymsporten, begeleid door live zang en dans. Samen met enkele artiesten schotelden ze het publiek, bestaande uit met name gezinnen, sportfans en supporters, een leuke show voor, die er zeker bij toedroeg om het jaar met een goed gevoel af te sluiten en halsreikend uit te kijken om in het nieuwe jaar weer te kunnen beginnen in de gymzaal.

Friesland heeft dan ook afgelopen jaar weer veel om trots op te zijn als je de sportprestaties van talenten en toppers bekijkt. De helft aan inbreng in het Oranje duo dat Wereldkampioen werd  bij de junioren in het synchroon trampolinespringen (Claudia de Graaf met collega Floor Meijering van KDO Apeldoorn), alsook de helft in het senior Oranje duo dat brons veroverde in dezelfde discipline op de Wereldspelen in Wroclaw (Carlijn Blekkink met clubgenote Tara Fokké van Flik-Flak Sportclub ‘s-Hertogenbosch); een groot aandeel in de vele finaleplaatsen op de Europese Kampioenschappen Acrogym (de teams van Acro Academy Noord-Nederland); ook klinkende prestaties in de Ritmische Gymnastiek (Anne Werner die bij RGC Eleganza in Utrecht traint) en dans (bv Lisa Top met Lacrimosa – The Huntsmen)  en uiteraard niet te vergeten het dames- en herenturnen met menige voormalige en huidige (Jong) Oranje-international, talent en regiotopper die allemaal in het Turncentrum in Sportstad Heerenveen trainen.

Zoals Michel Bletterman, Kevin Kootstra, Céline van Gerner, Vera van Pol en turnsuperster Epke Zonderland die zelfs op rek te bewonderen was. Uniek is dan ook dat je ze ook allemaal gezamenlijk op de been krijgt in dezelfde show. Uiteraard een domper dat vlak voor de show Carlijn Blekkink een zware blessure incasseerde tijdens de trainingen, maar ze veroverde de harten van de fans door toch naar Heerenveen af te reizen om de anderen aan te moedigen. De live muziek en dans was ook van goede kwaliteit, dus wat het publiek betreft is de show van GymMusic voor herhaling vatbaar. Uiteraard zijn er ook verbeterpunten, maar het zien daarvan houdt ook in dat het toekomstperspectief heeft.

Stichting GymMusic Productions is opgericht door o.a. trampolinetrainster Kirsten Kappetein en turntrainster José van der Veen die zich richt op het stimuleren van de gymnastische sport en muziek in de regio Noord-Nederland. We kunnen in de toekomst dus meer shows in Sportstad Heerenveen verwachten. Meer informatie is te vinden op de website van Stichting GymMusic. Het beeldverslag van Ruben Wiersma is te vinden op het Youtubekanaal van de Sportredactie van GymPOWER.

Artikel © GymPOWER Sportmagazine | Tekst © Theresa Beijn | Beelden © Ruben Wiersma